Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kertokaa miten punaviini pitää tarjoilla?

Vierailija
04.02.2022 |

Ei ole viineistä kokemusta ja nyt on tulossa vieraita joille haluan tarjoilla ruoan kanssa viiniä.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noin yleensä sitä kaadetaan laseihin. Voit toki laittaa pullon kiertämään. Kätevänä emäntänä tai isäntänä selität säästäväsi luontoa sillä ettei tule tiskiä. Korkkaa nyt viimeistään niitä pulloja auki.

Vierailija
2/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaappikylmä viini lämpiää juomakelpoiseksi noin puolessa tunnissa huoneenlämmössä. Viini tarjoillaan viinilaseista. Jos viinisi on hanapakkauksessa sen voi hyvin liruttaa siitä siistimpään karahviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. Mitä ruokaa vieraille tarjotaan - juoma(t) sen mukaan....

Vierailija
4/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaappikylmstä ja punaviinistä ei puhuta samana päivänä.

Punkkua (avaamaton pullo) säilytetään huoneenlämmössä. Se avataan pari tuntia ennen tarjoilua ilmastumaan.

Vierailija
5/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No vaikka karahvista ja huoneenlämpöisenä. Ainakin huoneenlämpöisenä ja korkin tulee olla vähän aikaa auki ennen kaatamista laseihin. Juu eikä kaada edes puoleenväliin lasia. Sellasta viinilasia.

Vierailija
6/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pullosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaa korkki. Kaada lasiin. Juo ja nauti. Kippis! 😊🍷

Vierailija
8/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoneenlämpö on hiukan liian lämmin. Tämä juontaa juurensa ihan keskiaikaan asti, jolloin huoneenlämpö oli 14-16 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Periaatteessa huoneenlämpöisenä, mutta kannattaa muistaa että "huoneenlämpö" tarkoittaa sitä menneiden aikojen lämpöä jolloin asunnot olivat viileämpiä. Eli n 16-18 asteisena.

Vierailija
10/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

18 astetta olisi hyvä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

16-18 astetta on passeli lämpötila eli jääkaappiin hetkeksi ja sitten ilmastumaan korkki auki.

Vierailija
12/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

sebasköör kirjoitti:

No vaikka karahvista ja huoneenlämpöisenä. Ainakin huoneenlämpöisenä ja korkin tulee olla vähän aikaa auki ennen kaatamista laseihin. Juu eikä kaada edes puoleenväliin lasia. Sellasta viinilasia.

Normitarjoilussa viiniä kaadetaan siihen mutkan taitoskohtaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jääkaappikylmstä ja punaviinistä ei puhuta samana päivänä.

Punkkua (avaamaton pullo) säilytetään huoneenlämmössä. Se avataan pari tuntia ennen tarjoilua ilmastumaan.

16-18 astetta on hyvä tarjoilulämpötila punaviinille. Tuo huoneenlämpö kun on määritelty aikana, jolloin huoneenlämpö oli oikeasti 18 eikä nykyinen 21-22 astetta.

Vierailija
14/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. Puoli tuntia jääkaapissa, 2. korkki auki pöydällä 15 min. 3. Enjoy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa nauttia alkoholijuomia kuten punaviiniä. Omassa kodissaan juomat saa tarjoilla juuri siten kuin haluaa. Vain sivistymättömät nousukkaat rupeavat valittamaan "väärin" tarjoillusta juomasta, "vääränlaisista" laseista, "virheellisestä" lämpötilasta jne..  Ne kaikki ovat vain ajan mittaan muotoutuneita totunnaisia tapoja, jotka eivät perustu mihinkään luonnonvakioon tai muuhun todistettuun totuuteen.

Tarjottavan juoman lämpötila on silloin oikea, kun se omassa suussa maistuu parhaimmalta. Pois turha stressi.

Vierailija
16/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

sebasköör kirjoitti:

No vaikka karahvista ja huoneenlämpöisenä. Ainakin huoneenlämpöisenä ja korkin tulee olla vähän aikaa auki ennen kaatamista laseihin. Juu eikä kaada edes puoleenväliin lasia. Sellasta viinilasia.

Ei ihan noinkaan. Punaviinienkin säilytyslämpötilan ja myös tarjoilulämpötilan olisi parempi olla jonkin verran alle nykypäivän suomalaisen huonelämpötilan. Säilytys ei jääkaappikylmässä, mutta jossain 14 asteen paikkeilla. Tarjoilulämpöisyys tulee sopivaksi kun viini otetaan huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua.

Karahvi on hyvä tarjoiluun, siinä viini ilmastuukin sopivasti, mikä tekee maulle hyvää, oli kyse minkä laatuisesta viinistä tahansa. Edullisemmat viinit hyötyvät siitä jopa enemmän kuin kalliimmat. Ja viini näyttää siinä paremmalta, mikä on eduksi myöskin pöydässä.

Kierrekorkki- tai hanaviinit voivat olla ruoan kanssa ihan hyvä valinta, jos et itse ole viiniasiantuntija. Alkon myyjältä kannattaa kysyä, heiltä saa oikean suuntaisia neuvoja. Mitään brassailua sun ei tarvitse osatakaan. Niin kuin ei oikeastaan tarvitsisi kenenkään muunkaan. Viihtymisestähän teillä on kyse.

Hauskaa iltaa! 

 

Vierailija
17/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu punaviinistä. Sopiva (ruokaan tai maisteluun tai aperitiiviksi yms jne) viinilajike sopivassa lämpötilassa. Kysy alkosta, kyllä ne siellä yleensä osaa auttaa.

Vierailija
18/18 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä pitää olla riittävästi.