Apua,siis suolakurkkujen säilyvyys!!!
Pitkästä aikaa katselin kaupassa kurkkusalaatteja ja suolakurkkuja.
Salaatissa: säilyy 3 viikkoa avattuna kylmässä
Suolakurkurkuissa: säilyy 2 viikkoa avattuna.
Siis mitä? Olen aina ajatellut,että säilyvät vaikka kuinka kauan.
Ei noi sinkkutaloudessa mene noin nopeasti..
Kommentit (19)
Säilyy kyllä pidempäänkin, kunhan ottaa aina puhtailla välineillä niitä. Kyllä sen sitten huomaa jos on pilalla, ei niitä päiväyksiä kannata edes katsoa.
Ei oo kyllä koskaan tullut hometta maustekurkkupurkkiin, vaikka olis jääkaapissa kuukauden pari avattuna.
Eikö lidlin säilykkeissä lue "3 päivää avattuna", eli kunhan jotain on vetäisty. Tosiaan puhtaat välineet kun ottaa niin pitäisi säilyä viikkoja.
Mitä ne puhtaat sitten kelläkin on... en uskalla syödä säilykkeitä miesystävän luona kun ei tiskaa ns. oikein ja astiakaappia voi romplata likaisin käsin.
Vierailija kirjoitti:
Eikö lidlin säilykkeissä lue "3 päivää avattuna", eli kunhan jotain on vetäisty. Tosiaan puhtaat välineet kun ottaa niin pitäisi säilyä viikkoja.
Mitä ne puhtaat sitten kelläkin on... en uskalla syödä säilykkeitä miesystävän luona kun ei tiskaa ns. oikein ja astiakaappia voi romplata likaisin käsin.
Lidlin maustekurkkupurkissa oli tosiaan ennen noin, nyt muutettu aikaa pidemmäksi.
Nämä purkkijutut on arvaamattomia. Avattu jalapenopurkki homehtui viikossa. Siitä oppineena olenkin silpunnut viipaleet pakastimeen.
Voi hyvää päivää tätä uusjärjettömyyttä. Ehkä ennen tällaisen avauksen tekemistä kannattaisi edes harkita googlettamista - se tokin tietty myös vaatii vähän järkeä - vaikkapa tuota suolakurkun valmistustapaa ja miksi se niin valmistetaan.
Puhtaat välineet aina kun otat niitä kurkkuja. Säilytä jääkaapissa . Kyllä on kumma jos eivät suolakurkut säily vähintään 3 kk.
Olen työskennellyt monilla grilleillä ja viimeisiä aineksia ovat suolakurkut joihin home hiipii. Herkimmin home tulee ananaksiin ja ihan paprikaan, kurkkuun. Ananas niin kuumennetaan kuitenkin läpikotaisin, home hankalampi, joskin haitattomampi kasviksista kuin lihoissa tai juustoista.
Kaiken olen grilleillä nähnyt mutta en hometta suolikurkuisss!
Meillä on maustekurkut säilyneet aina useita kuukausia. En ole koskaan edes ajatellut niiden voivan mennä vanhaksi.
En tajua miksei suolakurkut säilyisi, eikö koko suolaliemessä lilluttamisen idea ole se että siihen säilötyt tuotteet säilyvät pitkään? Ennen moisia säilytettiin jossain puutynnyrissä ja ronkittiin sieltä pitkin talvea.
Kai tuo on lähinnä valmistajan takuu että säilyvät vähintään sen ja sen aikaa.
Kun itse tekee niin säilyy vuoden pari.
Eihän se home ole pahin asia mitä niihin voi tulla, senhän näkee ja maistaa. Kai ne muut bakteerit ovat se pahin riski. Mutta puhtaat välineet, niin kai ne säilyvät pitkään.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se home ole pahin asia mitä niihin voi tulla, senhän näkee ja maistaa. Kai ne muut bakteerit ovat se pahin riski. Mutta puhtaat välineet, niin kai ne säilyvät pitkään.
Mitä höpötätte puhtaista ottimista, ei ne steriloituja ole kuitenkaan?! Kyllä se etikkaliemi tappaa paskasemmankin ottimen bakteerit. Ei homehdu!
Säilyy helposti vuoden avatussakin purkissa.
Vierailija kirjoitti:
Voi hyvää päivää tätä uusjärjettömyyttä. Ehkä ennen tällaisen avauksen tekemistä kannattaisi edes harkita googlettamista - se tokin tietty myös vaatii vähän järkeä - vaikkapa tuota suolakurkun valmistustapaa ja miksi se niin valmistetaan.
Mikä on uusjärjettömyys? Ei ainakaan oikea sana🤔
Mietin vain, onko niistä poistettu jotain säilöntäaineita. Niitäkin on erilaisia.
Lähtökohtaisesti noudatan ohjeita,joita tuotteissa lukee.
Toki joku "Martta" tänne taas hyökkää. Kun on niin kiva käyttää aikaa muiden mollaamiseen,eikös joo.Tulee niin hyvä ja lämmin fiilis itselle👍
Marttojen omat säilöntäohjeet ei ehkä noihin päde.
Kyllä ne säilyy pidempään.