Anoppi ja ruuan säilytys pihalla ( kesällä)
Anoppi teki eilen makaronilaatikon, lihaa, maitoa ja munia. Hän vei sen pihalle jäähtymään ja jätti yön yli noin ainakin 14 tunniksi ja aamulla nosti pöydälle odottamaan lounasta. Tässä vaiheessa tajusin sen ja sanoin että sehän pilaantuu herkästi. "No, eihän sitä voi kuumana panna jääkaapiin. " Nyt huolestuttaa antaa sitä lapsille. Itsellä meni ruokahalu. Lämpötila yölläkin 15 alimmillaan. Viimeksikin makaroonilaatikossa oli outo sivumaku ja laitoin sikana ketsuppia. Muutenkin on keittoja ollut komerossa, jossa talvella tulee vain 10 cm raitisilma putki niin, että toinen kylki kattilasta viilee ja toinen lämmin. Uskaltaisitteko syödä noin säilytettyä ruokaa? Ei ole oikein vaihtoehtoja jos ei halua suututtaa. En ymmärrä miten voi olla noin ulalla hygieniasta. Tai että salaatin lehdet lojuu tiskialtaassa vaikka sanoin, että se on kodin likaisin paikka (vaikka pestään).
Kommentit (7)
Kuka tekee makrulaatikon edellisenä päivänä valmiiksi kun se on parasta juuri uunista otettuna. Jotain rajaa näihin anoppihorinoihin.
Vierailija kirjoitti:
Tän on pakko olla provo.
Voi olla mutta ei valitettavasti välttämättä.
Vanhoilla ihmisillä on usein todella epähygienisiä tapoja.
Anopin luona syödessä saa aina pelätä saavansa vatsataudin.
En söisi. Kohteliaasti kertoisin ettei ole syötävää.
En söisi, mun anoppi taas on ylihygieeninen, mutta itsekin tiedän että ruoka täytyy jäähdyttää esim. kylmässä vesihauteessa nopeasti ja sitten jääkaappiin, mutta makaronilaatikko on kyllä parasta heti uunista otettuna.
AP : Ei ole provo. Kumpa olisikin. Piti avautua kun tämä on ihan käsittämätöntä. On muuten ihana ja hyvän ruuan laittaja. Tultiin myöhään, eikä jaksettu syödä. Lähti aamulla asioille niin halusi, että meillä on ruoka valmis. Minustakin uskomatonta. Mieheni kertoi, että monesti hänestä ruoka oli vähän pilalla kun asui kotona. Eikä anoppi niin vanha ole, just päälle 70.
Suututa urpo pois. Yrittää myrkyttää ja ei saisi lumihiutaletta suututtaa. Hohoh taas.