Saako vielä vanhanajan maustamatonta maitorahkaa, tönkköä ja hapanta
Kommentit (17)
Peruspiimästä valuttamalla saa aika lähelle natsaavaa rahkaa.
Vierailija kirjoitti:
Ja myös kitkerää.
Juuri tätä etsin, sellaista hapanta.
Se on varmasti parhainta rahkaa rahkapiirakkaan, jos jostain löytäisi. Onkohan Virossa? Siellä käytetään paljon rahkaa leivonnassa.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko kermaviiliä?
Ei, ihan rahkasta kyse, nämä pehmeät eivät maistu rahkalle ja ovat jotenkin vähän makeita.
Jotain ulkolaisia on neliöpaketeissa marketeissa näkynyt, mutta niissä on jotain sivumakua. Täytyy katsella uudelleen valikoima läpi, nuo pehmeät rahkat eivät maistu edes rahkalle, löysää ja laimeaa. :)
Onhan maitohyllyssä maustamattomia perusrahkoja vaikka kuinka paljon. Osa pehmeämpiä (lukee purkissa) kuin toiset. Valitse niitä, joissa ei lue pehmeä.
Lidlistä Milbonan maustamaton 400 g, on juuri oikeaa vars. leivontaan ja marjarahkaan! Ehrmann on myös hyvää, mutta vähän pehmeämmäm makuista.
Milbona 400g, pikkusen jotain sivumakua siinä on. S-kaupoillakin on jotain ukolaista myynnissä.
Katso ohje venäläisestä keittiöstä miten rahka tehdään. Vähän vie aikaa,mutta on helppoa ja hyvää. On pikarahkaa ja pitemmällä aikavälillä tehtävää,sopii valita.
Valiolla saattaa olla 500g rasiassa sitä oikeaa. S-marketin Rainbow rahka (tiiliskivimäinen paketti) on myös aika tönkköä. Olen ollut saman ongelman äärellä. Nyt tein Rainbowin rahkasta ja vaikuttaa hyvältä. Tönkkö on ainoa oikea rahkapiirakkaan
Maitokolmion normirahka on aikalailla sitä perinteistä. Kaipa suurin osa ihmisistä nykyään syö pelkkänä sitä rahkaa niin sitä on muutettu, ennen ei kukaan syönyt rahkaa pelkkänä vaan siitä tehtiin piirakkaa tai kerman jne. kanssa syötävää jälkkäriä.
Mä jäin tuijottamaan tuota otsikkoa ja mietin että totta. Missään en ole enää törmännyt siihen tönkköön maitorahkaan joka ei meinannu lusikasta ja kitalaesta irrota.