Voiko tomaattia pakastaa talveksi? Tomaatti on nyt halpaa ja käytän sitä paljon ruuanlaitossa
Mikä muu on nyt halpaa, ja sitä voi pakastaa ruuanlaittoa varten?
Kommentit (45)
Eihän sitä myydäkkään pakasteena .
Tomaatin voi laittaa pulloon eli tehdä siitä ketsuppia.
Voi pakastaa mutta mutta pakastettu tomaatti on kyllä sitten aikamoista mössöä sulaneena.
Tee tomaattichutneyta. Säilyy lasipurkissakin aikansa., mutta pakastaminen on äilyvyyden kannalta varmempi tapa.
Vierailija kirjoitti:
Jaa itse suosisin kyllä säilykkeitä enkä pakastettuja tomaatteja
Ei ne ole niin hyviä kuin varsinaiset tomaatit.
Ehkä kannattaa nyt nauttia halvoista tomaateista ja suosia sitten talvella satokausituotteita. Kyllä tomaatti on tuoreena paras
Tomaattisoosina voi pakastaa. Tomaattipyrettä voi valmistaa soosista kuivaamalla tomaattimurskaa uunissa. Google kertoo lisää kunhan käytät hakukielenä englantia.
Sipulin voi pakastaa hakkeena, mitä vaan kasvista mitä löydät kaupan pakastealtaasta voi pakastaa tuoreena itsekin. Pilko ja esikypsytä kiehauttamalla muutama minuutti, jäähdytä jääkylmässä vedessä, painele kuivaksi, pussita ja pakasta.
Pakastetut tomaatit on ihanan makuisia ja näköisiä talvella pilkottuna salaattiin. Tulee niin kesä mieleen niistä silloin. Suosittelen pakastimen täyttämistä tomaateilla. Kyllä kannattaa, ihan varmasti!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jaa itse suosisin kyllä säilykkeitä enkä pakastettuja tomaatteja
Ei ne ole niin hyviä kuin varsinaiset tomaatit.
No kyllä nuo san marzanon tomaatit aika hyviä on
Kokeile myös kurkkua ja vesimelonia. Hyviä ovat ja raikkaita.
Itse olen pakastuksen ystävä ja jos vaan on tilaa, niin ilman muuta. Kypsiä tomaatteja voi pilkkoa pieniksi kuutioiksi ja käyttää ruoanvalmistukseen kuten kysyit. Sen ohella, että nyt niitä kannattaa syödä paljon tuoreenakin.
Samaa mietin itsekin just eilen. Vertailin kilohintoja tomaattimurskalla ja tuoreella tomaatilla. Totesin että itse voisin murskan tehdä ja pakastaa, niin jäisi ne alumiinipakkaukset ostamatta ja lisäksi voisi yrteillä maustaa valmiiksi, olisi pitsoihinkin sopivaa sitten pakastimessa. Lisäksi Paholaisenhillo on ihan superhyvää pitsakastikkeessa, suosittelen!! Kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua kasvatan tänä kesänä ja toivon että tulee hyvä sato pakastettavaksi saakka. Kurkut tosin säilön etikkaan. Paprikaa olen ostanut muutamana kesänä ja tehnyt etikkasäilykettä ja pakastanutkin osan paloina. Onhan ne sulaneina sitten vetisiä mutta ei haittaa jos käyttää esim risottoon ja pataruokiin. Hapankaalta pitäisi opetella syömään ja tekemään myös. Odottelen vielä josko tomaatin hinta putoaisi euroon kilo suunnilleen. Nyt pakatun murskan kilohinta on 1,20€ halvimmillaan.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattisoosina voi pakastaa. Tomaattipyrettä voi valmistaa soosista kuivaamalla tomaattimurskaa uunissa. Google kertoo lisää kunhan käytät hakukielenä englantia.
Sipulin voi pakastaa hakkeena, mitä vaan kasvista mitä löydät kaupan pakastealtaasta voi pakastaa tuoreena itsekin. Pilko ja esikypsytä kiehauttamalla muutama minuutti, jäähdytä jääkylmässä vedessä, painele kuivaksi, pussita ja pakasta.
Minä olen pakastanut sipulia ihan raakana silppuna. Kunnon pakkaus vain niin ei tuoksu tartu kaikkiin pakasteisiin.
Jos haluat hyödyntää halvat tomaatit, säilö ne lasipurkkeihin umpioimisen keinoin.
Vierailija kirjoitti:
Pakastetut tomaatit on ihanan makuisia ja näköisiä talvella pilkottuna salaattiin. Tulee niin kesä mieleen niistä silloin. Suosittelen pakastimen täyttämistä tomaateilla. Kyllä kannattaa, ihan varmasti!
Jep, ihan kuten kokonaiset kotona pakastetut mansikat! Talven syntymäpäiväkakkujen kruunu! 👍
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakastetut tomaatit on ihanan makuisia ja näköisiä talvella pilkottuna salaattiin. Tulee niin kesä mieleen niistä silloin. Suosittelen pakastimen täyttämistä tomaateilla. Kyllä kannattaa, ihan varmasti!
Jep, ihan kuten kokonaiset kotona pakastetut mansikat! Talven syntymäpäiväkakkujen kruunu! 👍
Juuri näin, todella herkullisen näköisiä siinä kakun päällä ja ihanan napakoita, ihan kuin kesällä juuri poimittuja.
Nuo pakastetomaatit ovat varmasti yhtä hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Samaa mietin itsekin just eilen. Vertailin kilohintoja tomaattimurskalla ja tuoreella tomaatilla. Totesin että itse voisin murskan tehdä ja pakastaa, niin jäisi ne alumiinipakkaukset ostamatta ja lisäksi voisi yrteillä maustaa valmiiksi, olisi pitsoihinkin sopivaa sitten pakastimessa. Lisäksi Paholaisenhillo on ihan superhyvää pitsakastikkeessa, suosittelen!! Kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua kasvatan tänä kesänä ja toivon että tulee hyvä sato pakastettavaksi saakka. Kurkut tosin säilön etikkaan. Paprikaa olen ostanut muutamana kesänä ja tehnyt etikkasäilykettä ja pakastanutkin osan paloina. Onhan ne sulaneina sitten vetisiä mutta ei haittaa jos käyttää esim risottoon ja pataruokiin. Hapankaalta pitäisi opetella syömään ja tekemään myös. Odottelen vielä josko tomaatin hinta putoaisi euroon kilo suunnilleen. Nyt pakatun murskan kilohinta on 1,20€ halvimmillaan.
Mä tekisin murskan ja keittäisin valmiin pastakastikkeen esim. zucchinilla, ja pakkaseen.
Soseutettuna tomaattia voi pakasta. Totta kai myös kokonaisenakin mutta silloin sen koostumus kärsii pahasti.
Jaa itse suosisin kyllä säilykkeitä enkä pakastettuja tomaatteja