Itsetehty mehujää?
Juu, siis mehua muotteihin ja muotit pakastimeen.
Mutta siten mehujää on todella kovaa jäätä. Sitten siitä irtoaa kovia paloja joissa teräviä reunoja.
Ei sellaista voi antaa kovin pienelle lapselle vielä.
Onko mitää kikkaa miten tehdä kotona mehujäätä joka sulaisi pehmeästi kuten kaupan mehujäät?
Kommentit (16)
Kyllä meillä ainakin lapset syö, ei siinä nyt niin kovia reunoja ole! Nektariinista tulee pehmeämpää kuin tavallisesta mehusta.
Meillä pakastetaan Bonne-soseita. Ei ihan yhtä samettista kuin kaupan mehujäät, mutta lähelle. Ja mikä parasta, ovat kotimaisia ja pelkkää hedelmää ilman lisättyä sokeria.
[quote author="Vierailija" time="29.06.2015 klo 07:26"]Enemmän sokeria.
[/quote]
Ei hyvä. Itse en halua tunkea sokeria enää kotiherkkuihin. Kaupan herkuissa sitä on riittävästi. Tiedä sitten ap:stä.
[quote author="Vierailija" time="29.06.2015 klo 07:28"]Meillä pakastetaan Bonne-soseita. Ei ihan yhtä samettista kuin kaupan mehujäät, mutta lähelle. Ja mikä parasta, ovat kotimaisia ja pelkkää hedelmää ilman lisättyä sokeria.
[/quote]
Tätä vois kokeilla.. kiitti
[quote author="Vierailija" time="29.06.2015 klo 07:28"]Kyllä meillä ainakin lapset syö, ei siinä nyt niin kovia reunoja ole! Nektariinista tulee pehmeämpää kuin tavallisesta mehusta.
[/quote]Siis tarkoitin nektaria :) Tuo sosevinkki oli hyvä, aion myös kokeilla. Jukurttia laitan myös joskus.
Minä teen ihan Piltistä. Voi tehdä raitaisiakin, lapset tykkää.
Minä olen tehnyt sosetta esim. banaanista ja päärynästä, mitä nyt sattuu hedelmiä löytymään. Muotteihin ja pakkaseen, 11kk vanha tyttö tykkää syödä näin hampaita tehdessä.
Vierailija kirjoitti:
Meillä pakastetaan Bonne-soseita. Ei ihan yhtä samettista kuin kaupan mehujäät, mutta lähelle. Ja mikä parasta, ovat kotimaisia ja pelkkää hedelmää ilman lisättyä sokeria.
Mistä se elimistö erottaa tuleeko sokeri lisättynä vai hedelmästä ? Ei lisättyä sokeria on vain mielikuva terveellisyydestä.
Pakastakaa kotimaisia luonnon omia marjoja ja syöttäkään niitä lapsille mehujäänä.
Vierailija kirjoitti:
[quote author="Vierailija" time="29.06.2015 klo 07:26"]Enemmän sokeria.
Ei hyvä. Itse en halua tunkea sokeria enää kotiherkkuihin. Kaupan herkuissa sitä on riittävästi. Tiedä sitten ap:stä.
Dorka...
Se on se sokeri, joka pehmentää sen jään, ilman sitä se on tosiaan kivikovaa.
Valitettavasti kaupan mehujäiden rakenteen takana on glukoosisiirappi.
Jos tikkumuoto ei ole välttämätön, niin hyvää sorbettimaista naposteltavaa syntyy ihan vain viinirypäleitä pakastamalla, jostain syystä ne pysyvät jäisen pehmeinä.
Vierailija kirjoitti:
Meillä pakastetaan Bonne-soseita. Ei ihan yhtä samettista kuin kaupan mehujäät, mutta lähelle. Ja mikä parasta, ovat kotimaisia ja pelkkää hedelmää ilman lisättyä sokeria.
Soseiden antaminen ei ole sama asia kuin kokonaisten hedelmien syöminen. Niistä puuttuu ravintokuidun antama suoja sokerin imeytymisen suhteen ja se on kuin lapsille syöttäisi pieniä sokeripusseja.
Vierailija kirjoitti:
Meillä pakastetaan Bonne-soseita. Ei ihan yhtä samettista kuin kaupan mehujäät, mutta lähelle. Ja mikä parasta, ovat kotimaisia ja pelkkää hedelmää ilman lisättyä sokeria.
Se, että joku tehdään suomessa ei ole = käytetään kotimaisia raaka-aineita :D Sillä en ole ainakaan missään nähnyt, että suomessaa kasvaisi esim. banaania ja ananasta.
Enemmän sokeria.