Otatteko te aikaa kun keitätte pastaa/riisiä/puuroa?
Vai osaatteko arvioida päässä mikä on suunnilleen esim 10 minuuttia?
Kommentit (11)
Aina. Kattila / riisinkeitin jne, kun kaadan veteen, lähtee kello juoksemaan
En ota aikaa.
Miksi ottaisin?
Kyllä nuo kypsyy ilman kelloakin.
Pastalla lyhyin aika, n. 7 minuuttia
En, nytkin on Munat kattilassa. Mitenkähän kauan ne on olleet? Ehkä just sen 10min kiehunut.
En, kokeilen haarukalla miltä tuntuu ja miltä silmämääräisesti näyttää.
En, Pastaa seurailen tarkkaan ettei kypsy liiaksi, puuron koostumusta pitää myös välillä katsella, ja riisiä laittaessa pistän hellan joka tapauksessa heti pois päältä kun kiehuu, saa olla niin kauan kun ruoka on muuten valmista syötäväksi.
Pitäis mutta en koskaan muista. Yleensä aion mutta unohdan katsoa kelloa.
Pastan kellotan, koska ylikypsä pasta on ällöttävää.
Riisi on valmista, kun rei'istä ei enää pulpahtele vesikuplia.
Puuroja en syö.
Jos on kiire ja teen samalla muuta, laitan hälytyksen.
Jos lorvin vaan siinä kattilan lähellä tai vaan häärään jtn pientä keittiössä, niin en ota aikaa
En ota aikaa. Tarkastan aistinvaraisesti, milloin alkaa olla valmista.