Osaatko kuoria savusilakat oikeaoppisesti? Niitä on ilmestynyt meidän kauppaan. Ihanaa, nam! Tiedätkö mitä on bökling?
Bökling: voita ja jauhettuja savusilakoita... Nam leivän päälle... en tiedä suomalaista nimeä. Laittakaa tätä!
Entä ruotsalaisia ruokia joista olet tykännyt ja mistä et ole tykännyt...
Blodpudding - nam
Ostkaka - nam
Pölsä - fyi fan vad hemskt - alla möjliga inälvor blandade... ja sit se hirveä missä perunasta tehty täytettyjä perunapullia... mahdollisesti nämä liittyivät toisiinsa...
Muita ulkomaalaisia ruokia - hyvää - tai et söisi... entä juomia?
Kommentit (4)
Mistä johtuu, että böklinkiä ei enää saa kaupasta? Siis siinä savusilakka ja voi on jauhettu yhteen kuten munavoissa. Yleensä ollut kaupassa pötköjä siellä missä Kallen kaviaariakin.
Avaatko selästä vai vatsasta ensin? Selässä näkyy kalan kehon puoliskot aivan selvästi ja helppo erottaa toisistaan.
Kun äidin kanssa pikkutyttönä kävin Kauppatorilla, ostettiin aina nuo böklingit kalastajien veneistä, jotka oli kolera-altaalla. Joskus ostimme veneistä myös saaristolaisperunaa.
N 69 v.
Savusilakat on namia!
Kauppahallista saa tuoreita Tampereella.