Miten Jalostajan hernekeitto voi saada avainlippumerkin kun herneet ei tule Suomesta?
Avainlippumerkin saadakseen tuotteen kotimaisuusaste on oltava vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta. Lihapitoisuus näkyy olevan 4%, joten suomalainen possunlihan käyttökään ei tuota määritelmää täytä.
Kommentit (7)
Jospa ne koppakuoriaiset on suomalaisia.
Hernkeittopurkin valmistuskustannuksista varmaan 80% on palkka-, tila- ja laitekustannuksia Suomesta ja loput 20% raaka-ainekustannuksia. Siksi.
Kuten on edellä jo mainittu. Periaatteessa voit teetättää ihan mitä hyvänsä jollain kiinalaisella hikipajalla x eurolla, tuot kamat tänne teetät täällä jonkun minimaalisen lopputoimenpiteen jolle annat hinnaksi xx euroa ja näin sinulla on avainlipputuote.
Empä ole koskaan perehtynyt tuohon. Olen vain kuvitellut, että ne joissa on tuo lippu, ovat TÄYSIN suomalaisia...
Mikä on itse purkin osuus tuotteen hinnasta? Entäs se säästökeitettyyn soppaan käytetty energia? Jospa siihen käytetty sähkö on tuotettu suomalaisella tuulella tai suomalaisella auringonpaisteella?
Suomalainen sähköauto, onko sellaista? Sellaista, jonka patterit on tehty kongolaislasten selkänahasta?
Eikö tuollaisen merkin saamisen pitäisi olla tuotekohtaista, niin että kotimaisuus olisi suhteutettu asiaan? Herne kasvaa täällä hyvin, mutta jos tekisivät kikhernekeittoa, kaikki ymmärtävät ettei ehkä kannata täällä kasvattaa.
Avainlippumerkin saaminen on aivan helppoa, ei se edellytä että raaka-aineet olisivat suomalaisia.
Riittää pelkästään se, että keitto tehdään Suomessa tai vaikka se, että hernekeitto pakataan Suomessa.
https://suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/avainlipun-saannot/
7. Tuotteelle asetetut myöntämisedellytykset
Avainlippu-merkki voidaan myöntää suomalaiselle tuotteelle. Avainlippu-merkin käyttöoikeutta myönnettäessä tuotteen tai tuoteryhmän tulee täyttää seuraavat myöntämisedellytykset:
Tuote tai tuoteryhmä on Suomessa valmistettu.
Tuotteen tai tuoteryhmän kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta.