Raskaus ja ruokamyrkytys?
Onko heti vaarallinen vauvalle, vai vasta jos äityy oikein hurjaksi?
Kommentit (9)
Millä raskausviikolla olet?
Käsittääkseni "tavallinen" ruokamyrkytys (ei siis listeria tms.) ei ole vaarallinen sikiölle. Toki jos kovasti oksentelee ja menee heikkoon kuntoon se itsessään ei tee hyvää, mutta myrkytys sinänsä ei vauvaan asti mene. Jos epäilet niin soita synnärille/kuntasi terveysneuvontaan, siellä osaavat auttaa paremmin!
Kiitos vastauksista! Olen viikolla 20. Olin tänään juhlissa, joissa söin kermakakkua, voileipäkakkua, coctailpiirakkaa munavoilla... Kaikki käytetyt maitotuotteet oli pastöroituja, kysyin tämän emännältä. Mieheni söi kaikkea samaa, eikä hänellä ole mitään. Minulla taas on maha aivan löysällä, palelee, päätä särkee ja oksettaa.
Minulle sanoivat neuvolassa, että jos on epäilys ruokamyrkytyksestä, niin pitää lähteä tutkimuksiin. Soittoa päivystykseen, kuten kakkonen jo neuvoikin.
Oliko voileipäkakussa majoneesia? Entä graavilohta? En luottaisi ihan vaan emännnän sanaan että kaikki on pastöroitua, aika harva ymmärtää oimeasti raskausajan ruokarajoitukset.Todennäkäisempää toki että kyseessä on vain tavallinen ruokamyrkytys, lämmin ilma ja jos ruuat on olleet kauan pois kylmästä. Vähän ehkä uhkarohkeaa syödä noita raskaana ollessa
Suomessa (lähes) kaikki on pastöroituja. Ennemmin tosiaan mahdolliset raaka kananmuna, graavilohi tai ihan vaan pilaantuminen voisi olla syynä
En nyt hysterisoisi tuosta, mutta soita neuvolaa ja jätä jatkossa tuommoiset syömättä!
Vai olisko kuitenkin vaan vatsatauti, jos miehelle ei samoista ruuista saanut mitään?
Riippuu mistä se ruokamyrkytys on..esim. listeria on vaarallinen sikiölle. Sinuna ottaisin yhteyttä päivystykseen ja kysyisin neuvoa, ei vara venettä kaada :)