Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä leivontajuttuja olet tehnyt vastoin ohjeistuksia ja saanut

Vierailija
11.02.2022 |

paremman lopputuloksen? Itse sekoitan lämpimään nesteeseen kuivahiivan ja taikina nousee paremmin kuin jos jauhojen sekaan sekoittaisin.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
11.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei liity asiaan mutta otsikko hihitytti, en voinu olla visualisoimatta jotakuta mokaamassa keittiössä kun puoliso huomaa asian ja toteaa punastellen ruokareseptirikoksen olevan niin mielettömän seksikäs että pakkohan siinä on antaa.

Joka tapauksessa. Itse teen keliaakikkoperheenjäsenelle gluteenittomat leivokset tismalleen samalla tavall kuin normileivoksetkin, paitsi tietysti gluteenittomilla jauhoilla. Tullut mielestäni parempia kuin suositeltuja gluteeninkorvikejauheita käyttämällä. En tosin tiedä onko tässä kyse jostain oikeasta taktiikasta vai vaan tuurista.

Vierailija
2/5 |
11.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakkutaikinaa on tullut vatkattua, vaikka jauhot pitäisi nostella sekaan. Ei vaikuta mitenkään.

Kuivahiiva toimii meilläkin samoin. Ei ole aikaa odotella, että se reagoisi jauhoihin lisättynä.

Yleensäkin vanhat ylivarovaiset ohjeet voi unohtaa, kun uunit ja tarvikkeet on nykyään tasalaatuisia. Kakku ei laske eikä maailma sen mukana romahda ihan pienestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
11.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kovin mullistavaa mutta melkein kaikissa resepteissä on pullataikinassa kananmunaa. Minusta siitä tulee parempaa ja ilmavampaa ilman.

Vierailija
4/5 |
11.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kovin mullistavaa mutta melkein kaikissa resepteissä on pullataikinassa kananmunaa. Minusta siitä tulee parempaa ja ilmavampaa ilman.

Sama! En käytä koskaan kanamunaa pullataikinassa.

Vierailija
5/5 |
11.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, en tiedä, tuliko parempaa, mutta syömäkelpoista kyllä, tein runebergin torttuja ja siinä olisi pitänyt voi vaahdottaa sokerin kanssa. Ja menin ja sekoitin sokerin kuiva-aineisiin sekaisin ja vaahdotin voin ihan yksinänsä. olisiko tullut ilmavampaa toisin? Mahdotonta tietää, koska en enää muista, paljonko laitoin piparimuruja ja korppujauhoja sekaan. Nekin olisi pitänyt mitata...

Aina sanotaan, että leipoessa pitää mitata tarkasti. En ole sellaista huomannut, tai sitten leivon väärillä resepteillä. Ja kun tekee jotain, ja vertailee viittä eri reseptiä, niin en ole vielä keksinyt, että miksi niin tarkasti pitää mitata, jos toisessa reseptissä on 150g voita, toisessa 175g ja kolmannessa 200g - ja kaikissa jauhomäärä on sama, mutta sokerin määrä vaihtelee. Ja yhteen tulee kaksi kananmunaa, toiseen yksi ja kolmannessa lukee, että voit korvata kananmunan omenasoseella.