Juhlaruokapula!
Otsikko hämää hieman. Olen siis järjestämässä juhlia 50 hengelle. Tarjolla kahta erilaista voileipäkakkua molemmat 30 hengelle, pieni kasvispiirakka allergikoille, suuri 30 hengen ruokaisa kanasalaatti, cocktailpiirakoita, munavoita, 3 20 hengen täytekakkua, 3 10 hengen juustokakkua ja lisänä pieniä pikkuleipiä ja pullaa..olisiko kellään heittää hinta-arvioita jos raaka-aineet valitsee jos nyt ei aivan edullisimmasta,niin ainakin suht halvalla otteella! Kiitos vastauksista!!
Kommentit (15)
En tiedä hinnoista, mutta miksi alimitoitat tarjottavat? Yleensä lähes kaikki haluaa maistaa kaikkea. 30 hengen kakku ei riitä 50:lle jne. Karsi ennemmin tarjottavien sorttien määrää ja laita kaikkea niin että jokainen uskaltaa ottaa ja vaikka santsata, eikä niin että on kymmenen sorttia mitkä loppuu kesken ennen kuin jono on puolessa välissä.
Mitä tuosta karsimaan?? Aplla on kaksi voikkarikakkua 30 hengelle eli yht 60 ja siihen kanasalaatti ja piirakat päälle! Toki salaattia voisi mitoittaa koko poppoolle! Täytekakut ja juustokakut riittävät varmasti
Voileipäkakut hiiteen. Tilalle voileipiä kahta lajia ja kakku ja salaatti kaikille.
Ruisleipiä reissari 8 pakettia ja lohta (mätiä)
Paahtoleipää 2 isoa pakettia ja hyvää juustoa/kinkkua
Salaatti ja kakut, ehkä keksejä.
Salaatti voi olla kanatonta
Kasvispiirakka on syöty ennen kuin allergikko ehtii ottaa
Mieluummin kaksi samanlaista voileipäkakkua. Muuten 30 ekaa vierasta saattavat ottaa palan kumpaakin sorttia ja 20 jää kokonaan ilman. En myöskään ymmärrä, miksi esim. salaatti on vain 30 hengelle, paitsi jos on paljon jotain salaattia vieroksuvia vieraita.
Ei riitä 50 hengelle. Tasokkaat tarjottavat menevät nopeasti ja varsinkin miehet santsaavat ihan hulluna cocktailpiirakoita munavoilla, kun se on herkkua.
Mieluummin todellakin muutamaa hyvää juttua enemmän kuin maistiaisia sieltä täältä, jollet aio itse annostella kaikille pikkuannokset ettei lopu kesken. Tosin voileipäkakut ovat vähän sellaisia että tuskin maistuvat kaikille muutenkaan. Itse en ainakaan ottaisi.
Aloittajalla on tosiaan määrät ihan pielessä. Pitää varautua siihen, että kaikille riittää kaikkea. Jos ei ole varaa, sitten pitää karsia vieraista.
Tulee paljon halvemmaksi ja ihmiset tykkäävät paljon enemmän, jos teet kunnon lämmintä ruokaa!
Pelkkien kylmien voileipäkakkujen tarjoaminen on niin last season.
Buffetmenu, johon tulee esim. uusia perunoita tillin kera, paahtopaistia (tai lihapataa esim. stoganoffia tai coq au vin'iä), savukalaa, pari kastiketta (esim. piparjuuri-kermaviili ja tsatsiki), pari-kolme suurta ruokasalaattia (esim. kana-pastasalaatti, fetasalaatti ja tomaatti-mozzarellasalaatti) ja kermassa muhennettuja herkkusieniä. Lisänä paria eri laatua hyvää leipää, voita ja yrttijuustoa.
Tuollainen buffet saa ihmiset hyvälle tuulelle paljon varmemmin kuin läjä kylmiä kakkuja ja piirakoita! Kylmät kakkut ja piirakat eivät edes vie nälkää ja pitkämatkalaiset joutuvat käymään muualla syömässä kunnon ruokaa.
Lisäksi suurin osa ihmistä on nykyisin hyvin nirsoja ruoan suhteen ja haluaa itse valita mitä syö. Ruokabuffetista jokainen voi valita mitä haluaa.
Hyvin moni välttelee nykyisin esim. gluteenia eli viljaproteiinia, johon tuo sinun kakkutarjoilusi täysin perustuu. Moni välttelee myös hiilihydraatteja. Heillekään ei ole kakkutarjoomuksissasi mitään syötävää.
Kokeneena juhlien järjestäjänä en koskaan tekisi luettelemasi kaltaista juhlatarjoilua!
[quote author="Vierailija" time="24.04.2015 klo 01:22"]
Tulee paljon halvemmaksi ja ihmiset tykkäävät paljon enemmän, jos teet kunnon lämmintä ruokaa!
Pelkkien kylmien voileipäkakkujen tarjoaminen on niin last season.
Buffetmenu, johon tulee esim. uusia perunoita tillin kera, paahtopaistia (tai lihapataa esim. stoganoffia tai coq au vin'iä), savukalaa, pari kastiketta (esim. piparjuuri-kermaviili ja tsatsiki), pari-kolme suurta ruokasalaattia (esim. kana-pastasalaatti, fetasalaatti ja tomaatti-mozzarellasalaatti) ja kermassa muhennettuja herkkusieniä. Lisänä paria eri laatua hyvää leipää, voita ja yrttijuustoa.
Tuollainen buffet saa ihmiset hyvälle tuulelle paljon varmemmin kuin läjä kylmiä kakkuja ja piirakoita! Kylmät kakkut ja piirakat eivät edes vie nälkää ja pitkämatkalaiset joutuvat käymään muualla syömässä kunnon ruokaa.
Lisäksi suurin osa ihmistä on nykyisin hyvin nirsoja ruoan suhteen ja haluaa itse valita mitä syö. Ruokabuffetista jokainen voi valita mitä haluaa.
Hyvin moni välttelee nykyisin esim. gluteenia eli viljaproteiinia, johon tuo sinun kakkutarjoilusi täysin perustuu. Moni välttelee myös hiilihydraatteja. Heillekään ei ole kakkutarjoomuksissasi mitään syötävää.
Kokeneena juhlien järjestäjänä en koskaan tekisi luettelemasi kaltaista juhlatarjoilua!
[/quote]
Näin on. Itsekin petyn aina, jos juhlissa on tarjolla vain kylmiä rasvaisia voileipäkakkuja. Paljon mieluummin vaikka lämmintä kermaista lohikeittoa ja hyvää saaristolaisleipää. Jälkiruoaksi sitten kakkua ja vaikka suklaamoussea viljaa välttelevien varalta.
Hmm.. Oisko joku 500, uskoisin