Hiiva meni liian kuumaan nesteeseen?
Tein pizzataikinaa. Taikina ei noussut. Hiiva meni varmaan liian kuumaan nesteeseen.
Mitähän tapahtuu, jos paistan silti pizzan tuosta taikinasta. Onko ihan korppua vai?
Kommentit (13)
Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.
Vierailija kirjoitti:
Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.
Kiitti. Auttaakohan oikeesti. Täytyy testata. Nyt on jo puolet taikinasta menossa uunniin. Pitääpä olla tarkempi jatkossa lämpötilan kanssa.
Menit sitten heittämään hiivat tosta vaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.
Kiitti. Auttaakohan oikeesti. Täytyy testata. Nyt on jo puolet taikinasta menossa uunniin. Pitääpä olla tarkempi jatkossa lämpötilan kanssa.
Olen eri.
Hiiva on siitä jännä otus, että se ei voi olla toimimatta, jos sitä ei tapa kuumalla. Eli kyllä toimii juuri noin kuin tuo vastaaja sanoi. Annat olla huomiseen, tai vaikka ylihuomiseen jääkaapissa niin kyllä se ennen pitkää kohoaa, ja on tosiaan maukkaampaa.
Vierailija kirjoitti:
Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.
Tuo varmaan hyvä neuvo. ei ap
itse lämmittäisin mikrossa tilkan vettä, pistäisin siihen hiivaa ja sokeria, odottaisin hetken, että veteen nousee muutama kupla ja hiiva nousee sameana ja hiukan kohonneena pintaan, sitten viskaan hiivan taikinaan.
Hiiva, varsinkin kuivahiiva, kannattaa aina ennen leipomista "herätellä" lämpimässä sokerivesitilkassa. Näin näkee heti, onko laittanut liian kuumaa vettä ja tuhonnut hiivan.
Itse oon huomannut että pizzataikinasta tulee parempaa mitä kauemmin kylmäkohottaa jääkaapissa. Joskus jopa viikonkin ollut taikina. Tulee sellainen hyvä maku.
Nyt otin uunista. Taikina nousi ehkä hieman uunissa. En voi maistaa, kun on niin kuumaa. Kerron kohta mausta. Näyttää kyllä hyvältä silti.
Kaikkia varmaan kiinnostaa ;)
Nyt maistoin. Taikina aika tiivistä, mutta silti ihan hyvää. Kohoutuneena olisi toki parempaa. Luulin, että olisi ollut epäonnistuneempaa, mutta ihan ok.
Täytyy lisätä hiivaa taikinaan.
Taikina ei vain nouse uunissa.