Hyvä inflaation nitistyskeino on heittää mahdollisimman vähän ruokaa roskiin Vierailija
Moni heittää aivan syömäkelpoista ruokaa roskiin edelleen, kun ei vaan enää maistu tai tekee mieli jotain muuta. Lisäksi ruokaa ostetaan liikaa monessa perheessä, eikä osatakaan valmistaa sitä järkevässä rytmissä tai pakastaa ajoissa ja hyödyntää pakkasesta.
Monelle tähän seikkaan huomion kiinnittäminen voi jo maksaa inflaation takaisin. Ruokahävikin kansaa kannattaa olla tarkka.
En tarkoita tietenkään kaikkia, joten hernettä ei tarvitse tästä vetää nenään, osa onkin karsinut hävikin jo minimiin, mutta yhä on niitä, jotka kamppailevat nousevien hintojen kanssa, ja samalla heittävät säännöllisesti syömäkelpoista ruokaa roskiin.
Heitä saattaa auttaa parempi suunnittelu ja mieliteoista pitäytyminen sen suhteen, että ensin kannattaa syödä jo kaapissa oleva ruoka, ennen kuin ostaa uutta.
Eikä tarvitse kommentoida että meillä ei mene yhtään bioon, se ei todista mitään, etteikö heitä olisi joilla menee, ja suhteellisen paljon. Edelleen.
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
En halua pitäytyä mieliteoista.
Kukapa nyt haluaa??
Joo, mua ärsyttää suunnattomasti yks tuttu joka joskus ostaa välipalaks esim. Pitakebabin ja syö siitä lähinnä pelkät täytteet. Loput nakkaa roskiin haisemaan.
Viimeks kysyin siltä, juoko kahvia. Vastasi myöntävästi, mutta ei sit juonutkaan. En kyllä enää ikinä tarjoo enää kahvia. Vettä tulee hanasta.
Koulussa oli aina tapana jättää osa ruuasta syömättä ja käydä kaatamassa jätteisiin, jotta afrikan nälkäisille voi sitten lähettää ne syötäväksi. Oltiin sitten hyvillä mielin kun saatiin auttaa.
Sanoin jo aikoja sitten, että ruoka on liian halpaa niin kauan kuin sitä on varaa heittää pois.