Voiko keittojuurekset valmistaa uunijuureksina?
Suunnilleen samat kasvikset, mutta kotimaiset uunijuurekset on paljon kalliimmat kuin keittojuurekset. Miksi?
Kommentit (17)
Kokeile. Ovat niin pieniä, että vahdi etteivät pala.
Sen takia, että kuluttajat ovat tyhmiä. Kuvittelevat esimerkiksi tarvitsevansa valmiiksi pilkottuja kasviksia tai ettei niitä voi käyttää muuhun kuin siihen, mitä pussiin on painettu. Näille samoille myydään kovalla hinnalla myös hernesosetta guacamolena ja valmiiksi pippuroitua kermaa.
Varo, niille voi tulla identiteettikriisi, kun ne laittaa uuniin. Eivät ehkä osaa käyttäytyä vieraassa ympäristössä.
Varmaan voi, mutta tosi pieniä palojahan ne ovat. Jos levität ne vain pellille leivinpaperin päälle, niin voisin kuvitella niiden valmistuvan aika nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan voi, mutta tosi pieniä palojahan ne ovat. Jos levität ne vain pellille leivinpaperin päälle, niin voisin kuvitella niiden valmistuvan aika nopeasti.
Pakasteena löytyy myös isompia paloja pienten kuutioiden sijaan, aloittaja tarkoittanee niitä.
Keitä ensin tai laitat veteen uunivuokaan jos on vanhanaikainen uuni . Muuten tulee kalliiksi.
Liian pieniä paloja. Myös ne uunijuurekset.
Ei ole kyllä iso homma tehdä ihan itse kokonaisista juureksisistakaan. Esim. hyviä porkkanoita ei tarvitse ees kuoria. Lyhyt esikypsennys kattilassa ja pellille. Oljyä pintaan.
Oma perusblandis tulee lantuista, porkkanoista, sipuleista, kokonaisista valkosipulinkynsistä.
Hyviä pikkupottujakin laitan sekaan. Kuorineen jos hyväkuorisia. Esikypsennys kaikkiin kattilassa.
Mausteeksi ehkä yrttimaustetta, chiliä ja hunajaa tai siirappia. Pekonia pintaan ja uuniin.
Käy lisukkeena kaiken lihan kanssa. Jouluna korvaa laatikot.
Mutta MIKSI uunijuurekset ovat kalliimmat kuin keittojuurekset????
Se hinta on kysynnän ja tarjonnan lain mukaan. Makaronit myydään halvemmalla pienissä pusseissa.
Ei ne sovi uunijuureksiksi, ne on liian pientä silppua.
Uunijuureksia on helppo tehdä ihan itse juureksista. Ei tarvitse mitään esikypsennyksiä. Punajuuren kuoriminen on ehkä hieman ikävää, se vuotaa aina väriä. Itse kuorin kasvikset ja lohkon ne ja heitän pellille. Vähän öljyä pinnalle ja mausteita maun mukaan. Puoleksi tunniksi 200 asteeseen uuniin. Lapset rakastavat paprikajauheella maustettuja perunalohkoja.
Vierailija kirjoitti:
Mutta MIKSI uunijuurekset ovat kalliimmat kuin keittojuurekset????
Koska keittojuurekset ovat pientä silppua ja uunijuurekset kunnon paloja.
Vierailija kirjoitti:
Liian pieniä paloja. Myös ne uunijuurekset.
Ei ole kyllä iso homma tehdä ihan itse kokonaisista juureksisistakaan. Esim. hyviä porkkanoita ei tarvitse ees kuoria. Lyhyt esikypsennys kattilassa ja pellille. Oljyä pintaan.
Oma perusblandis tulee lantuista, porkkanoista, sipuleista, kokonaisista valkosipulinkynsistä.
Hyviä pikkupottujakin laitan sekaan. Kuorineen jos hyväkuorisia. Esikypsennys kaikkiin kattilassa.
Mausteeksi ehkä yrttimaustetta, chiliä ja hunajaa tai siirappia. Pekonia pintaan ja uuniin.
Käy lisukkeena kaiken lihan kanssa. Jouluna korvaa laatikot.
Miksi niitä turhaan kattilassa keittelet? Uunissahan ne kypsyvät. Vai esikypsennätkö esim. joulukinkunkin ensin kattilassa ennen kuin paistat sen?
Vierailija kirjoitti:
Keitä ensin tai laitat veteen uunivuokaan jos on vanhanaikainen uuni . Muuten tulee kalliiksi.
Mitä hittoa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta MIKSI uunijuurekset ovat kalliimmat kuin keittojuurekset????
Koska keittojuurekset ovat pientä silppua ja uunijuurekset kunnon paloja.
Kaikki keittojuurekset eivät ole pieniä kuutioita.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/rainbow-450g-isot-keittojuurekset-pakaste…
0,85e pussi, kilohinta 1,89e
https://www.s-kaupat.fi/tuote/rainbow-600g-uunijuurekset-pakaste/641489…
1,39e pussi, kilohinta 2,32e
Villisti veikkaan että näistä kahdesta uunijuurekset ovat kilohinnaltaan kalliimpia, koska niitä on käsitelty enemmän eli lisätty myös öljyä ja yrttejä.
Kyllä mä olen esim. uuniperunalohkojen sekaan joskus niitä isoja keittojuureksia laittanut. Tai sitten tietenkin jos sattuu olemaan, niin perunan kaveriksi puolitan porkkanoita, bataatin ym.
Eikös nämä uunijuurekset ole esikäsitelty, eli öljyssä ja mausteliemess esikeitetty hieman tai sitten vähintään marinoitu?
Ja tietty nämä on pilkottu hieman eri tavalla, mutta sen tuskin pitäisi olla maata kaatava ongelma. Sama.