Nyt kauppa voisi taistella inflaatiota, lihavuutta, hävikkiä ja roskaa vastaan vähentämällä annoskokoja
Pienempi olisi kaunista ja vähentäisi ruoan hävikkiä, sekä todennäköisesti pakkaus ja muovijätteen määrää ja lihavuutta. Inflaatio antaisi tähän muutokseen nyt hyvän keppihevosen.
Kommentit (17)
Jep. Annokset pienenee, hinnat nousee. Inflaatio iskee.
Etkö ole huomannut, mikä raivo syttyy jos jostain suklaapatukastakin leikataan 5 grammaa?
Vierailija kirjoitti:
Miksi esimerkiksi pullapitkon pitää olla 200g, eikö 100g riittäisi? Puolittaisi tarvittavat raaka-aineet, pakkausmuovin, jne...
Mutta menisikö kahteen 100 g pakettiin enemmän pakkausmateriaalia kuin yhteen 200 g pakettiin? Sinänsä olen samaa mieltä, pakkauskoot voisi olla pienempiä. Tai voisi olla erilaisia vaihtoehtoja, pieniä pakkauskokoja jotka sopii yksin asuville tai pariskunnille, ja isompia perheille.
Mutta onhan tuollaista tavallaan tehtykin, esimerkiksi pienennetty suklaarasian grammamäärää ja nostettu hintaa, mutta sitten pakkaus pysyy samankokoisena..
Buffet-lounaat on ihan liian isoja. Ei ihmiseen mahdu kymmentä eri ruokalajia ja lisukkeet ja hörhelöt päälle.
Sitten kaikkia on otettava kun on kerran kymppi maksettu.
Yhtä lajia pääruokaa ja lisuketta riittää. Puolet hinnasta pois.
Vierailija kirjoitti:
Etkö ole huomannut, mikä raivo syttyy jos jostain suklaapatukastakin leikataan 5 grammaa?
Raivottiinhan hallituksellekin heidän veroillaan nostamasta polttoaineen hinnasta, mutta kun sille löytyi yhteinen nimittäjä Venäjästä, ja polttoaineen verojen nosto ei ollut enää hallituksemme aikaansaannos, vaan Venäjän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi esimerkiksi pullapitkon pitää olla 200g, eikö 100g riittäisi? Puolittaisi tarvittavat raaka-aineet, pakkausmuovin, jne...
Mutta menisikö kahteen 100 g pakettiin enemmän pakkausmateriaalia kuin yhteen 200 g pakettiin? Sinänsä olen samaa mieltä, pakkauskoot voisi olla pienempiä. Tai voisi olla erilaisia vaihtoehtoja, pieniä pakkauskokoja jotka sopii yksin asuville tai pariskunnille, ja isompia perheille.
Mutta onhan tuollaista tavallaan tehtykin, esimerkiksi pienennetty suklaarasian grammamäärää ja nostettu hintaa, mutta sitten pakkaus pysyy samankokoisena..
Huomioiden sinkkutalouksien määrä, suomalaisten yhä jatkuva lihavuus ja ruoan saatavuuspula ja hinnan nousu, niin merkit näyttävät siltä että toimisi.
Vierailija kirjoitti:
Miksi esimerkiksi pullapitkon pitää olla 200g, eikö 100g riittäisi? Puolittaisi tarvittavat raaka-aineet, pakkausmuovin, jne...
Ja hinnan pitää pysyä samana, niin saadaan taisteltua sitä inflaatiota vastaa.
Kohta varmaan muutetaan länsimaissa kilon ja litran standardia, jotta inflaatio saadaan pysymään kurissa ja EKP:n setelipaino käynnissä.
Jos pakkauskoot pienenee pitää perheellisten ostaa useampi pakkaus. Ja näin ollen pakkausmateriaalia kuluu enemmän.
Pitäisi olla sekä pienempiä pakkauksia että isompia. Tosin ostin kyllä yksin ollessanikin aina isomman pakkauksen elintarvikkeita. Pakastin vain paljon ruokia.
Vierailija kirjoitti:
Buffet-lounaat on ihan liian isoja. Ei ihmiseen mahdu kymmentä eri ruokalajia ja lisukkeet ja hörhelöt päälle.
Sitten kaikkia on otettava kun on kerran kymppi maksettu.
Yhtä lajia pääruokaa ja lisuketta riittää. Puolet hinnasta pois.
Valikoimaa on paljon että kaikille on jotakin. Tippuisi varmaan asiakasmäärät jos olisi vain 1 laji. Ei kaikkea voi ulkoistaa, kyllä aikuinen itse voi päättää ottavansa vain yhtä pääruokaa.
Miksi kaupan pitäisi taistella lihavuutta vastaan?
Miksei saman tien lopeteta tupakan ja alkoholin myyntiä, jos kauppa on vastuussa ihmisten terveydestä. Myydään pelkkää porkkanaa jatkossa :D
Isot perheet tarvitsevat isoja pakkauksia, mutta opiskelijat (joilla ei ole aikaa, mielenkiintoa eikä pakastintakaan säilöä isoja määriä ruokaa), sinkut ja perheen ainoa asiaa x syövät kaipaisivat niitä yhdelle henkilölle suunniteltuja pakkauskokoja.
Ainakin se yksi kauppias kehtasi kiukutella kun ihmiset eivät osta viimeisen päivän megakoon leipäpusseja vaan tuoretta kaivelevat takaa. Miksi joku opiskelija haluaa ostaa megapussin leipää, josta ehtii syödä 1-2 siivua ja loput ehtii homeeseen? Rahat menee kun alennusta saa vain -30% ja hävikkiä tulee omassa keittiössä lähes yhtä paljon jos se kokonaan heitetään roskiin + se tuore leipä päätyy myös hävikkiin lopulta kun ei sitäkään ostettu ajoissa syötäväksi.
Pakkausjätekin lopulta vähenisi, kun jokainen voisi ostaa omiin tarpeisiin sopivia pakkauskokoja. Hinnat eivät tee isoa eroa, sillä työ niissä maksaa enemmän kuin materiaalit, sen puolikkaan pitkon tekemiseen menee aikaa yhtä paljon kuin ison, vain muutamassa kohtaa säästää ehkä muutaman sekunnin.
Monissa tuotteissa on jo hyvän aikaa pakkauksia pienennetty mutta pidetty hinta samana. Nyt kun hinnat nousee muutenkin niin tehdään molemmat eli pakkauskoko pienenee sekä hinta nousee. Sinkkuna kannatan pienempiä pakkauksia mutta en haluaisi maksaa enemmän.
Ketä tarvitsee vaikka kilon jauhopakkausta, jos tarve on parille ruokalusikalliselle? Roskiinhan ne lopulta menee.
Vierailija kirjoitti:
Miksi esimerkiksi pullapitkon pitää olla 200g, eikö 100g riittäisi? Puolittaisi tarvittavat raaka-aineet, pakkausmuovin, jne...
Mutta jos pullapitko on 100 grammaa, hyvin moni ostaa sitten kaksi pullapitkoa. Ehkä jos hinta pysyy samana, sadan gramman pitko maksaa saman kuin se kahden sadan gramman pitko ennen. Se voisi ehkä auttaa asiassa.
Ihmettelen tuota ruokahävikkiä. Elän sinkkuna eikä minulta tule yhtään hävikkiruokaa. Mietin mitä tarvitsen enkä osta turhaa. Ainoa mitä ulos tästä huushollista vien, on biojäte kuten kahvifiltterit, hedelmänkuoret, vihannesten kuoret yms. Kuivajäte jota tulee niin vähän että ehkä pari kertaa kuukaudessa vien roskat.
En ymmärrä miten saisin aikaan ruokahävikkiä? Joku mainitsee tuossa jauhopussin. En käytä vehnäjauhoja mihinkään enkä osta niitä kotiini. Joulun aikaan tarvitsin pariin laatikkoruokaan muutaman ruokalusikallisen, ja ne pyysin ystävältä joka käyttää. Minulle taloudellisesti ja ekologisesti eläminen on itsestäänselvyys ja se tulee selkärangasta. Ehkä kotoa opittu.
Kun elää taloudellisesti ja järkevästi jää rahaa säästöön. Itse voin laittaa joka kuukausi palkasta tietyn osan sivuun ja siihen en koske. En kuitenkaan joudu elämään kieltäytyen kaikesta, en vain halua enkä tykkää tuhlata turhanpäiväsiyyksiin.
Tämä elämäntapa on helppo oppia kun viitsii vähän nähdä vaivaa. Ja tuosta pullapitkosta; en syö pullaa joten sekään ei tuota ongelmia. Sitä paitsi jos söisin, siitä osan voi aina panna pakkaseen.
Vierailija kirjoitti:
Ketä tarvitsee vaikka kilon jauhopakkausta, jos tarve on parille ruokalusikalliselle? Roskiinhan ne lopulta menee.
Eikö tuota jauhomäärää voisi kysyä vaikka naapurilta tai sitten jättää tekemättä sen, mihin jauhoa tarvitaan?
Miksi esimerkiksi pullapitkon pitää olla 200g, eikö 100g riittäisi? Puolittaisi tarvittavat raaka-aineet, pakkausmuovin, jne...