Söisitkö vielä tänään sunnuntaina paistettua kanaa ja riisiä?
Otsikossa kysymys! Sunnuntaina illalla valmistettu, tänään torstai niin uskaltaisitko vielä syödä?
Kommentit (16)
Söisin. Ja usein olen syönytkin. Eihän ne kauppojen einesruoatkaan ole samana päivänä valmistettuja.
Kanaa kyllä, jos se on säilytetty oikein. Riisiä taas en. Riisi on ruokaaineista bakteeriherkimpiä, ja tulisi syödä miltei aina samana päivänä. Googlella löytyy lisätietoa.
[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 10:30"]
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015020219134028_tr.shtml
[/quote]
"Tanskalaisten mukaan riisin ylijäämät kannattaa heittää pois, sillä niitä ei ole turvallista lämmittää uudelleen.
Jos niin kuitenkin tekee, kannattaa ne heidän mukaansa paistaa tai antaa kiehua 30 minuuttia"
- Hohhoijaa. Vai pitäisi uudestaan lämmittäessä riisiä keittää 30 minuuttia! Kun sitä riisiä on alun perinkin keitetty n. 10 minuuttia, ja sitten pitäisi vielä uudelleen keittää puoli tuntia, niin mahtaahan olla melkoinen liisteri tuloksena. Mistä ne näitä juttuja oikein repii?
[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 10:34"]
Söisin. Ja usein olen syönytkin. Eihän ne kauppojen einesruoatkaan ole samana päivänä valmistettuja.
[/quote]
Ne onkin pakattu suojakaasuun, joka syrjäyttää hapen. Jääkaapissa, tavallisessa rasiassa säilyttäminen ei ole sama asia.
[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 10:37"]
Kanaa kyllä, jos se on säilytetty oikein. Riisiä taas en. Riisi on ruokaaineista bakteeriherkimpiä, ja tulisi syödä miltei aina samana päivänä. Googlella löytyy lisätietoa.
[/quote]
[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 10:37"]
[quote author="Vierailija" time="04.06.2015 klo 10:30"]
http://www.iltalehti.fi/terveys/2015020219134028_tr.shtml
[/quote]
"Tanskalaisten mukaan riisin ylijäämät kannattaa heittää pois, sillä niitä ei ole turvallista lämmittää uudelleen.
Jos niin kuitenkin tekee, kannattaa ne heidän mukaansa paistaa tai antaa kiehua 30 minuuttia"
- Hohhoijaa. Vai pitäisi uudestaan lämmittäessä riisiä keittää 30 minuuttia! Kun sitä riisiä on alun perinkin keitetty n. 10 minuuttia, ja sitten pitäisi vielä uudelleen keittää puoli tuntia, niin mahtaahan olla melkoinen liisteri tuloksena. Mistä ne näitä juttuja oikein repii?
[/quote]
Niin, sisälukutaito? Bakteeriherkkä elintarvike. Miksi keittää riisiä padallinen, kun se maistuukin paremmalle tarpeen mukaan keittämällä?
Kiitos, sain just hyvän syyn käydä vaikka mäkissä tai muualla lounaalla :,)
Sitä mä oikeestaan hainkin, kyllä mä olisin ton syönyt ja kärsinyt seuraukset mutta kun tekee nyt mieli jotain muuta xD
Syö vain,mutta omalla vastuulla.kaveri söi juuri samaa kerran ja joutui tiputukseen.ruokamyrkytys.riisi pilaantuu todella nopeasti.haisi tai ei!
En söisi