Ehdottakaa, mitä ruokaa voisin tänään tehdä (vegaaniruokavalio)
Kommentit (30)
En tiedä, millaista ruokaa yleensä teet, mutta Chocochili-blogista löytyy ohjeet "mehevä munakoiso-pastavuoka" ja "kalaton keitto", jotka ovat jees.
Vierailija kirjoitti:
Me syötiin eilen intialaisittain maustettuja kikhernehampurilaisia ja lohkoperunoita.
Hampurilaispihvin tein näin:
-1tölkki kikherneitä haarukalla muussattuna (voi jättää sattumia)
-1 rkl mango chutneytä
-2 tl curryjauhetta (tai maun mukaan)
-1 porkkana raastettuna
- suolaa ja pippuria main mukaanSekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihveiksi, paista pannulla tai grillissä kunnes pihvit saavat sopivasti väriä.
Hsmpurilaissämpylän väliin keitettiin lisäksi tomaattia, salaattia ja vegaanista majoneesia.
Unohdin reseptistä kuoritut ja rouhitut pistaasipähkinät. Sellainen vajaa kourallinen
Ratatouille, chili sin carne, papu-kukkakaalicurry, soijasuikalekiusaus kaurakermalla?
Onpas tuo alapeukuttaja hassunhauska
Kukkakaali-perunacurry on meidän herkkua
Maissikeittoa ja linssikeittoa on myös syöty nyt alkuvuodesta.
Kasvispihvejä tai röstejä voisi kokeille seuraavaksi
Emme ole vegaaneja mutta pidämme kasvisruuista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me syötiin eilen intialaisittain maustettuja kikhernehampurilaisia ja lohkoperunoita.
Hampurilaispihvin tein näin:
-1tölkki kikherneitä haarukalla muussattuna (voi jättää sattumia)
-1 rkl mango chutneytä
-2 tl curryjauhetta (tai maun mukaan)
-1 porkkana raastettuna
- suolaa ja pippuria main mukaanSekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihveiksi, paista pannulla tai grillissä kunnes pihvit saavat sopivasti väriä.
Hsmpurilaissämpylän väliin keitettiin lisäksi tomaattia, salaattia ja vegaanista majoneesia.
Unohdin reseptistä kuoritut ja rouhitut pistaasipähkinät. Sellainen vajaa kourallinen
No damn. En ole ap mutta ajattelin kokeilla. Tykkään näistä basic cooking -ohjeista. Mutta epäilen pähkinäallergiaa 🤔. Millähän noi pähkinät korvais.
Vähän suomalaisesta valtavirrasta poikkeavaa reseptiikkaa löytyy Jack Monroen Cooking on a bootstrap- blogista:
https://cookingonabootstrap.com/
Siinä lähestymistapa on siis se, että ruuan saa tehtyä mahdollisimman edullisesti, ja raaka-aineina on usein säilykkeet. Suomen olosuhteissa nuo eivät siis ole välttämättä kovin edullisia reseptejä, kun täällä ei ole kaikkea saatavissa tai sitten se onkin moninkertaisella hinnalla Brittien hintaan verrattuna.
Tuolta kuitenkin löytyy monia helmiä, itse nappasin idean porkkana-kumina-papupihveistä, jota mukailemalla olen tehnyt sekä pihvejä että papupullia. Samoin sieltä sain aikoinaan idean tehdä itse pestoa kasvimaan antimista ilman basilikaa...
Myös BBC:n ruoka-osiossa on runsas tarjonta vegaani-ohjeita:
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/category/all-vegan
Nämä saattaisivat olla ehkä vähän enemmän "valtavirtaa", tai sitten ei. Mutta tuolta löytyy joka lähtöön, makeista leivonnaisista runsasproteiinisiin ruokiin.
Itse tykkään mausteisesta, voimakkaan makuisesta ruuasta, ja sitten ihan perinteisistä ruuista, joten minulla ruokalistalla on sekä curryjä, dahleja, texmexiä, erilaisia wokkeja kuin ihan perus kasvissosekeittoja, uunijuureksia, kasvispihvejä... Käytän myös soijarouhetta ja hernistä, kaurapohjaiset olen jättänyt nyt pois, koska teini on ilmeisesti kauralle allerginen.
Mutta me emme ole vegaani- emmekä vege-perhe, vaan kasvispainotteisesti syövä sekaruokaperhe. Kasvisruuat ovat mukana terveys- ja taloudellisuussyistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me syötiin eilen intialaisittain maustettuja kikhernehampurilaisia ja lohkoperunoita.
Hampurilaispihvin tein näin:
-1tölkki kikherneitä haarukalla muussattuna (voi jättää sattumia)
-1 rkl mango chutneytä
-2 tl curryjauhetta (tai maun mukaan)
-1 porkkana raastettuna
- suolaa ja pippuria main mukaanSekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihveiksi, paista pannulla tai grillissä kunnes pihvit saavat sopivasti väriä.
Hsmpurilaissämpylän väliin keitettiin lisäksi tomaattia, salaattia ja vegaanista majoneesia.
Unohdin reseptistä kuoritut ja rouhitut pistaasipähkinät. Sellainen vajaa kourallinen
No damn. En ole ap mutta ajattelin kokeilla. Tykkään näistä basic cooking -ohjeista. Mutta epäilen pähkinäallergiaa 🤔. Millähän noi pähkinät korvais.
Jotkut pähkinäallergikot voivat syödä manteleita, mutta tuo pihviohje toimii kyllä ilman pähkinöitäkin - ne varmaan tuovat mukavaa purutuntumaa.
En siis ole tuo ohjeen tänne laittanut, vaan se joka tekee melkein samanlaisia pihvejä ilman mangochutneytä Cooking on a Bootstrap-blogin ohjeella...
Ajattelin tehdä tänään valkosipuli"kerma"perunoita ja mahdollisesti linsseistä tai kikherneistä jonkun paistoksn kylkeen. Mulle nousi yöllä kuumetta ja kun en tiedä mistä on kyse, en viitsi lähteä kaupoille. Toisaalta on välillä hyvä kokkailla niistä mitä kaapeista löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Me syötiin eilen intialaisittain maustettuja kikhernehampurilaisia ja lohkoperunoita.
Hampurilaispihvin tein näin:
-1tölkki kikherneitä haarukalla muussattuna (voi jättää sattumia)
-1 rkl mango chutneytä
-2 tl curryjauhetta (tai maun mukaan)
-1 porkkana raastettuna
- suolaa ja pippuria main mukaanSekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihveiksi, paista pannulla tai grillissä kunnes pihvit saavat sopivasti väriä.
Hsmpurilaissämpylän väliin keitettiin lisäksi tomaattia, salaattia ja vegaanista majoneesia.
Unohdin reseptistä kuoritut ja rouhitut pistaasipähkinät. Sellainen vajaa kourallinen
No damn. En ole ap mutta ajattelin kokeilla. Tykkään näistä basic cooking -ohjeista. Mutta epäilen pähkinäallergiaa 🤔. Millähän noi pähkinät korvais.
Voi tehdä hyvin ilmankin
Minä tein eilen tofucurrya ja naanleipää, lisäksi tietenkin basmatiriisiä.
Paista valkosipulia, sipulia ja marinoitua tofua(kuivattu talouspyyhkeellä, 1 paketti), lisää inkivääriä 2tl, currya 2rkl, mustapippuria ja suolaa. Sekoita joukkoon paseerattua tomaattia(purkki) ja kookosmaitoa(250ml). Hauduttele.
Fajitas/burrito.. väliin voi laittaa mitä kaapista löytyy
Me syötiin tänään riisiä, punajuurisalaattia, paistettua parsakaalia ja kukkakaalia ja hunajamarinoitua kanaa. Ja helmitomaatteja.. Mulla oli vaan vähän kanaa ja toi ateria ois ollut aivan yhtä loistava ilmankin kanaa.. eli ihan basic mutta maistuvaa.
Nyt on tietty hyvä aika syödä juureksiakin, uunijuurekset ja perunalohkoja. Ehkä joku dippi niille. Tai juuressosekeittoa.
Tee sellainen tomaattinen ja mausteinen paksu linssipapukastike ja syö tortillachipsien kanssa tai tacoina. Lisäksi raikasta salaattia.
Teen linssimuhennosta ja keitän sen seuraksi kuoriperunoita. Viereen tuoretta hiivaleipää ja jälkiruuaksi marjoja kookoskerman kanssa.
No mitä sä yleensä teet ruoaksi? Vaikea ehdottaa jotain erilaista jos ei ole mitään hajua mikä on se mihin olet kyllästynyt.
Pitaleipää, jonka väliin voi laittaa vähän mitä ikinä itse haluaa.
Soijarouhelasagne. Tällä reseptillä tullut tehtyä muutaman kerran ja hyvää tuli. Nestettä kannattaa vaan laittaa hieman enemmän kuin ohjeessa, ettei tule liian kuivaa.
https://chocochili.net/2019/08/vegaaninen-soijarouhelasagne/
Me syötiin eilen intialaisittain maustettuja kikhernehampurilaisia ja lohkoperunoita.
Hampurilaispihvin tein näin:
-1tölkki kikherneitä haarukalla muussattuna (voi jättää sattumia)
-1 rkl mango chutneytä
-2 tl curryjauhetta (tai maun mukaan)
-1 porkkana raastettuna
- suolaa ja pippuria main mukaan
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pihveiksi, paista pannulla tai grillissä kunnes pihvit saavat sopivasti väriä.
Hsmpurilaissämpylän väliin keitettiin lisäksi tomaattia, salaattia ja vegaanista majoneesia.