Ruokaohran ja -kauran käyttäminen ruoanlaitossa - käykö riisin tilalla?
Ovatko kaupassa myytävät ruokaohra ym kokeilemisen arvoisia? Millaisissa ruoissa käytätte?
Kommentit (21)
Onko nuo suurimot samaa tavaraa kuin pienemmissä paketeissa myyvät?
Ei niissä pikkupakkauksissakaan mahdottomat hinnat ole - alle 2€/500 g. Samaa hintaluokkaa kuin riisi. Kotimaisuus on hyvä.
Onko parempaa uunissa vai keitettynä? Miten tuo valmistus uunissa onnistuu? Kanan sekaan vain? Laitetaanko lisäksi nestettä?
Vierailija kirjoitti:
Onko nuo suurimot samaa tavaraa kuin pienemmissä paketeissa myyvät?
Ei niissä pikkupakkauksissakaan mahdottomat hinnat ole - alle 2€/500 g. Samaa hintaluokkaa kuin riisi. Kotimaisuus on hyvä.
No suurimot on 1-2€ kilo, tai oli kun syksyllä töydensin varastoa.
On hyviä! Paljon maukkaampia kuin riisi.
Vierailija kirjoitti:
Onko parempaa uunissa vai keitettynä? Miten tuo valmistus uunissa onnistuu? Kanan sekaan vain? Laitetaanko lisäksi nestettä?
Laitan pirkka-riisin ohjeella, 3dl suurimoita, 7dl vettä. Vähän öljjö, suolaa, sipuli, pussi pakastevihanneksia ja mausteilla hierotut kanafileet päälle (upoksiin). Koko hoito uuniin 40-60 min tai neste imeytynyt. Laiskan tekijän ruokaa.
Googlella varmaan löytyy ohjeita "kana riisipedillä", siitä sovellettu.
Onko eroa noiden välillä että mitkä pysyvät erillisinä ja mitkä puuroutuvat? Tuleeko tuosta halvemmasta suurimosta puuroa ja pikkupaketeissa olevasta erillistä?
Mä oon käyttänyt niitä pikkupaketeissa olevia ja ovat kyllä helppoja ja hyviä. Kiva ostaa kotimaista. En ookaan noita suurimoita ajatellut, mutta ehkä sitten niitäkin voi koittaa.
Vierailija kirjoitti:
Onko eroa noiden välillä että mitkä pysyvät erillisinä ja mitkä puuroutuvat? Tuleeko tuosta halvemmasta suurimosta puuroa ja pikkupaketeissa olevasta erillistä?
Varmaan riippuu myös aika paljon keittoajasta
Vierailija kirjoitti:
Onko nuo suurimot samaa tavaraa kuin pienemmissä paketeissa myyvät?
Ei niissä pikkupakkauksissakaan mahdottomat hinnat ole - alle 2€/500 g. Samaa hintaluokkaa kuin riisi. Kotimaisuus on hyvä.
Tuottaja saa näköjään alle 0,04 e/kg ohrasta. On ne ahneita!
Käytän paljon ohrasuurimoita ja ostan aina 1 kg:n paketin. Riittää pitkään ja on edullista. Käytän ohraa muutenkin riisin sijasta esim. kaalilaatikkoon. Ohra on riisiä maukkaampaa, kotimaista ja helppo tehdä.
Kauraa joko pelkkinä jyvinä isoissa pakkauksissa. Uusi suosikki on Ruokakaura (Tikka masala on paras!), josta saa nopeasti tod. hyvin maustettua lisuketta vaikka kanan kanssa. Itse syön sitä usein salaatin kanssa eli teen ison, värikkään tuoresalaatin ja reunalle sitten n. 1/3 tuon pussin sisällöstä hieman jäähtyneenä. Tämä on nyt Lidl:n tarjouksessakin, joten kannattaa kokeilla!
Ne ohrahelmet on ainakin minusta aika erilaisia kuin -suurimot, rakenteeltaan pehmeämpiä ja riisimäisempiä. Sopii mun mielestä paremmin korvaamaan riisiä kuin muut ohratuotteet. Myös kaurajyvät on hyviä, en käytä oikeastaan enää juuri ollenkaan riisiä ruoanlaitossa.
Luontoa rasittaa varmaan vähemmän näiden viljely verrattuna riisiin!
Vierailija kirjoitti:
Ostan ihan suurimoita jauhohyllystä, turha näistä uusista pienistä pahvipaketeista on maksaa. Risottoon, uunikanan kaveriksi uuniin, lisäkeriisin sekaan... ja tietysti uunipuuroksi. Äiti jo niitä käytti, 70-luvulla. Varmaan aiemminkin, mutta siitä en tiedä mitään.
risottoa et ohrasta saa vaikka miten taikoisit.
Kannattaa kokeilla myös kvinoaa riisin tilalla. Sitä saa kotimaisena myöskin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan ihan suurimoita jauhohyllystä, turha näistä uusista pienistä pahvipaketeista on maksaa. Risottoon, uunikanan kaveriksi uuniin, lisäkeriisin sekaan... ja tietysti uunipuuroksi. Äiti jo niitä käytti, 70-luvulla. Varmaan aiemminkin, mutta siitä en tiedä mitään.
risottoa et ohrasta saa vaikka miten taikoisit.
Totta, sillä risotto ihan nimensäkin mukaisesti sisältää riisiä. Vastaava ruoka ilman riisiä ei ole risottoa.
En oikein osaa käyttää ohraa tai kauraa lisukkeena, miellän ne niin vahvasti puuroiksi. Joka kerta kun syön niitä, tuntuu oudolta. Kvinoa sen sijaan uppoaa helposti.
Ohra käy oikein hyvin. Ostan rikottuja suurimoita, tulevat nooeammin. Kvinoa on Etelä-Amerikan köyhien harvoja proteiinin lähteitä. Jätetään ne intiaaneillle!
Ihmiset menee näihn uusiobrändättyihin eläinten rehuihin ihan satanolla...
Ostan ihan suurimoita jauhohyllystä, turha näistä uusista pienistä pahvipaketeista on maksaa. Risottoon, uunikanan kaveriksi uuniin, lisäkeriisin sekaan... ja tietysti uunipuuroksi. Äiti jo niitä käytti, 70-luvulla. Varmaan aiemminkin, mutta siitä en tiedä mitään.