Mitä pastaa ostat kaupasta ja millaisen kastikkeen teet siihen?
Kommentit (11)
Vaihtelee. Nyt on simpukkapastaa ( cnocchi?) ja chili con carne tyylinen jauhelihakastike. (Riisiä oli vasta niin sitä en halunnut)
Olen ostanut varmaan kaikkia mahdollisia pastoja mitä tavallisesta kaupasta saa ja syönyt niitä vaikka minkälaisten eri kastikkeiden kanssa. Viimeksi penneä ja arrabiataa.
Milloin nyt sattuu tekemään mieli mitäkin? Ostan mieluusti eri pastalaatuja ja vaihtelen tekemiäni pastakastikkeita, ei kaikkeen käy sama :)
Tyypillisimpiä tomaattikastikkeelle gnocchetti tai vastaava simpukkapasta. Pinaatti-ricottakastikkeen kanssa tagliatelle, linssibologneselle spagetti. Ditali toimii sellaisissa resepteissä, joissa pasta haudutetaan suoraan kastikkeen sekaan loppuvaiheessa.
Cappelli-pastaa ja siihen tulinen kermainen kanacurrykastike.
Ei vielä ollut härkissontaa listoilla. Odottelen.
Kaapissa tällä hetkellä:
Tagliatelle - perinteiseen pitkään haudutettuun bolognesekastikkeeseen
Spagetti - katkottuna keittoihin tai perinteiseen tomaattikastikkeeseen
Bavette - kermaiseen kesäkurpitsakastikkeeseen tai sienikastikkeeseen
Penne - tomaatti-tonnikalakastikkeeseen, sardiinikastikkeeseen
Minipenne - keittoihin
Risoni - keittoihin tai patoihin
Mustekalapasta (pitkä) - äyriäiskastikkeisiin
Kikhernepastaa, kastikkeeksi joko tomaatti-papukastiketta tai kuusenkerkkäpestoa. Ja paljon juustoa päälle.
Tänään tein viimeksi spaghetti bolognesen, johon käytin 500 grammaa Barillan täysjyväspaghettia. Jauhelihakastikkeseen meni 700 grammaa vähärasvaista nautajauhelihaa, paprikasuikaleita, sipulikuutiota, vehnäjauhoja suurustamista varten, Barilla Classico yritti-tomaattikastiketta 400 grammaa, basilikaa, oreganoa ja ketchuppia. Siinä on yhdelle hengelle kolmen päivän lämpimät ateriat.
Vierailija kirjoitti:
Kaapissa tällä hetkellä:
Tagliatelle - perinteiseen pitkään haudutettuun bolognesekastikkeeseen
Spagetti - katkottuna keittoihin tai perinteiseen tomaattikastikkeeseen
Bavette - kermaiseen kesäkurpitsakastikkeeseen tai sienikastikkeeseen
Penne - tomaatti-tonnikalakastikkeeseen, sardiinikastikkeeseen
Minipenne - keittoihin
Risoni - keittoihin tai patoihin
Mustekalapasta (pitkä) - äyriäiskastikkeisiin
Minä keitän spaghettit aina täyspitkinä isossa kattilassa tavallisesti suolalla ja currylla maustettuina. Kun ne laittaa kiehuvaan veteen, ne pehmenevät suhteellisen nopeasti eikä niitä tarvitse katkoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaapissa tällä hetkellä:
Tagliatelle - perinteiseen pitkään haudutettuun bolognesekastikkeeseen
Spagetti - katkottuna keittoihin tai perinteiseen tomaattikastikkeeseen
Bavette - kermaiseen kesäkurpitsakastikkeeseen tai sienikastikkeeseen
Penne - tomaatti-tonnikalakastikkeeseen, sardiinikastikkeeseen
Minipenne - keittoihin
Risoni - keittoihin tai patoihin
Mustekalapasta (pitkä) - äyriäiskastikkeisiin
Minä keitän spaghettit aina täyspitkinä isossa kattilassa tavallisesti suolalla ja currylla maustettuina. Kun ne laittaa kiehuvaan veteen, ne pehmenevät suhteellisen nopeasti eikä niitä tarvitse katkoa.
Kyllä italialaiset mammat ja nonnat katkovat sen pitkän suoran spagetin KEITTOIHIN lisäkkeeksi vihannesten joukkoon. Se käy heiltä uskomattoman näppärästi!
Tagliatelle -sienikastike tai kinkkukastike
Spagetti -bolognese tai jauhelihakastike
Penne -pesto