Miksi aurajuusto ei sula?
Padoissa ja kastikkeissa pysyy kokkareisena. Uunissa rapsakoituu, mutta ei sula esim pitsan päälle. Näin on jo pitkään. Täytyy varmaan vaihtaa valmistajaa.
Kommentit (6)
Ei sen kuulukaan kokonaan sulaa, vaan vain osittain, eli käytännössä vain pehmenee. Murenna tarpeeksi pieneksi tai osta valmista murua. Tai kokonaan eri juustoa.
Vierailija kirjoitti:
Ei aurajuustoa tee kuin valio.
Niin siis tarkoitinkin että vaihdan pois aurajuustosta ja tietty valiosta samalla.
Sulaa taatusti kun laittaa kaikki nupit kaakkoon!
Onks se sulatejuusto Valion? Jos ei ole, niin ei se välttämättä sulakaan.
Eihän sen tyyppisten juustojen ole tarkoituskaan sulaa. Aura rinnastuu enemmän tuorejuustoihin (mozzarella, varsinaiset tuorejuustot, rahka) eli sitä ei ole kovin kauan kypsytetty. Se on matalahappoinen ja rakenteeltaan mureneva. Matalahappoiset juustot eivät yleensä sula.
Ei aurajuustoa tee kuin valio.