Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hiiva meni liian kuumaan nesteeseen?

Vierailija
02.04.2022 |

Tein pizzataikinaa. Taikina ei noussut. Hiiva meni varmaan liian kuumaan nesteeseen.

Mitähän tapahtuu, jos paistan silti pizzan tuosta taikinasta. Onko ihan korppua vai?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikina ei vain nouse uunissa.

Vierailija
2/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan syötävää siitä tulee

Vierailija
4/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siitä tulee lituskaa ja kovaa

Vierailija
5/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.

Kiitti. Auttaakohan oikeesti. Täytyy testata. Nyt on jo puolet taikinasta menossa uunniin. Pitääpä olla tarkempi jatkossa lämpötilan kanssa. 

Vierailija
6/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerro miten onnistui!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menit sitten heittämään hiivat tosta vaan.

Vierailija
8/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.

Kiitti. Auttaakohan oikeesti. Täytyy testata. Nyt on jo puolet taikinasta menossa uunniin. Pitääpä olla tarkempi jatkossa lämpötilan kanssa. 

Olen eri.

Hiiva on siitä jännä otus, että se ei voi olla toimimatta, jos sitä ei tapa kuumalla. Eli kyllä toimii juuri noin kuin tuo vastaaja sanoi. Annat olla huomiseen, tai vaikka ylihuomiseen jääkaapissa niin kyllä se ennen pitkää kohoaa, ja on tosiaan maukkaampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lisää vähän kuivahiivaa ja odota huomiseen, jos se nousisi. Pizza muutenkin on parempaa jos antaa taikinan tekeytyä vuorokauden ajan. Tulee makua.

Tuo varmaan hyvä neuvo. ei ap

Vierailija
10/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse lämmittäisin mikrossa tilkan vettä, pistäisin siihen hiivaa ja sokeria, odottaisin hetken, että veteen nousee muutama kupla ja hiiva nousee sameana ja hiukan kohonneena pintaan, sitten viskaan hiivan taikinaan.

Hiiva, varsinkin kuivahiiva, kannattaa aina ennen leipomista "herätellä" lämpimässä sokerivesitilkassa. Näin näkee heti, onko laittanut liian kuumaa vettä ja tuhonnut hiivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse oon huomannut että pizzataikinasta tulee parempaa mitä kauemmin kylmäkohottaa jääkaapissa. Joskus jopa viikonkin ollut taikina. Tulee sellainen hyvä maku. 

Vierailija
12/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt otin uunista. Taikina nousi ehkä hieman uunissa. En voi maistaa, kun on niin kuumaa. Kerron kohta mausta. Näyttää kyllä hyvältä silti.

Kaikkia varmaan kiinnostaa ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
02.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt maistoin. Taikina aika tiivistä, mutta silti ihan hyvää. Kohoutuneena olisi toki parempaa. Luulin, että olisi ollut epäonnistuneempaa, mutta ihan ok. 

Täytyy lisätä hiivaa taikinaan. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän kolme