Miten keitätte riisin?
Eilen riisistä tuli tahmeaa ja märkää sekä riisin sekaan jäi sellainen limainen neste, toisinaan kun keittää niin onnistuu hyvin, mitä teen väärin?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Keitä 10 minuuttia jos on vanhanaikainen hella vanhanaikaisilla levyillä. Sammuta ja annan olla 15 minuuttia hellalla.
Ei se siitä johdu.
Huuhdotko riisin ennen keittämistä?
Vierailija kirjoitti:
Huuhdotko riisin ennen keittämistä?
Tämä!
Ja kun olet huuhtonut hyvin niin saman verran vettä ja saman verran riisiä ja sitte niinkuin kakkonen.
Vierailija kirjoitti:
Huuhdotko riisin ennen keittämistä?
En mutta jos siitä johtuu niin miksi toisinaan riisi jää limaiseksi ja tahmaiseksi ja toisinaan ei?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhdotko riisin ennen keittämistä?
En mutta jos siitä johtuu niin miksi toisinaan riisi jää limaiseksi ja tahmaiseksi ja toisinaan ei?
Kai vesi kiehuu kunnolla kun laitat riisin sen sekaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhdotko riisin ennen keittämistä?
En mutta jos siitä johtuu niin miksi toisinaan riisi jää limaiseksi ja tahmaiseksi ja toisinaan ei?
Kai vesi kiehuu kunnolla kun laitat riisin sen sekaan?
Kiehuu mutta kuinka tarkka veden määrä pitää olla, jos on liikaa vettä niin vaikuttaako asiaan?
Keitän riisin riisinkeittimellä. Tulee aina just täydellistä. Suosittelen. Eikä tarvi vahtia eikä katella kelloa.
Avaan pussin, heitän riisin pannulle, lämmitän 2min ja syön. Ei kukaan 2022 enää keitä riisiä. Se on joko valmisriisi tai riisinkeitin mitä käytetään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhdotko riisin ennen keittämistä?
En mutta jos siitä johtuu niin miksi toisinaan riisi jää limaiseksi ja tahmaiseksi ja toisinaan ei?
Kai vesi kiehuu kunnolla kun laitat riisin sen sekaan?
Kiehuu mutta kuinka tarkka veden määrä pitää olla, jos on liikaa vettä niin vaikuttaako asiaan?
En tiedä. Oon itse keittäny riisin vuosia silleen, että vettä on ylimääräistä jonka sitten siivilöin pois. Rupesin tekemään näin jossain vaiheessa kun kuulin riisin arsenikkipitoisuuksista, vaikka aika turha huolihan se taitaa olla jossei riisiä nyt joka päivä aamusta iltaan syö.
Riisin laadulla on varmaan myös merkitystä. Basmati riisist ainakin itsellä tulee hyvää koostumukseltaan, kun taas halpisriisit saattaa olla juuri enemmän tuollaisia limaisia.
Riisin voi keittää myös väljässä vedessä ja kypsänä valuttaa siivilässä vesi pois.
Huuhtelee riisin ja antaa riisikattilan vaan itsekseen porista matalalla lämmöllä kansi raollaan niin kauan kunnes neste on haihtunut, eikä käy välillä sekottelemassa. Vähän samaan tyyliin kuin riisinkeittimellä valmistaisi.
Keitä 10 minuuttia jos on vanhanaikainen hella vanhanaikaisilla levyillä. Sammuta ja annan olla 15 minuuttia hellalla.