Leipäjonon ruoat tänään
5 purkkia maustettua rahkaa, 1 purkki maustamatonta rahkaa, Lihahyytelö, tofujuustoa, kauraleipäpaketti. Tofulla ja hyytelöllä parasta ennen päivä tänään. Kaikilla muilla huomenna ja ylihuomenna. Ostin lisäksi pussin makaronia kaupasta. Neuvokaa mitä ruokaa noista laittaa? Tofujuusto on mulle ihan täysin tuntematon tuote. En oo ennen syönyt sitä tai laittanut siitä mitään. Tuosta syltystä en oikein tykkää, mutta voin sitä pakon edessä syödä kun ei ole muutakaan. Mihin tuota maustamatonta rahkaa vois laittaa?
Kommentit (8)
Rahkan voi maustaa itse. Olisiko kaapeissasi marjoja, hilloa, hedelmiä, vaniljasokeria, kaakaota, hunajaa..? Tai sitten voit tehdä rahkavoitaikinaa ja leipoa siitä, jos sinulla on voita/margariinia ja jauhoja. Rahkasta saa myös suolaisen levitteen leivälle, kun sekoittaa siihen sopivia mausteita (kauhean vaikea neuvoa tarkemmin, kun en yhtään tiedä mitä sinulla on, mutta esim. kurkkusalaatti tai mustapippuri kävisi hyvin).
Lihahyytelön voit upottaa purkkihernekeiton sekaan ja tofun vaikka paistaa pannulla viipaleina.
Onko tofu pehmeää rahkamaista ("silken") vai sellaista kiinteää? Kiinteä paloiksi ja marinadiin, parin tunnin päästä puristele nesteet pois ja paista pannulla rapeaksi. Voit myös kierittää korppujauhossa tai seesaminsiemenissä ennen paistamista.
Marinadiin voi laittaa ihan mitä vain, itse yleensä laitan jotain chiliä, soijakastiketta, limemehua, inkivääriä...
[quote author="Vierailija" time="06.07.2015 klo 20:54"]Marinadiin voi laittaa ihan mitä vain, itse yleensä laitan jotain chiliä, soijakastiketta, limemehua, inkivääriä...
[/quote]
Ja ihan oikeasti kuvittelet, että leipäjonossa käyvällä on tuollaisia ruoka-aineita kaapissa? Soijaa nyt ehkä löytyy, mutta kaikki muu on vähän eksoottisempaa. -ohis
[quote author="Vierailija" time="06.07.2015 klo 20:56"][quote author="Vierailija" time="06.07.2015 klo 20:54"]Marinadiin voi laittaa ihan mitä vain, itse yleensä laitan jotain chiliä, soijakastiketta, limemehua, inkivääriä...
[/quote]
Ja ihan oikeasti kuvittelet, että leipäjonossa käyvällä on tuollaisia ruoka-aineita kaapissa? Soijaa nyt ehkä löytyy, mutta kaikki muu on vähän eksoottisempaa. -ohis
[/quote]
Näitä aineksia ei ehkä ole rahaa ostaa, mutta sinäkö todella ajattelet, että ne ovat eksoottisia köyhille? Voi luoja mitä järjen köyhyyttä.
[quote author="Vierailija" time="06.07.2015 klo 20:56"]
[quote author="Vierailija" time="06.07.2015 klo 20:54"]Marinadiin voi laittaa ihan mitä vain, itse yleensä laitan jotain chiliä, soijakastiketta, limemehua, inkivääriä...
[/quote]
Ja ihan oikeasti kuvittelet, että leipäjonossa käyvällä on tuollaisia ruoka-aineita kaapissa? Soijaa nyt ehkä löytyy, mutta kaikki muu on vähän eksoottisempaa. -ohis
[/quote]
Ei ole mullakaan noita, vaikken leipäjonossa käy...
eiköhän ihan perusmausteet käy.luulis olevan jotakin currya, grillimaustetta tms perussälää
noista saa hyvän aterian, rahka on hyvää sellaisenaan, tai jos on rahaa ostaa esim hedelmiä, banaani, tai viinirypäleitä, tai pakaste marjoja, kun tuoreet on niin kalliita. ihan tavan mansikkat tms hillokin on hyvää rahkan kanssa, eikä ole kallista..
nyt on ollut tarjouksia hedelmistä, ja yksi ihminen ei montaa tartte..omena ei maksaa paljoakaan.
[quote author="Vierailija" time="06.07.2015 klo 20:54"]
Onko tofu pehmeää rahkamaista ("silken") vai sellaista kiinteää? Kiinteä paloiksi ja marinadiin, parin tunnin päästä puristele nesteet pois ja paista pannulla rapeaksi. Voit myös kierittää korppujauhossa tai seesaminsiemenissä ennen paistamista.
Marinadiin voi laittaa ihan mitä vain, itse yleensä laitan jotain chiliä, soijakastiketta, limemehua, inkivääriä...
[/quote]
Se on kiinteä ja soijatofujuusto. Ei kauheasti houkuttele...
Vetele yksittäin, ei niistä tartte kokkailla sen kummempaa. Lihahyytelö maistuisi nyt itselleni :)