Helppoja helleruokia aikuisille ja lapsille
Jaetaan helppoja hellereseptejä, joista saisi energiaa ja proteiinia vähällä vaivalla ja mieluusti olisi kylmiltään syötävää.
Omani on kuskussalaatti, johon voi lisätä oikeastaan mitä tahansa proteiinia lisukkeeksi.
Jääsalaattia tai mitä tykkää käyttää
punasipuli pieneksi pilkottuna
kurkkua
tomaattia
korianteria (voi jättää pois)
lime- tai sitruunamehua
couscousia
fetaa (voi jättää pois)
Kastike:
minttua
jogurttia
lime- tai sitruunamehua
Keitetään noin litra vettä, johon lisätään kasvisliemikuutio. Couscous laitetaan turpoamaan veteen siksi aikaa, kun salaattia tehdään. Kun salaatti on valmis, couscous sekoitetaan salaatin sekaan. Itse käytän välillä isoa couscousta. Fetan kannattaa olla kunnon pehmeää sorttia, joka leviää mukavasti salaattiin. Kastikkeen kannattaa antaa maustua, ja itse olen käyttänyt mm. uunilohen särpimenä, jos on jäänyt yli.
Kommentit (42)
Kannattaa laittaa salaattiin ennemmin kvinoaa. Sitä kasvatetaan Suomessa ja se sisältää reilusti proteiinia toisin kuin kuskus. Muuten ihan samannäköistä ja toimii samalla lailla.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa laittaa salaattiin ennemmin kvinoaa. Sitä kasvatetaan Suomessa ja se sisältää reilusti proteiinia toisin kuin kuskus. Muuten ihan samannäköistä ja toimii samalla lailla.
Korjaan! Proteiiniahan ne sisältää molemmat. Aivopieru, sori :D Tarkoitin sanoa että kuskusissa on gluteiinia mitä kvinoassa ei ole. Ja tosiaan se kotimaisuus.
helppå: paahettua vaalea leipä, tomaatti siivuja ja aromisuolaa
Vierailija kirjoitti:
helppå: paahettua vaalea leipä, tomaatti siivuja ja aromisuolaa
Kannattaa kokeilla myös: ruisleipä/näkkäri, tomaatti ja sitruunapippuri. Juusto sopii täydellisesti myös. Eikä tarvitse paahta.
Hunajamelonia ja Jamon Serranoa alkuun, pääruuaksi lautaselle viipaloituna pihvitomaattia, päälle viipaloituja mansikoita ja pallo buffalomozzarellaa revittynä, mustapippuria myllystä ja hyvää oliiviöljyä. Lisäksi patonkia tai rapeakuorista ranskalaistyylistä leipää.
Iltalehdessä oli juuri hyvä kikhernesalaatin ohje, jota olen itsekin tehnyt aiemmin. Menee aika pienellä vaivalla.
Kikhernesalaatti
1 tlk kikherneitä
300 g kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
1 ruukku lehtipersiljaa
2 punasipulia varsineen
(100 g fetaa)
3 rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
1. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne kulhoon kikherneiden kanssa.
2. Kuutioi kurkku ja lisää salaatin joukkoon.
3. Silppua joukkoon sipulit ja yrtit.
4. Lisää joukkoon feta ja mausteet sekä öljy kastikkeeksi. Sekoita.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/67510f6f-0bdb-43ef-94e7-a54…
Vierailija kirjoitti:
Hunajamelonia ja Jamon Serranoa alkuun, pääruuaksi lautaselle viipaloituna pihvitomaattia, päälle viipaloituja mansikoita ja pallo buffalomozzarellaa revittynä, mustapippuria myllystä ja hyvää oliiviöljyä. Lisäksi patonkia tai rapeakuorista ranskalaistyylistä leipää.
Varmasti hyvää, mutta hitto mikä sokeripommi! Vaalea leipäkin kuitenkin sokeriksi muuttuu.
Helteellä en halua tehdä mitään ruokaa, mutta voisin kyllä syödä ihan mitä vaan mitä joku eteeni tarjoilee.
Hölskypotut
Kirkas coleslaw- salaatti
vihreä salaatti
Meidän kesäherkku
Varhaisperunat ja kalalautanen (silliä, graavilohta tai -siikaa, savukalaa). Lisäksi keitetyt kananmunat ja salaattia tai pilkottuja vihanneksia.
Kylmät smoothiet parhaita! Sosekeitot valmiista soseesta myös helppoja ja nopeita; lisää vain koskenlaskijaa sekä mausteet soseen joukkoon ja lämmitä. Vesimeloni-feta-mansikkasalaatti minttutsatsikilla myös ihanaa ja raikasta!
Vierailija kirjoitti:
Kylmät smoothiet parhaita! Sosekeitot valmiista soseesta myös helppoja ja nopeita; lisää vain koskenlaskijaa sekä mausteet soseen joukkoon ja lämmitä. Vesimeloni-feta-mansikkasalaatti minttutsatsikilla myös ihanaa ja raikasta!
Vauvansoseita koko perheelle. Jee!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hunajamelonia ja Jamon Serranoa alkuun, pääruuaksi lautaselle viipaloituna pihvitomaattia, päälle viipaloituja mansikoita ja pallo buffalomozzarellaa revittynä, mustapippuria myllystä ja hyvää oliiviöljyä. Lisäksi patonkia tai rapeakuorista ranskalaistyylistä leipää.
Varmasti hyvää, mutta hitto mikä sokeripommi! Vaalea leipäkin kuitenkin sokeriksi muuttuu.
Jos tämä on "hitto mikä sokeripommi" niin mä olen oikeasti aidosti todella pahoillani sun puolestasi. Elät surullista ja ankeaa elämää.
Kylmä pastasalaatti.
400g makaronia tai muuta pastaa
pussi hernemaissipaprikaa
pussi palvikuutioita
yksi kirpeä omena
purkki kermaviiliä
majoneesia
suolaa
pippuria
vähän ketsuppia
valkosipulimaustetta
chiliä
Keitä makaronit suolavedessä. Lisää loppuvaiheessa hernemaissipaprika. Sekoita majoneesista ja kermaviilistä mausteseos. Pilko omena. Sekoita kaikki yhteen.
Vierailija kirjoitti:
Kylmä pastasalaatti.
400g makaronia tai muuta pastaa
pussi hernemaissipaprikaa
pussi palvikuutioita
yksi kirpeä omena
purkki kermaviiliä
majoneesia
suolaa
pippuria
vähän ketsuppia
valkosipulimaustetta
chiliä
Keitä makaronit suolavedessä. Lisää loppuvaiheessa hernemaissipaprika. Sekoita majoneesista ja kermaviilistä mausteseos. Pilko omena. Sekoita kaikki yhteen.
Miikä ihme tästä tekee "salaatin"?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hunajamelonia ja Jamon Serranoa alkuun, pääruuaksi lautaselle viipaloituna pihvitomaattia, päälle viipaloituja mansikoita ja pallo buffalomozzarellaa revittynä, mustapippuria myllystä ja hyvää oliiviöljyä. Lisäksi patonkia tai rapeakuorista ranskalaistyylistä leipää.
Varmasti hyvää, mutta hitto mikä sokeripommi! Vaalea leipäkin kuitenkin sokeriksi muuttuu.
Mikä ihmeen sokeripommi? Ruisleipääkö pitäisi olla? Eihän tuossa oli yhtään lisättyä sokeria, vihanneksia, marjoja, kinkkua ja juustoa plus leipää ja öljyä.
Minä en tykkää salaatissani pastasta/riisistä/kvinoasta tms. Eli meillä ykkössuosikki on tonnikalasalaatti.
Salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia, tonnikalaa (palana ei missään nimessä hiutaleena) öljyssä ja myllystä päälle mustapippuria ja valkosipulia. Vähän sitruunanmehua välillä. Sekaisin ja ääntä kohti. Jos hiilareita haluaa lisäksi niin sitten kaveriksi jotain hyvää leipää.
Mä paistoin just tomaattia, kesäkurpitsaa, sipulia ja pinaattia pannulla ja maustoin tuoreilla yrteillä. Falafel-pullien kanssa hyvä + turkkilaisesta jugurtista korianteridippi.