Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Rasvoista

Vierailija
31.03.2022 |

Sitä sanotaan, että pehmeitä rasvoja kannattaa suosia. Niin,
muuttuuko pala juustoa terveellisemmäksi, jos päälle lorauttaa oliiviöljyä? Vai aiheuttaako lisärasva vain lisäongelmia, etenkin, jos eläinperäinen (kova) ja kasviperäinen (pehmeä) rasva syödään yhdessä?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoittaa että leivän päälle margariinia ei voita, paistamiseen esim oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

Vierailija
2/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole mitään haittaa vaikka juuston seassa ois oliiviöljyä, salaatissa monesti näin on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekeydut tyhymäksi?

Juusto ei miksikään muutu, ruokavalio muutuu terveellisemmäksi.

Vierailija
4/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eläinperäinen ei ole kovaa eikä kasviperäinen pehmeää rasvaa. Rasvoissa on sekä tyydyttyneitä, yksittäistyydyttymättämiä että monityydyttymättömiä rasvahappoja. Esimerkiksi possunrasvan koostumus ei kauheasti eroa oliiviöljyn rasvahappokoostumuksesta. Molemmissa on sekä "kovaa" että "pehmeää" rasvaa.

Vierailija
5/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tekeydut tyhymäksi?

Juusto ei miksikään muutu, ruokavalio muutuu terveellisemmäksi.

Ei juusto ole epäterveellistä. Juusto kuuluu olennaisesti välimeren ruokavalioon, joka on monissa tutkimuksissa todettu terveelliseksi.

Vierailija
6/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä käytän luonnollisia rasvoja ja täysrasvaisia tuotteita ja voin hyvin. Muut käyttäkööt kevyttuotteita ja niitä muita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoittaa että kovia rasvoja pitäisi korvata pehmeillä rasvoilla. Ei niin että syöt x määrän kovaa rasvaa ja pienennän prosenttia syömällä paljon pehmeää rasvaa.

Vierailija
8/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarkoittaa että leivän päälle margariinia ei voita, paistamiseen esim oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

Juurikin näin ei pidä tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eläinperäinen ei ole kovaa eikä kasviperäinen pehmeää rasvaa. Rasvoissa on sekä tyydyttyneitä, yksittäistyydyttymättämiä että monityydyttymättömiä rasvahappoja. Esimerkiksi possunrasvan koostumus ei kauheasti eroa oliiviöljyn rasvahappokoostumuksesta. Molemmissa on sekä "kovaa" että "pehmeää" rasvaa.

Mielestäni 39% kovaa rasvaa vs 14% kovaa rasvaa (rasvan osuudesta) on kyllä merkittävä ero.

Vierailija
10/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eläinperäinen ei ole kovaa eikä kasviperäinen pehmeää rasvaa. Rasvoissa on sekä tyydyttyneitä, yksittäistyydyttymättämiä että monityydyttymättömiä rasvahappoja. Esimerkiksi possunrasvan koostumus ei kauheasti eroa oliiviöljyn rasvahappokoostumuksesta. Molemmissa on sekä "kovaa" että "pehmeää" rasvaa.

Mielestäni 39% kovaa rasvaa vs 14% kovaa rasvaa (rasvan osuudesta) on kyllä merkittävä ero.

Söpöä että mammat vain yläpeukuttavat tuota alkuperäistä ilman että ottavat asiasta selvää :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarkoittaa että leivän päälle margariinia ei voita, paistamiseen esim oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

Myös öljy muuttuu huonoksi rasvaksi kun käryää.

Vierailija
12/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisiko nämä höpinät rasvoista lopettaa? Kovien ja pehmeiden rasvojen välillä ei ole eroja. Ihmiset tarvitsevat rasvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voisiko nämä höpinät rasvoista lopettaa? Kovien ja pehmeiden rasvojen välillä ei ole eroja. Ihmiset tarvitsevat rasvoja.

Nii ja lääkkeet sydän-ja verisuonitauteihin. Saadaan kunnon lukuja kolesteroliarvoihin.

Vierailija
14/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voisiko nämä höpinät rasvoista lopettaa? Kovien ja pehmeiden rasvojen välillä ei ole eroja. Ihmiset tarvitsevat rasvoja.

Nii ja lääkkeet sydän-ja verisuonitauteihin. Saadaan kunnon lukuja kolesteroliarvoihin.

Ne margariinit ja siemenöljyt noita sairauksia aiheuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
31.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvaiset ruoat kannattaa vain kevyesti pureskella ja maistella - ja sylkäistä pois.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä yksi