Onko kermavaahto suht terveellinen makea herkku?
Aidosta kuohukermasta vatkattu, vain hippunen sokeria. Onhan se terveellisempää kuin irtokarkit tai suklaa, eikö? Kaloreista en tiedä mut tuskin ihan älyttömästi on. Täytyy tarkistaa.
Kommentit (33)
Ei herkkujen tarvitse olla suht terveellisiä jos syö niitä kohtuudella.
On. 2 dl kermavaahtoa riittää koko suvulle
Jos ykasin syöt niin se on vaan 200 grammaa voita
On kevytkermaa ja vaniljakastiketta. Tosin monessa asiassa on nykyään kermaa tai rasvaa aika runsaasti, ehkä normaalikokoinen selviää siitä, entä jos kuitenkin on ylipainoa tai suomessa joillakin geenirasite.
On erittäin terveellistä, varsinkin jos makeutat sen vaikka xylitolilla tai stevialla. Kerma on periaatteessa sama kuin voi, oikein hyväksi elimistölle.
Kuohukerma on rasvaista. Hiilihydraatteja ei ole paljoa. Ketoruokavaliossa kuohukerma on sallittu herkku. Kohtuudella tosin.
Vierailija kirjoitti:
Kuohukerman rasvaprosentti on n. 38% eli vähän kuin suklaata söisi.
Ei, sillä rasva ei aiheuta verensokerin nousua. Se on se sokeri suklaassa joka on huono juttu. Kermassa ei ole mitään haitallista, voit juoda vaikka purkillisen etkä liho.
Ihan oikeasti ei kannata kysellä mitään ruokaan liittyviä juttuja av:lla, koska täällä jokainen on oman elämänsä asiantuntija aivan ilman mitään meriittejä.
Itse olen pudottanut vuodessa n. 45 kiloa ja olen syönyt kermavaahtoa vähintään kerran viikossa. Lorautan myös kermaa munakkaaseen päivittäin.
Joo, kerma on aito luonnontuote ilman lisäaineita. Ja maistuu hyvälle.
Vierailija kirjoitti:
Käytä kaurakermaa niin jää se eläintenkidutuksen maku pois.
Lehmien lypsämättä jättäminen sitä kidutusta on.
No sehän tosi rasvainen herkku, se kermavaahto.
Rasvaisesta kermasta vatkattu, täyttä eläinrasvaa.
Mutta sikäli luonnontuote, ettei sisällä lisäaineita, ei väriaineita, ei säilöntäaineita.
Toisin kuin kaikki karkit ja suklaakin.
Vierailija kirjoitti:
Käytä kaurakermaa niin jää se eläintenkidutuksen maku pois.
No ei kai kaurakerma vaahtoudu? Kikherneiden purkkiliemi (aquafaba) kuulemma vaahtoutuu ja on kuulemma hurjan herkullista. Jotenkin vaikea uskoa. Jotenkin tuntuu, että eikö se maistu kuitenkin kikherneeltä?
Vierailija kirjoitti:
Käytä kaurakermaa niin jää se eläintenkidutuksen maku pois.
Niin siis hyvä maku? Herkkujen pointti on se, että ne maistuu hyvältä.
Vierailija kirjoitti:
No sehän tosi rasvainen herkku, se kermavaahto.
Rasvaisesta kermasta vatkattu, täyttä eläinrasvaa.
Mutta sikäli luonnontuote, ettei sisällä lisäaineita, ei väriaineita, ei säilöntäaineita.
Toisin kuin kaikki karkit ja suklaakin.
Mistä lähtien suklaassa on ollut lisäaineita, väriaineita ja säilöntäaineita?
On täällä ihmisillä ihmeellisiä käsityksiä. Esim. kaikki einesruoka on ihan roskaa muka ja pelkkiä lisäaineita pullollaan. Eihän esim. täyssäilykkeissä tartte mitään lisäaineita ollenkaan, siellähän se tölkissä säilyy iän kaiken, jos on oikein säilötty.
Monessa valmisruoassa on niinkin kauheita säilöntäaineita, kuin vaikka suolaa, tai askorbiinihappoa, iiiik, eli C-vitamiinia.
Kyllä on niin keksimällä keksittyjä nämä hommat ja kannattaa muistaa etteivät nämä kaikenmoisien kauhukertomuskokoelmien kirjoittelijat, kuten kemikaalikoktail jne. ole minkään muun alan asiantuntijoita, kuin kauhistelun ja kirjan myynnin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käytä kaurakermaa niin jää se eläintenkidutuksen maku pois.
No ei kai kaurakerma vaahtoudu? Kikherneiden purkkiliemi (aquafaba) kuulemma vaahtoutuu ja on kuulemma hurjan herkullista. Jotenkin vaikea uskoa. Jotenkin tuntuu, että eikö se maistu kuitenkin kikherneeltä?
Niin vaahtoutuu, mutta se ei vastaa kermavaahtoa, vaan vatkattua munanvalkuaista. Vegaanista kermavaahtoa on olemassa mutta se on toki aika keinotekoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuohukerman rasvaprosentti on n. 38% eli vähän kuin suklaata söisi.
Ei, sillä rasva ei aiheuta verensokerin nousua. Se on se sokeri suklaassa joka on huono juttu. Kermassa ei ole mitään haitallista, voit juoda vaikka purkillisen etkä liho.
Kermavaahto kannattaa makeuttaa karppisokerilla, jossa ei ole hiilihydraatteja. SIksi karppisokeri on hyvä myös hampaita ajatellen. Sen ainoa huono puoli on, että se ei mielestäni ole kovin makeaa. Toisaalta kermavaahdossa on jo valmiiksi maitosokeria, joten karppisokeri pystyy mainiosti sen kanssa yhdessä luomaan makeuden tunnun.
Kuohukerman maitorasva on hyväksi sydämelle. Googlatkaa jossette usko, rasvadissaus taitaa olla Suomessa vielä hyvinkin voimissaan.
Ainakin hyvää se on mutta ei ihan joka päivä syötävää.