Mitä vähärasvaista ruokaa kanasta? ei tule mitään uutta mieleen,aina pihvejä kasviksilla tai joku kastike.... jotain uutta?
Aina tulee tehtyä suikaleista kastike, kermainen (se ei ole taas niin vähärasvaista) tai joku wokki tai sen tyylinen sweetsour kastike.. tai pihvejä kasviksilla.. Nyt etsin uusia, suht helppoja kanareseptejä, mielellään vähärasvaisia.. ideoita?
Kommentit (22)
Opettelet, että ruoka on vain polttoainetta ja syömisen pohtimisen sijaan kirjoitat vaikka kirjan.
Vartaita, kanaburger, kanakebab, kanasalaatti, kanaleivät (ohuina siivuina kana).
Nämä ei kyllä sellaisenaan täytä vähärasvaisuutta, mutta Hanna G:n itkukana ja Pollo Limonello on hyviä ja helppoja. Itse syön kanapihvejä myös perunan ja höyrytettyjen kasvisten kanssa ilman kastiketta, mutta käytän jotain maustevoina, esim. Cantadou-tuorejuustoa, Koskenlaskijaa tai vaikka Philadelphiaa.
Thaityyliin maustetut kanapullat broilerinjauhelihasta. Kypsennän ne liemessä ja syön osan esimerkiksi bataattisoseen kanssa ja osan siihen liemeen tehtynä kanapullakeittona, johon laitan kasviksia ja ehkä nuudeleita.
Eikö tuo minun viesti lähtenytkään, no kait sä osaat sitten laittaa.
Hawailainen huli-huli -kana: kana marinoidaan ananasmehussa ja soijassa, mausteena tomaattipyreetä, valkosipulia ja tuoretta inkivääriä. Marinadeineen uuniin.
Ei lisättyä rasvaa. Koipireidet tai paistileikkeet ovat maukkaampia, mutta rasvaisempia. File on vähärasvaista.
Paketti kanafileitä tai -suikaleita, 2 pakettia vuohenjuustoa 0,5cm paksuiksi kiekoiksi siivutettuna ja purkki pestoa vuokaan. Sotketaan sekaisin ja laitetaan uuniin n. 40 minuutiksi 175-200 asteeseen. Hämmennä 20 min kohdalla paistuneet juustot pohjalle. (Fileet voi leikata taskuiksi ja täyttää mössöllä).
Lisukkeeksi riisiä. Kastike tulee peston öljystä. Jumalattoman hyvää ja helppoa.
Välimerellinen broileri-perunavuoka:
Laita uunivuoraan ohuita perunalohkoja, valkosipulia ja broilerin paistileikkeitä paloina, lisää suolaa. Tee liemi, johon tulee pari desiä vettä, kaksi ruokalusikallista kanafondia, puoli desiä oliiviöljyä ja oreganoa ja lisää se vuokaan.
Paista kunnes perunat ovat pehmenneet ja broilerit kypsyneet. Lisää puolitettuja kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Purista päälle yhden sitruunan mehu ja laita hetkeksi takaisin uuniin. Silppua lopuksi päälle lehtipersiljaa.
Ihan törkeän hyvää ja helppoa, uusi suosikkiruokani.
Vierailija kirjoitti:
Siis syöko porukka todella noin paljon broileria vielä 2022?
Miksi ei söisi?
Igorin kana. Siinä on kyllä smetanaa, mutta voihan sen vaihtaa johonkin kevyempään tai jättää pois. Ohje löytyy Googlesta.
Tom yam ja tom kha gai keitot. Jos tekee kerralla useampia keittoliemiä valmiiksi pakkaseen, ei tarvitse kuin heittää kana ja vihannekset kattilaan.
Tortillat, kana-makaronimössö