Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko keittojuurekset valmistaa uunijuureksina?

Vierailija
09.05.2022 |

Suunnilleen samat kasvikset, mutta kotimaiset uunijuurekset on paljon kalliimmat kuin keittojuurekset. Miksi?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tietty nämä on pilkottu hieman eri tavalla, mutta sen tuskin pitäisi olla maata kaatava ongelma. Sama.

Vierailija
2/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile. Ovat niin pieniä, että vahdi etteivät pala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi - gratinoin usein niitä.

Vierailija
4/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen takia, että kuluttajat ovat tyhmiä. Kuvittelevat esimerkiksi tarvitsevansa valmiiksi pilkottuja kasviksia tai ettei niitä voi käyttää muuhun kuin siihen, mitä pussiin on painettu. Näille samoille myydään kovalla hinnalla myös hernesosetta guacamolena ja valmiiksi pippuroitua kermaa.

Vierailija
5/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varo, niille voi tulla identiteettikriisi, kun ne laittaa uuniin. Eivät ehkä osaa käyttäytyä vieraassa ympäristössä.

Vierailija
6/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan voi, mutta tosi pieniä palojahan ne ovat. Jos levität ne vain pellille leivinpaperin päälle, niin voisin kuvitella niiden valmistuvan aika nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Varmaan voi, mutta tosi pieniä palojahan ne ovat. Jos levität ne vain pellille leivinpaperin päälle, niin voisin kuvitella niiden valmistuvan aika nopeasti.

Pakasteena löytyy myös isompia paloja pienten kuutioiden sijaan, aloittaja tarkoittanee niitä.

Vierailija
8/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä ensin tai laitat veteen uunivuokaan jos on vanhanaikainen uuni . Muuten tulee kalliiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian pieniä paloja. Myös ne uunijuurekset.

Ei ole kyllä iso homma tehdä ihan itse kokonaisista juureksisistakaan. Esim. hyviä porkkanoita ei tarvitse ees kuoria. Lyhyt esikypsennys kattilassa ja pellille. Oljyä pintaan.

Oma perusblandis tulee lantuista, porkkanoista, sipuleista, kokonaisista valkosipulinkynsistä.

Hyviä pikkupottujakin laitan sekaan. Kuorineen jos hyväkuorisia. Esikypsennys kaikkiin kattilassa.

 Mausteeksi ehkä yrttimaustetta, chiliä ja hunajaa tai siirappia. Pekonia pintaan ja uuniin.

Käy lisukkeena kaiken lihan kanssa. Jouluna korvaa laatikot.

Vierailija
10/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta MIKSI uunijuurekset ovat kalliimmat kuin keittojuurekset????

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se hinta on kysynnän ja tarjonnan lain mukaan. Makaronit myydään halvemmalla pienissä pusseissa.

Ei ne sovi uunijuureksiksi, ne on liian pientä silppua.

Uunijuureksia on helppo tehdä ihan itse juureksista. Ei tarvitse mitään esikypsennyksiä. Punajuuren kuoriminen on ehkä hieman ikävää, se vuotaa aina väriä. Itse kuorin kasvikset ja lohkon ne ja heitän pellille. Vähän öljyä pinnalle ja mausteita maun mukaan. Puoleksi tunniksi 200 asteeseen uuniin. Lapset rakastavat paprikajauheella maustettuja perunalohkoja.

Vierailija
12/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mutta MIKSI uunijuurekset ovat kalliimmat kuin keittojuurekset????

Koska keittojuurekset ovat pientä silppua ja uunijuurekset kunnon paloja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liian pieniä paloja. Myös ne uunijuurekset.

Ei ole kyllä iso homma tehdä ihan itse kokonaisista juureksisistakaan. Esim. hyviä porkkanoita ei tarvitse ees kuoria. Lyhyt esikypsennys kattilassa ja pellille. Oljyä pintaan.

Oma perusblandis tulee lantuista, porkkanoista, sipuleista, kokonaisista valkosipulinkynsistä.

Hyviä pikkupottujakin laitan sekaan. Kuorineen jos hyväkuorisia. Esikypsennys kaikkiin kattilassa.

 Mausteeksi ehkä yrttimaustetta, chiliä ja hunajaa tai siirappia. Pekonia pintaan ja uuniin.

Käy lisukkeena kaiken lihan kanssa. Jouluna korvaa laatikot.

Miksi niitä turhaan kattilassa keittelet? Uunissahan ne kypsyvät. Vai esikypsennätkö esim. joulukinkunkin ensin kattilassa ennen kuin paistat sen?

Vierailija
14/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keitä ensin tai laitat veteen uunivuokaan jos on vanhanaikainen uuni . Muuten tulee kalliiksi.

Mitä hittoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mutta MIKSI uunijuurekset ovat kalliimmat kuin keittojuurekset????

Koska keittojuurekset ovat pientä silppua ja uunijuurekset kunnon paloja. 

Kaikki keittojuurekset eivät ole pieniä kuutioita.

https://www.s-kaupat.fi/tuote/rainbow-450g-isot-keittojuurekset-pakaste…

0,85e pussi, kilohinta 1,89e

https://www.s-kaupat.fi/tuote/rainbow-600g-uunijuurekset-pakaste/641489…

1,39e pussi, kilohinta 2,32e

Villisti veikkaan että näistä kahdesta uunijuurekset ovat kilohinnaltaan kalliimpia, koska niitä on käsitelty enemmän eli lisätty myös öljyä ja yrttejä.

Vierailija
16/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä olen esim. uuniperunalohkojen sekaan joskus niitä isoja keittojuureksia laittanut. Tai sitten tietenkin jos sattuu olemaan, niin perunan kaveriksi puolitan porkkanoita, bataatin ym.

Vierailija
17/17 |
09.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös nämä uunijuurekset ole esikäsitelty, eli öljyssä ja mausteliemess esikeitetty hieman tai sitten vähintään marinoitu?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä seitsemän