Alkoi tehdä mieli paahdettuja punajuuria, miten sinä tekisit ko. lisäkkeen?
Mietin jotain öljyssä pyöräyttämistä, joku yrtti? Uuniin ja jossain vaiheessa vuohenjuustoa mukaan?
Kommentit (4)
Kesällä laittaisin kasvihuoneesta tuoretta salviaa ja rosmariinia (tuore salvia on hyvää, voi haistaa sen tuoksun nenässäni... No, muutama kk niin sitä on taas.)
Kuorin ja pilkon raa'at punajuuret, päälle pirskottelen (tai ruuttaan spraypullosta, sellainen täytettävä) hyvää oliiviöljyä, joditonta myllysuolaa (no, se on joditonta, jos olisi jodillista, niin laittaisin ehkä sitä) tai merisuolapurkin pohjalta pikkuhitusia, hieman pippuria myllystä ja hieman balsamicoa. Teen yleensä sekajuureksia, eli laittaisin tuohon sekaan lanttua ja porkkanaa.
Uuniin 225 asteeseen, olisiko 30-45min? en katso kellosta, vaan siitä, miltä ne vaikuttaa, onko pehmenneet, saaneet väriä jne.
(ja mun uunin 225 voi olla oikeasti 200 astetta, se ei ole koskaan ollut kovin "tarkka")
Voi että, taidanpa tehdä kasslerpihvien lisäkkeeksi. Lohkoperunoita myös.
Olisiko ideoita kastikkkeeksi? Jotain turkkilaisesta jukurtista?
Riippu ihan minkä ruuan lisukkeeksi. Mulle maistuu vaikka perunamuusin kanssa punajuuret, silloin niihin vähän oliiviöljyä, hunajaa, suolaa,pippuria, timjamia, rosmariinia ja vaikka sitä vuohenjuustoa lopuksi päälle sulamaan,
Tekisin voitaikina rullia paahdetuista punajuurista. Rullaisin punajuuret voitaikinaan. Tosin en tiedä kuinka kuuma uunin pitää olla ja paistoaikaa en tiedä. Rapsakat rullat on hyvii.
Säilyketölkistä punajuuri lautaselle ja mikroon