Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko paistoteräs pitsan paistamiseen parempi kuin pizzakivi?

Vierailija
29.03.2022 |

Kummalla tulee rapeampi pohja, sekä kummalla kestää kauemmin esilämmetä, onko kokemuksia? Voiko paistaa paistoteräksellä myös leipiä, vai palaako pohja?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
29.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizzakivi on tarkoitettu vain lämpimänä pitämiseen

Vierailija
2/6 |
29.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pizzakivi on tarkoitettu vain lämpimänä pitämiseen

Kyllähän tuolla paljon rapeamman pohjan saa kuin pelkän pellin päällä. Ei ole tarkoitettu pelkästään lämpimänä pitämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
29.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitsakivi. Pitsan pohjasta tulee parempi ja rapsakampi kun käyttää kiveä pellin sijaan mutta se vaatii myös pidemmän esilämmityksen.

Ps. Älkää käyttäkö kriminalisoitua symbomia/kirjainta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/507543b8-e64a-437e-b6dc-27dabb0c320c

Vierailija
4/6 |
29.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitsakivi. Pitsan pohjasta tulee parempi ja rapsakampi kun käyttää kiveä pellin sijaan mutta se vaatii myös pidemmän esilämmityksen.

Ps. Älkää käyttäkö kriminalisoitua symbomia/kirjainta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/507543b8-e64a-437e-b6dc-27dabb0c320c

Ei paistoteräs ole mikään pelti, vaan +5mm paksu hiiliteräksinen levy.

Vierailija
5/6 |
28.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen nyt pidempään paistanut omaa pitsaa omasta taikinasta 300 asteisessa kotiuunissa. Aloitin halvalla keraamisella pizzakivellä. Jos halusi rapean paistuneen pohjan, niin pizzakiveä piti lämmittää melkein tunnin. Ensimmäinen pitsa onnistuu, mutta jos tekee monta pitsaa ja laittaa muutaman minuutin kuluttua seuraavan pitsan uuniin, niin pizzakivi ei ole ehtinyt lämmetä takaisin tarpeeksi kuumaksi.

 

Lopulta ostin Muurikan paistoteräksen (n. 40€) ja pitsan lopputulos on paljon parempi! Paistoteräs lämpenee n. 10 minuutissa samaan lämpötilaan kuin uuni ja ehtii myös lämmetä takaisin pitsojen paiston välissä. Paistoteräs myös johtaa lämpöä paremmin pitsaan kuin pizzakivi. Pitsojen pohjista tuli paljon paremmin paistuneita ja rapeampia. Ja mikä tärkeintä, ensimmäiset ja viimeiset pitsat paistuivat yhtä hyvin. Iso suositus siis paistoteräkselle, jos tykkää pitsan paistamisesta. Ei ollut kovin kallis investointi, mutta lopputulos parani todella paljon. Seuraavaksi askel on varmaan oikean pizzauunin ostaminen, joka lämpenee 450-asteiseksi.

Vierailija
6/6 |
28.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kumpikaan, vaan paistowolframi. Ylivertainen läämönvarauskyky.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi viisi