Miten kakun keksipohjasta pehmeämpi?
Myönnän, en ole taituri keittiössä. Keksimurut+rasva kovettuu aika kovaksi ja on hankala syödä pehmeän, liivatteella hyydytetyn täytteen kanssa.
Jotain ehdotuksia pehmeämmäksi pohjaksi (ilman uunia)?
Kommentit (9)
Teet ehkö kakun liian pieneen vuokaan, jolloin pohjasta tulee paksu. Rapea pohja ei haittaa, jos se on tarpeeksi ohut.
Pari lusikallista kermaa tai rahkaa pehmentää.
Jos rasvaa on liikaa, pohja kovettuu. Eli vähennä rasvan määrää, on varma konsti.
Tärkeää on myös ettei paina sitä keksimuru-voi -sekoitusta tiiviiksi lusikan tms avulla. Kaadat vaan sen keskimuru-voi -seloituksen sinne irtopohjavuoan pohjalle ja levität yhtään painamatta koko pohjalle. Näin ei tule liian kovaa pohjaa mitä on hankala leikata.
Laita rasvan sijaan sideaineeksi kakun makuun sopivaa Piltti- tai muuta hedelmäsosetta. Raikastaa myös mukavasti, kun ei ole niin tuhti.
Korvaa osa rasvasta jollakin nesteellä, maito, kahvi, appelsiinimehu, omenamehu, vesi, mantelilikööri, sillä mikä sopii siihen kakkuun riippuen siitä mitä muuta siinä on.