Voiko syödä paprikaa jossa oli sisällä hometta?
Ostin kaupasta muoviin pakattua paprikaa jossa oli siis kaksi paprikaa samassa. Kotona huomasin että toisessa olikin noin 3 cm kokoinen pehmeä alue. Leikkasin sen pois ja siinä kohtaa sisäpuolella näyttäisi olevan hometta. Muuten paprika on ihan hyvä. Voiko tuota syödä? En millään jaksaisi lähteä enää kauppaan takaisin vaihtamaankaan tuota. Enkä haluaisi roskiinkaan pistää kokonaista paprikaa, kun siinä menisi käytännössä 1,5€ roskiin :( Mitä te tekisitte?
Kommentit (22)
En söisi. Heitä pois vaikka harmittaa.
Tietäisitpä, mitä keskitysleireillä syötiin, niin et kyselisi tuollaisia. Voi syödä, masu voi tulla pipiksi jos on tottunut vain 100% hygieenisiin elintarvikkeisiin, mutta ei siihen kuole.
Vierailija kirjoitti:
Tietäisitpä, mitä keskitysleireillä syötiin, niin et kyselisi tuollaisia. Voi syödä, masu voi tulla pipiksi jos on tottunut vain 100% hygieenisiin elintarvikkeisiin, mutta ei siihen kuole.
Kyllä siellä kuolikin porukkaa.
En söisi. söin ennen huoletta ruoat joista homeet rapsittu pois, kunnes tuli järkyttävä vatsatauti. :( Ei enää ikinä.
Joku asiantuntija ohjeisti että homeista ruokaa ei saisi syödä, kun home on voinut levitä vaikka sitä ei näe. En tiedä mitkä sitten on ne kamalat seuraukset jos kuitenkin syö. Itse heittäisin pois. Ei ole kiva syödä ja arvailla, tuleeko siitä jotain.
Heitä pois. Ei kannata syödä hometta jos se ei ole tarkoituksella juustossa.
Pilaantunut paprika maistuu kammottavalle. Maista ensin pieni pala niin huomaat kyllä onko syötävää.
Vierailija kirjoitti:
Tietäisitpä, mitä keskitysleireillä syötiin, niin et kyselisi tuollaisia. Voi syödä, masu voi tulla pipiksi jos on tottunut vain 100% hygieenisiin elintarvikkeisiin, mutta ei siihen kuole.
Nyt ei olla siellä.
Ei voi syödä. Jos tuotteessa on jo hometta, se on kokonaan pilalla. Heitä roskiin.
Voiko ja kannattaako on kaksi eri asiaa. Kannattaako, jos vaihtoehto on nälkäkuolema? Kyllä. Entä jos voi jättää syömättä tai syödä jotain muuta? Ei.
Vierailija kirjoitti:
Tietäisitpä, mitä keskitysleireillä syötiin, niin et kyselisi tuollaisia. Voi syödä, masu voi tulla pipiksi jos on tottunut vain 100% hygieenisiin elintarvikkeisiin, mutta ei siihen kuole.[/quo
Tietäisitpä, millaista tiedon välitys silloin oli. Ei ollut tietokoneita, joiden välityksellä mahtailla tai pyytää apua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietäisitpä, mitä keskitysleireillä syötiin, niin et kyselisi tuollaisia. Voi syödä, masu voi tulla pipiksi jos on tottunut vain 100% hygieenisiin elintarvikkeisiin, mutta ei siihen kuole.
Nyt ei olla siellä.
Eipä olla, mutta olipa joskus aika isokin sakki. Jostain paprikan homeesta valittaminen on vain niin turhaa, kun ei sillä ole mitään väliä nykyihmiselle. Jos ei maistu, heittää pois. Jos on riittävän kova nälkä, syö melkein mitä tahansa.
Melkein aina niissä on pehmeää vaikka maksaa kauheasti.
Mites ois kompromissi? Leikkaa vähän isomman alueen pois ja syö loput.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietäisitpä, mitä keskitysleireillä syötiin, niin et kyselisi tuollaisia. Voi syödä, masu voi tulla pipiksi jos on tottunut vain 100% hygieenisiin elintarvikkeisiin, mutta ei siihen kuole.
Nyt ei olla siellä.
Eipä olla, mutta olipa joskus aika isokin sakki. Jostain paprikan homeesta valittaminen on vain niin turhaa, kun ei sillä ole mitään väliä nykyihmiselle. Jos ei maistu, heittää pois. Jos on riittävän kova nälkä, syö melkein mitä tahansa.
Missä todellisuudessa elät? Meitä on kaksi työssä käyvää aikuista, eikä meillä ole varaa ilman surkuttelua heittää ruokaa roskiin. Sinulla on liian iso palkka.
ite söin pari viikkoa sitten, kun siemenkota oli homeessa, mutta päältäpäin näytti hyvältä. Ei tullut ruokamyrkytystä eikä edes pieniä vatsanväänteitä eikä mitään muutakaan.
"Mistä ruoista homeisen kohdan voisi sitten vielä leikata pois ja lopun tuotteen syödä? Ainakin joistain juureksista ja hedelmistä. Esimerkiksi porkkanoissa, palsternakoissa ja joissain kaaleissa on alhainen kosteuspitoisuus, jolloin home ei herkästi leviä koko kasvikseen. Kunhan kasvis ei ole ”limainen” tai selkeästi mätä, voi huonon kohdan leikata pois ja syödä siitä loput.
Tämä pätee myös moniin hedelmiin, kuten omenoihin tai päärynöihin.
– Suurin osa homeista, jotka kasvavat tuoreissa hedelmissä tai vihanneksista tuskin vahingoittaa sinua. Kun omenat ja päärynät pehmenevät tai niihin tulee kolhuja, se voi joskus lisätä homeen kasvua, Taylor muistuttaa."
LÄHDEhttps://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/jos-ruoassa-on-vahan-hometta…
Vierailija kirjoitti:
Missä todellisuudessa elät? Meitä on kaksi työssä käyvää aikuista, eikä meillä ole varaa ilman surkuttelua heittää ruokaa roskiin. Sinulla on liian iso palkka.
En minäkään ruokaa roskiin turhaan heitä. Mutta onhan siinä vissi ero, onko kyse alle euron paprikasta vai 40 euron sisäfileestä. Hyeenat syövät viikkokausia helteessä seisoneita raatoja eivätkä ole moksiskaan. Ihmisenkin vatsa kestää yllättävän paljon, jos on tottunut.
Todennäköisesti me syödään tietämättämme paljonkin tuollaisia tuotteita. Vaikka ravintolassa, ihan hyvin voivat vaan leikata huonot osat pois kun ei asiakas tiedä. Tai sitten elintarviketeollisuudessa. Valmisruokaa tai säilykettä syövä kuluttaja ei maista eikä saa ikinä tietää, vaikka olisi homeiset osat leikattu pois ja loput laitettu ruoaksi.
Ei kai se haittaa jos ei ole läpeensä korruptoitunut.