Kuinka vanhaa teetä uskallat käyttää?
Entä avonainen paketti tai suljettu vielä muovilla? Yksi vuosi, kaksi, kolme, 10 vuotta?
Kommentit (8)
Avasin viikko sitten kaapin perälle unohtuneet valkoisen teen paketin. Parasta ennen -päivämäärä on 2011. Ihan kelvollista teetä, aromikin vielä tallella. Tosin oli muovin suojaamassa pahvipakkauksessa.
eilen join parasta ennen 2011 irtoteetä. Oli ollut omassa pussissaan ja pussi peltirasiassa: maistui oikein hyvältä, ei mitään merkkiä siitä etteikö olisi voinut juoda.
Jos se ei ole ollut kosteassa ja homehtunut, niin ei se mitenkään vaaralliseksi muutu. Maku voi olla kadoksissa, jos ei ole ollut tiiviisti pakattu.
Ei kai anopin mökillä ole mitään alle 15 vuotta vanhoja kuivatuotteita ruokakaapissa.
Lahjoitin muuttoni yhteydessä kaappeihin kertyneet, lähinnä lahjana saadut teelajit, joita ei itse tullut juotua. Ikää oli osalla varmasti 5 vuotta tai ylikin, mutta niin ne vaan kelpasivat jollekin, joka halusi tehdä niistä kombuchaa.
Juuri ennen joulua join loppuun kaapinperältä löytämäni irtoteen, näytti olevan päiväys 1994. Kunhan saan juotua pois tämän työpaikalta takavarikoimani irtoteen (varmaan kuitenkin tämän vuosituhannen puolelta) niin otan työn alle Sri Lankasta tuodun teen, se on ihan varmasti tämän vuosituhannen puolelta ;-)
Jos joisin kahvia, niin joisin sen 9 tuntia keittimessä hautuneen tervan.
Ei mitään hienostelua eikä fiilistelyä, mustaa teetä ja paljon sokeria. Maustetuissa teelaaduissa saattaa sitten olla enemmän aromaattisia öljyjä (bergamottia ainakin) ja ne voivat olle kunnolla pilallakin 30v jälkeen.
Ikivanhoja teepusseja ja kahvipussin loppuja voi käyttää esim. lankojen värjäämisessä! Tai vaikka kananmunia keittäessä nakata veteen sekaan, saa kauniin värisiä ruskehtavia munia.
Vierailija kirjoitti:
Juuri ennen joulua join loppuun kaapinperältä löytämäni irtoteen, näytti olevan päiväys 1994. Kunhan saan juotua pois tämän työpaikalta takavarikoimani irtoteen (varmaan kuitenkin tämän vuosituhannen puolelta) niin otan työn alle Sri Lankasta tuodun teen, se on ihan varmasti tämän vuosituhannen puolelta ;-)
Jos joisin kahvia, niin joisin sen 9 tuntia keittimessä hautuneen tervan.
Ei mitään hienostelua eikä fiilistelyä, mustaa teetä ja paljon sokeria. Maustetuissa teelaaduissa saattaa sitten olla enemmän aromaattisia öljyjä (bergamottia ainakin) ja ne voivat olle kunnolla pilallakin 30v jälkeen.
Kahvi on parempi kun keittää ja antaa sitten jäähtyä ja lämmittää mikrossa kupillisen kerrallaan.
Jos se ei ole homeessa, niin sitä voi käyttää. Tosi vanhassa avatussa teessä ei varmaankaan ole enää juurikaan makua.