Miten saa mahdollisimman rapeat itsetehdyt ranskalaiset uunissa?
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaisia ei tehdä alusta saakka valmistaen uunissa vaan ne friteerataan öljyssä. Kaupan valmisranskalaiset on eri juttu - ne tehdään pakkauksen ohjeen mukaan ja niissä on jo valmiiksi rasvaa. Ne on jotain massasta puristettua kamaa.
Millä keinoilla saa perunoista leikattuja raneja mahdollisimman rapeaksi uunissa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaisia ei tehdä alusta saakka valmistaen uunissa vaan ne friteerataan öljyssä. Kaupan valmisranskalaiset on eri juttu - ne tehdään pakkauksen ohjeen mukaan ja niissä on jo valmiiksi rasvaa. Ne on jotain massasta puristettua kamaa.
Millä keinoilla saa perunoista leikattuja raneja mahdollisimman rapeaksi uunissa?
Lohkoperunat. Leikattujen lohkojen päälle öljyä, suolaa ja pippuria. 225 astetta 20 minuuttia. Helppoa ja hyvää.ei ne silti ranskalaisia ole.
Vierailija kirjoitti:
Grillivastuksella
Missä asteessa ja kauanko?
Ranskalaiset uunissa Valmistus (Uuni 225°C)
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.
700 g
perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)
Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.
2 tl
rypsiöljyä
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.
1/4 tl
suolaa
Pitää olla lämpöö vähintään 250 ja grillivastus
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaiset uunissa Valmistus (Uuni 225°C)
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.
700 g
perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)
Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.
2 tl
rypsiöljyä
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.
1/4 tl
suolaa
Neljäsosateelusikallinen? No ei kyllä maistu miltään.
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaiset uunissa Valmistus (Uuni 225°C)
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.
700 g
perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)
Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.
2 tl
rypsiöljyä
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.
1/4 tl
suolaa
No niin. Kylmässä vedessä olen aiemmin huuhdellut nopeasti, mutta voisi kokeilla tuota tunnin liottamista.
Valmisranskalaisista Mccainin golden longsit. Tosin eivät ole niin hyviä kuin ennen, oisko olleet palmuöljyttömiä aiemmin..?
Vierailija kirjoitti:
Valmisranskalaisista Mccainin golden longsit. Tosin eivät ole niin hyviä kuin ennen, oisko olleet palmuöljyttömiä aiemmin..?
Ei vaan nyt ovat jotain auringonkukka öljyssä uitettuja,ennen oli parempia kun palmuöljy
Oon tehny sillee, että pilkkomisen jälkeen paistaa voissa pannulla, sen jälkeen laittaa uunipellille, suola päälle ja uuniin. Jos paistamisvaiheen tekee huolellisesti niin tulee rapeita
Oikeat ranskalaiset perunat paistetaan oljyssa kahteen kertaan. Miksi aina pitaa yrittaa jotain helppoheikki konstia vahan sinnepain tuloksen saamiseksi?
Tekisitko lihakeiton mikrossa kahdessa minuutissa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valmisranskalaisista Mccainin golden longsit. Tosin eivät ole niin hyviä kuin ennen, oisko olleet palmuöljyttömiä aiemmin..?
Ei vaan nyt ovat jotain auringonkukka öljyssä uitettuja,ennen oli parempia kun palmuöljy
Piti ihan tarkistaa, on noita molempia
Vierailija kirjoitti:
Oikeat ranskalaiset perunat paistetaan oljyssa kahteen kertaan. Miksi aina pitaa yrittaa jotain helppoheikki konstia vahan sinnepain tuloksen saamiseksi?
Tekisitko lihakeiton mikrossa kahdessa minuutissa?
Vittuillakseni sinulle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oikeat ranskalaiset perunat paistetaan oljyssa kahteen kertaan. Miksi aina pitaa yrittaa jotain helppoheikki konstia vahan sinnepain tuloksen saamiseksi?
Tekisitko lihakeiton mikrossa kahdessa minuutissa?
Vittuillakseni sinulle.
Hulluilla on halvat huvit.
Ranskalaisia ei tehdä alusta saakka valmistaen uunissa vaan ne friteerataan öljyssä. Kaupan valmisranskalaiset on eri juttu - ne tehdään pakkauksen ohjeen mukaan ja niissä on jo valmiiksi rasvaa. Ne on jotain massasta puristettua kamaa.