Miksi Suomessa ravintoloissa nyitään lautasia pöydistä pestäväksi kesken ruokailun. Aasialaisissa osataan kunnioittaa ihmisten "reviiriä"
Kommentit (5)
Tehdään tilaa seuraavalle mahdolliselle astialle esim jälkkärille/kahville ja pidetään vaan siisteyttä yllä
Vierailija kirjoitti:
Tehdään tilaa seuraavalle mahdolliselle astialle esim jälkkärille/kahville ja pidetään vaan siisteyttä yllä
Eikö sitä tilaa voi tehdä vasta sitten, kun edellinen ruokalaji on syöty loppuun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tehdään tilaa seuraavalle mahdolliselle astialle esim jälkkärille/kahville ja pidetään vaan siisteyttä yllä
Eikö sitä tilaa voi tehdä vasta sitten, kun edellinen ruokalaji on syöty loppuun.
Itse tarjoilijana työskennellessäni kyllä varmistin aina kaikilta että saako lautasen jo viedä, mutta ehkä ajat ja käytännöt on sitten muuttuneet siitä, ei tullut sekaannuksia kun jotkut olivat kuitenkin jo valmiit vaikka ruokaa olikin vielä lautasella.
Juhlassa ruokaillaan samaan aikaan. Eli kun suurin osa on syönyt, lautaset kerätään, joskus on joku henkilö joku puhuu koko ruokailun ajan ja niin ruoka jää lautaselle-sitten sanotaan tarjoilijalle että ruoka on kesken. Kun on esim, 3 ruokalajin menu, se etenee pöytäkunnittain. Jätetään ne höpöttelyt sinne kahvin seuraksi. Jotkut ihmiset siis puhuu tauotta antamatta muille edes suunvuoroa.
Hygieniasyistä ei ole hyvä että ruokaa lapataan likaiselle lautaselle yhteisillä ottimilla. On muutenkin hirveän ruman näköistä kun jonotetaan ruokaa likaisen lautasen kanssa.
Se on pieni vihje että olette syöneet jo kolme tuntia, olisiko aika jo maksaa ja antaa pöytä seuraavalle