Onko härkäpapurouhe terveellisempää kuin liha?
Kommentit (6)
Mikä tahansa on terveellisempää kuin liha.
Ei. Liha sisältää enemmän ravintoaineita. Toki lihassa on epäterveellistä kovaa rasvaa, se vähän kompensoi.
Punainen liha mm. lisää matala-asteista tulehdusta.
Saan nimittäin ilmaiseksi näitä suikaleita usein. Mietin vaan, teenkö terveydelle hallaa pitkällä tähtäimellä..
Härkäpapu on varsin hyvää proteiinia. Sen aminohappkoostumus ei kuitenkaan ole yhtä täysipainoinen kuin lihan eli pavuista puuttuu osa välttämättömistä aminohapoista. Toisaalta pavuissa on korkea kuitupitoisuus kun taas lihassa kuituja ei ole.
Elintarviketieteiden maisterina sanoisin ettå ravitsemuksen kannalta molempi parempi eli voisit syödä vaihdellen molempia tai vaikka korvata osan lihasta pavuilla.
Jos kysymyksessä on jalostettu papu tai liha esim maustettu kypsä suikale olisi hyvä lukea valmistusaineluettelo ja ravintosisältö. Monesti juuri jalosteissa on paljon luonnostaan kovaa tai keinotekoisesti kovettua rasvaa, saattaa olla korkea suolapitoisuus jne.
Sian rasvassa puolet on ns hyviä rasvoja, broilerissa 70%.
Ruokavaliossa vaikuttaa moni muukin asia kuin terveellisyys, maku ja hinta on yleensä tärkeitä valintaperusteita.
Eli siitä vain papuja syömään jos ne sinulle maistuvat. Aloita pienillä määrillä ettet saa vatsanpuruja.
Tietysti. Antti Heikkilän mielestä varmaan ei, mutta järkevien ihmisten mielestä kyllä.