Suomalainen ruokakulttuuri?
Kommentit (29)
Koostuu kaikesta keinotekoisesta "kevyestä tuotteesta"
Kokataan 2 tuntia ja ahmitaan 5 minuutissa. Vika siivoo pöydän.
Suomalaisen ruokakulttuurin voi tiivistää tähän:
Ärtyvän suolen oireyhtymän provosoimiseen...
Pikkalakasta, liinajuustosta, mustikkarättänöistä, sienihepsasta, sienikantsikasta, hernetuuvinkista, kaurakiisselistä, sienisilakasta ja sekametelisopasta ainakin.
Vierailija kirjoitti:
Pikkalakasta, liinajuustosta, mustikkarättänöistä, sienihepsasta, sienikantsikasta, hernetuuvinkista, kaurakiisselistä, sienisilakasta ja sekametelisopasta ainakin.
Jotain ikivanhoja ruokien nimiä, niitä ns perinteellisiä...
No, sekametelisopan olen kuullut joskus mainittavan.
Tämän hetkinen ruokakulttuuri???
Suomalaiseen nykyruokakulttuuriin kuuluu mielestäni käytännöllisyys, kuten kaikkeen suomalaiseen kulttuuriin. Tällä tarkoitan sitä, että halutaan edullista (mielellään ilmaista, mutta ainakin tarjouksessa olisi oltava), nopeasti valmistettavaa ja kaikille maistuvaa ruokaa. Usein se johtaa sitten siihen, että käytetään paljon puolivalmisteita, ja vältellään erikoisten kasvisten (kuten lanttu, okra jne) käyttöä, että varmasti maistuu lapsillekin (eli oikeasti siis sille 50+ keskivartalolihavalle miehelle, jonka mielestä maailman parasta mitä voi olla on lihis kahdella suomella (höyrymakkarana, ei grillattuna) kaikilla maustella).
Pitsaa ja hampurilaisia. Niitä menee eniten. Elättävät Woltin sun muut.
Suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu maukkaat raaka-aineet, esim. lohi, järvikalat, peruna, juurekset ja marjat. Mausteita (suola, pippuri) käytetään maltilla korostamaan ruuan makua, ei muuttamaan sitä. Leipä on voimakkaan makuista (ruis, ohra) ja Suomessa syödään ns. kovaa leipää.
Suomella ei ole omaa ruokakultturia ,jota voi myydä ulkomaille.
Vierailija kirjoitti:
Suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu maukkaat raaka-aineet, esim. lohi, järvikalat, peruna, juurekset ja marjat. Mausteita (suola, pippuri) käytetään maltilla korostamaan ruuan makua, ei muuttamaan sitä. Leipä on voimakkaan makuista (ruis, ohra) ja Suomessa syödään ns. kovaa leipää.
Annan minulle ruokalista jos haluan perustaa suomalaisen ruokapaikan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pikkalakasta, liinajuustosta, mustikkarättänöistä, sienihepsasta, sienikantsikasta, hernetuuvinkista, kaurakiisselistä, sienisilakasta ja sekametelisopasta ainakin.
Jotain ikivanhoja ruokien nimiä, niitä ns perinteellisiä...
No, sekametelisopan olen kuullut joskus mainittavan.Tämän hetkinen ruokakulttuuri???
Lähinnä läntisestä ja "aasialaisesta" hybridikulttuurista, + jokunen suomalainen erikoisuus lisättynä mukaan. Suurelta osin ei eroa muusta läntisestä ruokakulttuurista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu maukkaat raaka-aineet, esim. lohi, järvikalat, peruna, juurekset ja marjat. Mausteita (suola, pippuri) käytetään maltilla korostamaan ruuan makua, ei muuttamaan sitä. Leipä on voimakkaan makuista (ruis, ohra) ja Suomessa syödään ns. kovaa leipää.
Annan minulle ruokalista jos haluan perustaa suomalaisen ruokapaikan.
Wut? Annat itsellesi ruokalistan jos haluat perustaa suomalaisen ruokapaikan?
Mahdollisimman halvoista raaka-aineista tehtyjä ruokia joita tehdään pakastimeen ja mikrotetaan sitten pitkin viikkoa. Kunhan on halpaa, helppoa ja hyvää.
Valmisruoka nyt ainakin on suomalaista ruokakulttuuria.
Vierailija kirjoitti:
Koostuu kaikesta keinotekoisesta "kevyestä tuotteesta"
Näin ihan virallisten suositusten mukaan.
Leipä ja puuro missään en ole nähnyt niin paljon erilaisia leipiä ja puuroja, kuin Suomessa.
Marjat ja niistä tehdyt ruuat
Kalat
Kahvitarjoilut. Seitsemän sortin kahvipöytä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu maukkaat raaka-aineet, esim. lohi, järvikalat, peruna, juurekset ja marjat. Mausteita (suola, pippuri) käytetään maltilla korostamaan ruuan makua, ei muuttamaan sitä. Leipä on voimakkaan makuista (ruis, ohra) ja Suomessa syödään ns. kovaa leipää.
Annan minulle ruokalista jos haluan perustaa suomalaisen ruokapaikan.
Wut? Annat itsellesi ruokalistan jos haluat perustaa suomalaisen ruokapaikan?
Pyysin apua ! Koska ei ole omia ideoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu maukkaat raaka-aineet, esim. lohi, järvikalat, peruna, juurekset ja marjat. Mausteita (suola, pippuri) käytetään maltilla korostamaan ruuan makua, ei muuttamaan sitä. Leipä on voimakkaan makuista (ruis, ohra) ja Suomessa syödään ns. kovaa leipää.
Annan minulle ruokalista jos haluan perustaa suomalaisen ruokapaikan.
Wut? Annat itsellesi ruokalistan jos haluat perustaa suomalaisen ruokapaikan?
Anna piti lukea mutta kun täällä ei ole systeemiä että vois korjata kirjoitusvirheet.
Eri alueiden ruokakulttuureista. Rannikolla kalaruuat, Savossa kalakukko, Lapissa pororuuat, Tampereella mustamakkara jne. Yhteistä taitaa olla lähinnä peruna.