Miten hyödyntää grillijuusto? Ideoita?
Onko ainut vaihtoehto vain paistaa ja syödä? Toimiiko salaatissa paistettuna? On melko kumimaista kuitenkin.
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Salaattiin tai pastaan.
Miten olet laittanut pastaan? Paistettuna ja palasina vai paistettuna raasteena vai raakana sekaan?
Tottakai voi laittaa salaattiin ja myös esim. Hanpurilisen väliin.
Salaatissa toimii hyvin. Minusta paras jos salaatissa on suolaisen salaattijuuston lisänä jotain makeaa esim nektariinia (plus perus salaattipohja, tomaattia, kurkkua jne).
Syksyllä ostin ison läjän grillijuustoa, kun oli poistossa talviruokien tieltä (päiväystä oli tälle vuodelle asti). Olen ihan paistanut pannulla salaatin sekaan, laitoin curryyn paneerin tilalle ja viimeksi taisin syödä pannulla paistettuna+pilkottuna pieneksi tomaattikastikkeessa olevien papujen, kvinoan, parsakaalin ja paprikan kanssa, mausteeksi chiliä. Kerran paistoin uunissa oliiviöljyllä valeltuna+jotain mausteita päälle, kun muut söivät uunikanaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Salaattiin tai pastaan.
Miten olet laittanut pastaan? Paistettuna ja palasina vai paistettuna raasteena vai raakana sekaan?
Minä paistoin palasina runsaassa öljyssä. Lopuksi laskin lämpöä ja lisäsin pannulle pari valkosipulinkynttä silppuna, sitruunan raastetun kuoren ja puristetun mehun. Kippasin sekaan keitetyn pastan ja tuoretta basilikaa. Pastaa ei kannata valuttaa ihan kuivaksi, vaan jättää ainakin puolikas–desi keitinvettä kostuttamaan.
En siis tehnyt varsinaista kastiketta. Hyvää oli.
Etsi myös Nigellan coucous-halloumi-salaatin resepti. Siihen tulee savupaprikaa ja kirsikkatomaatteja. Sekin on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Salaattiin tai pastaan.
Miten olet laittanut pastaan? Paistettuna ja palasina vai paistettuna raasteena vai raakana sekaan?
Paistan aina palasina. Tekisin jonkun tomaattisen pastan, esim. kirsikkatomaatteja, basilikaa, valkosipulia, oliiviöljyä ja balsamicoa.
Oletko ensimmäistä kertaa käyttämässä grillijuustoa eli "hallomia", kun tulee niin outoja kysymyksiä?
Se on tarkoitus paistaa tai grillata ensin. Ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi.
Tässä hyvä pastaohje:
https://yhteishyva.fi/reseptit/halloumi-sitruunapasta/recipe-4984
Salaattiin tai pastaan.