Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saa mahdollisimman rapeat itsetehdyt ranskalaiset uunissa?

Vierailija
12.05.2022 |

Niin?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskalaisia ei tehdä alusta saakka valmistaen uunissa vaan ne friteerataan öljyssä. Kaupan valmisranskalaiset on eri juttu - ne tehdään pakkauksen ohjeen mukaan ja niissä on jo valmiiksi rasvaa. Ne on jotain massasta puristettua kamaa.

Vierailija
2/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaisia ei tehdä alusta saakka valmistaen uunissa vaan ne friteerataan öljyssä. Kaupan valmisranskalaiset on eri juttu - ne tehdään pakkauksen ohjeen mukaan ja niissä on jo valmiiksi rasvaa. Ne on jotain massasta puristettua kamaa.

Millä keinoilla saa perunoista leikattuja raneja mahdollisimman rapeaksi uunissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Litra bensiiniä joukkoon.

Vierailija
4/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaisia ei tehdä alusta saakka valmistaen uunissa vaan ne friteerataan öljyssä. Kaupan valmisranskalaiset on eri juttu - ne tehdään pakkauksen ohjeen mukaan ja niissä on jo valmiiksi rasvaa. Ne on jotain massasta puristettua kamaa.

Millä keinoilla saa perunoista leikattuja raneja mahdollisimman rapeaksi uunissa?

Lohkoperunat. Leikattujen lohkojen päälle öljyä, suolaa ja pippuria. 225 astetta 20 minuuttia. Helppoa ja hyvää.ei ne silti ranskalaisia ole.

Vierailija
5/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Grillivastuksella

Vierailija
6/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Grillivastuksella

Missä asteessa ja kauanko?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskalaiset uunissa     Valmistus (Uuni 225°C)

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.

700 g

perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)

Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.

2 tl

rypsiöljyä

Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.

1/4 tl

suolaa

Vierailija
8/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää olla lämpöö vähintään 250 ja grillivastus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaiset uunissa     Valmistus (Uuni 225°C)

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.

700 g

perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)

Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.

2 tl

rypsiöljyä

Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.

1/4 tl

suolaa

Neljäsosateelusikallinen? No ei kyllä maistu miltään.

Vierailija
10/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaiset uunissa     Valmistus (Uuni 225°C)

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.

700 g

perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)

Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.

2 tl

rypsiöljyä

Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.

1/4 tl

suolaa

No niin. Kylmässä vedessä olen aiemmin huuhdellut nopeasti, mutta voisi kokeilla tuota tunnin liottamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmisranskalaisista Mccainin golden longsit. Tosin eivät ole niin hyviä kuin ennen, oisko olleet palmuöljyttömiä aiemmin..?

Vierailija
12/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valmisranskalaisista Mccainin golden longsit. Tosin eivät ole niin hyviä kuin ennen, oisko olleet palmuöljyttömiä aiemmin..?

Ei vaan nyt ovat jotain auringonkukka öljyssä uitettuja,ennen oli parempia kun palmuöljy

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon tehny sillee, että pilkkomisen jälkeen paistaa voissa pannulla, sen jälkeen laittaa uunipellille, suola päälle ja uuniin. Jos paistamisvaiheen tekee huolellisesti niin tulee rapeita

Vierailija
14/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeat ranskalaiset perunat paistetaan oljyssa kahteen kertaan. Miksi aina pitaa yrittaa jotain helppoheikki konstia vahan sinnepain tuloksen saamiseksi?

Tekisitko lihakeiton mikrossa kahdessa minuutissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valmisranskalaisista Mccainin golden longsit. Tosin eivät ole niin hyviä kuin ennen, oisko olleet palmuöljyttömiä aiemmin..?

Ei vaan nyt ovat jotain auringonkukka öljyssä uitettuja,ennen oli parempia kun palmuöljy

Piti ihan tarkistaa, on noita molempia

Vierailija
16/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeat ranskalaiset perunat paistetaan oljyssa kahteen kertaan. Miksi aina pitaa yrittaa jotain helppoheikki konstia vahan sinnepain tuloksen saamiseksi?

Tekisitko lihakeiton mikrossa kahdessa minuutissa?

Vittuillakseni sinulle.

Vierailija
17/18 |
12.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

HV!

Vierailija
18/18 |
13.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oikeat ranskalaiset perunat paistetaan oljyssa kahteen kertaan. Miksi aina pitaa yrittaa jotain helppoheikki konstia vahan sinnepain tuloksen saamiseksi?

Tekisitko lihakeiton mikrossa kahdessa minuutissa?

Vittuillakseni sinulle.

Hulluilla on halvat huvit.