sokeri ja suola eivät ole mausteita
Mielestäni sokeri ei maistu oikein millekään se vain vahvistaa makuja ja makeuttaa. Esimerkkinä raparperi.
Samaten suola sellasenaan ei maistu ainakaan hyvälle vaan se voimistaa makua. Näin perustelen ettei sokeri ja suola ole mausteita vaan säilöjiä ja voimistajia.
Hunajaa voi taas pitää mausteenakin kun hunaja selkeästi maistuu jollekin siis hunajalle.
Kommentit (18)
Ai jos joku mauste ei maistu hyvälle niin se ei ole mauste? No mun mielestä pippuri ei ole hyvää joten sekään ei ole mauste.
aha
Jos sä laitat veteen sokeria, semaistuu sokerivedelle.
Jos sä laitat veteen suolaa, maistuu vesi silloin suolavedeltä.
joten oman tulkintasi mukaan, sokeri ja suola ovat mausteita vaan voimistavatko ne mielestäsi vain veden luontaista makua?
Ette ymmärrä nyt pointtia oikein? Kyllähän mausteet selkeästi maistuu jollekin ja yleensä hyvälle. Väitättekö toisin kuin ammattikokit ettei suola tai sokeri voimista makuja? Suolavesi sokerivesi no joo. Ette oikein ymmärrä pointtia.
Vierailija kirjoitti:
Ette ymmärrä nyt pointtia oikein? Kyllähän mausteet selkeästi maistuu jollekin ja yleensä hyvälle. Väitättekö toisin kuin ammattikokit ettei suola tai sokeri voimista makuja? Suolavesi sokerivesi no joo. Ette oikein ymmärrä pointtia.
Mitä ne muut mausteet sitten tekee jos ei voimista makuja?
Vierailija kirjoitti:
Ette ymmärrä nyt pointtia oikein? Kyllähän mausteet selkeästi maistuu jollekin ja yleensä hyvälle. Väitättekö toisin kuin ammattikokit ettei suola tai sokeri voimista makuja? Suolavesi sokerivesi no joo. Ette oikein ymmärrä pointtia.
Ei kai kun sitä ei ole. Makuja taas ovat ainakin makea, suolainen, hapan, kitkerä ja se joku umami.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ette ymmärrä nyt pointtia oikein? Kyllähän mausteet selkeästi maistuu jollekin ja yleensä hyvälle. Väitättekö toisin kuin ammattikokit ettei suola tai sokeri voimista makuja? Suolavesi sokerivesi no joo. Ette oikein ymmärrä pointtia.
Ei kai kun sitä ei ole. Makuja taas ovat ainakin makea, suolainen, hapan, kitkerä ja se joku umami.
Olen eri, mutta en ole vielä tajunnut mikä tämä umami oikein on?
Sokeri ja suola ovat mausteita, koska ne maustaa. Amen.
Eikö mausteen tarkoitus ole parantaa sitä makua, kuten sokeri ja suola tekee?
Lisäksi mausteita käytetään parantamaan säilyvyyttä.
Umami on täyteläinen ja mielestäni keksitty maku.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ette ymmärrä nyt pointtia oikein? Kyllähän mausteet selkeästi maistuu jollekin ja yleensä hyvälle. Väitättekö toisin kuin ammattikokit ettei suola tai sokeri voimista makuja? Suolavesi sokerivesi no joo. Ette oikein ymmärrä pointtia.
Mitä ne muut mausteet sitten tekee jos ei voimista makuja?
Ne TUO makuja. Vai miksi luulet että monet tykkäävät syödä lihankin sellaisenaan ilman pippuriakin? Vain suolaa voimistamaan makua. Sitten jotkut haluvat pippuripihviä. Että liha maistuu myös pippurille. mausteet eivät samalla lailla voimista raaka-aineen omaa makua vaan tuo makunsa mukaan.
Mutta mitäpä väliä kuka pitää mitäkin mausteena. Ajattelin vain pähkäillä oman ymmärrykseni mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Eikö mausteen tarkoitus ole parantaa sitä makua, kuten sokeri ja suola tekee?
Lisäksi mausteita käytetään parantamaan säilyvyyttä.
Varmasti maustekin säilöö (valkosipuli) ja tuo sitten makua mutta sokeri suola ja etikka ja alkoholi ovat säilömistä varten. Mutta makuina niin vaatimattomia etten voi pitää niitä samalla lailla mausteena kuin esimerkiksi pippuria tai yrttejä.
köhkah kirjoitti:
Umami on täyteläinen ja mielestäni keksitty maku.
Hyvin on keksitty. Löytyy sienistä, haudutetuista tomaateista sekä kalakastikkeesta. Taisi olla vielä merilevä. natriumglutamaatti siinä vasta huonosti keksitty keinotekoinen aines. Suolaa ja natriumglutamaatti aromisuola-niminen MAUSTE. ähh ja köhh
Siellä taas joku oman elämänsä Konsta Pylkkänen filosofeeraa omiaan.
Vierailija kirjoitti:
Siellä taas joku oman elämänsä Konsta Pylkkänen filosofeeraa omiaan.
No hyvä näin. Yritän vain pähkäillä mitä eroa on mausteilla ja suolalla joka mielestäni ei maistu millekään vähiten hyvälle sellaisenaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ette ymmärrä nyt pointtia oikein? Kyllähän mausteet selkeästi maistuu jollekin ja yleensä hyvälle. Väitättekö toisin kuin ammattikokit ettei suola tai sokeri voimista makuja? Suolavesi sokerivesi no joo. Ette oikein ymmärrä pointtia.
Mitä ne muut mausteet sitten tekee jos ei voimista makuja?
Ne TUO makuja. Vai miksi luulet että monet tykkäävät syödä lihankin sellaisenaan ilman pippuriakin? Vain suolaa voimistamaan makua. Sitten jotkut haluvat pippuripihviä. Että liha maistuu myös pippurille. mausteet eivät samalla lailla voimista raaka-aineen omaa makua vaan tuo makunsa mukaan.
Mutta mitäpä väliä kuka pitää mitäkin mausteena. Ajattelin vain pähkäillä oman ymmärrykseni mukaan.
Jos mulla on suolaa lihanpalassa niin ei se mitenkään voimista sitä lihan makua sen kummemmin kuin että siinä olisi pelkkää pippuria. Jos siinä lihaköntsässä ei ole mitään maustetta (myöskään sitä suolaa) niin ei se maistu oikeestaan miltään. Suola siis on mauste. Mausteita on eri makuisia ja kaikkien tehtävä on maustaa sitä ruokaa.
Jos mulla on suolaa lihanpalassa niin ei se mitenkään voimista sitä lihan makua sen kummemmin kuin että siinä olisi pelkkää pippuria. Jos siinä lihaköntsässä ei ole mitään maustetta (myöskään sitä suolaa) niin ei se maistu oikeestaan miltään. Suola siis on mauste. Mausteita on eri makuisia ja kaikkien tehtävä on maustaa sitä ruokaa.[/quote]
Hyvä liha maistuu sellaisenaan. Siis sellanen laadukas liha ei tarvitse välttämättä suolaa. Marmoripihvi esimerkiksi.
No kai sitä suolaakin voi mausteeksi kutsua jos haluaa.
Näin sen voisi nähdä. Mausteet selkeästi maistuu.