Oltermannissa pieni homepiste n. 2mm * 2mm, uskaltaako lopun juuston syödä, jos tuon leikkaa pois?
Kommentit (39)
Uskaltaa. Juusto on ainoa ruokatuote, jota ei tarvitse kokonaan heittää pois.
Uskaltaa kyllä. Päiväys laitetaan juustoon sovitusti, eikä se kerro sen kunnosta mitään. Kun Venäjälle vietiin juustoa, samaan juustoon laitettiin 6kk pitempi päiväys, koska venäläiset pitävät paremmin kypsytetyistä juustoista. Home johtuu siitä muovista, joka ei ole juustolle hyvä säilytystapa. Juusto kannttaa siirtää joko juustokupuun, tai kääriä se voipaperiin, jolloin hometta ei tule. Sitten juusto kuivuu, mutta kuiva osa on joidenkin mielestä juuston paras osa.
Home tekee rihmastoja koko elintarvikkeeseen vaikka ne ei välttämättä näkyisikään. En söisi.
Mistä home on tullut?
22.1 päiväyksellä ei pitäisi juustossa olla hometta?
Tuo on korkeintaa hyvin kysynyttä.
Vierailija kirjoitti:
Home tekee rihmastoja koko elintarvikkeeseen vaikka ne ei välttämättä näkyisikään. En söisi.
Tämä pätee useimpiin muihin elintarvikkeisiin, mutta ei juustoon. Juustoa voi syödä turvallisin mielin, kun leikkaa homeessa olevan kohdan pois. Ap, oletko varma, että kysymyksessä on edes home? Juuston pinnalle tulee usein valkoista vähän homeen näköistä juttua, joka on oikeasti juustosta kiteytyneitä suoloja, ei hometta.
Vierailija kirjoitti:
Home tekee rihmastoja koko elintarvikkeeseen vaikka ne ei välttämättä näkyisikään. En söisi.
Juusto on eri asia kuin esim. leipä ja hillot
Ihan virallinen tieto , että juustoa voi syödä
Kaikkea ne uusavuttomat kans kyselee! Syö tai ole syömättä!
Menikö muuten millien mittaus oikein?
Kertoo aika paljon suomalaisten ruokatottumuksista kun kaikilla on isot Oltermannikimpaleet pöydässä ja niistä vuollaan höylällä ohuen ohuita siivuja. Ranskalaisia ystäviäni huvittaa ja ihmetyttää moinen, kaiken lisäksi juusto on todella huonolaatuinen.
"Kovien juustojen kohdalla hometta ei tarvitse pelästyä, sillä homeisen kohdan voi yksinkertaisesti leikata juustosta pois. Kovien juustojen matala vesiaktiivisuus ja tiheä rakenne takaavat, että home ei pääse leviämään tuotteeseen, toisin kuin vaikkapa leivässä tai hillossa."
Tämä on lainaus Mtv-uutisten sivulla vuonna 2018 julkaistusta artikkelista. Lainaamani viestin jatkossa sanotaan, että sama pätee myös puolikovaan juustoon, mutta ei tuorejuustoon eikä juustoraasteeseen.
Ei voi syödä. Muistakaa lisäksi että koronarokote muuttaa rokotetun ihmissudeksi.
Kyllähän ne leikkaa kaupan juustotiskilläkin myytävistä juustoista mahdollisen homekohdan pois
Vierailija kirjoitti:
Voi sen syödä jos maku ja haju on muualta ok
Oltermannissa ei kumpikaan ole OK...
Vierailija kirjoitti:
Kertoo aika paljon suomalaisten ruokatottumuksista kun kaikilla on isot Oltermannikimpaleet pöydässä ja niistä vuollaan höylällä ohuen ohuita siivuja. Ranskalaisia ystäviäni huvittaa ja ihmetyttää moinen, kaiken lisäksi juusto on todella huonolaatuinen.
Oltermanni on hyvää.
Jossain vasta luki, että home ei pysty etenemään juustossa. Eli on vasn siinä, missä on.
Itse en söisi, mutta noin sanottiin.