Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä niissä aamiaismuroissa nyt niin vikana oikein on?

Vierailija
17.08.2008 |

Paitsi hinta, mikä selittää ilmiön "kyllä Lada on maailman paras auto ja puuro aamupala". Meillä syödään muroja melkein aina (joskus myslejä). Murot ovat moniviljaa ja usein vielä vitamiinia yms. lisättynä.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin eihän siinä mitään vikaa ole. Taitaa olla itse asiassa puuroakin terveellisempää. Sen sijaan kaikkien sokeri- ja suklaakuorrutettujen murojen syöttäminen lapsille on lähestulkoon fyysistä väkivaltaa.

Vierailija
2/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heh, kenenkäs lapsen puuroon ei ripaus sokeria tulisi päälle?



Ihan kuin vielä ajateltaisiin muroilla vain riisimuroja. Pelkkää höhhöä, jotka paukkuu maidossa ja sitten ruokalusikallinen sokeria päälle, että olisi jotain makua. Tuollaista taisi olla 70-luvulla. Tulkaapa nykyaikaan sieltä retroäidit puuroinenne!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erilaiset murot ja myslit ovat myös viljavalmisteita ja niitä on saatavilla useita erilaisia. Useat murot sisältävät runsaasti suolaa ja sokeria, joten niitä ei suositella jatkuvaan käyttöön. Myös tuotteiden kuitupitoisuuksissa on eroja. Pyri valitsemaan muroja, joissa kuitua on vähintään 6g/100g:ssa, suolaa alle 1% ja sokeria mahdollsimman vähän, enintään 10-15g/100g:ssa muroja. Tuotteiden pakkausmerkintöjä kannattaa vertailla suola-, sokeri- ja kuitupitoisuuksien osalta

Vierailija
4/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

suolaa ja sokeria. Siinä suurin syy.



Viljakoostumuskin on monesti ihan päin peetä. Kovia rasvoja on myös, puurossa ei lainkaan.

Vierailija
5/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa katsoa paketin kyljestä sokerit ja suolat, eikä ostaa kiireessä. Kyllä vaihtoehtoja on lapsillekin!

Vierailija
6/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

10-15 g /100 g muroja, siis 10-15 % sokeria.



Puurossa ei ole sokeria ollenkaan ja sokerin määrää pystyy itsekin säätelemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enkä ole lapsuudessanikaan ikinä laittanut puuroon sokeria. Yäk. Keijua vähän "voi"silmäksi tarvittaessa. Tai sitten pakastimesta marjoja, ilman sokeria.

Heh, kenenkäs lapsen puuroon ei ripaus sokeria tulisi päälle?

Itseasiassa ensimmäisen kerran törmäsin sokeriin puurossa 17-vuotiaana. Sitä ennen ei olisi tullut mieleenikään.

Muroissa todellakin on hirveästi eroa. Valtaosassa on suuret määrät sokeria. Kannattaa katsoa ravintoarvot ennen ostamista ja varsinkin syömistä/lapsille syöttämistä.

Vierailija
8/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Quakerin Havrefras- ja Rågfras muroja. Niillä on Parempi valinta -merkki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
17.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokerit/100 g:

Weetabix 4,4

Kellogs Allbran 22.



On niissä vielä eroa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kuusi