Miten teet pyttipannun?
Kommentit (8)
Komponentit paistetaan erikseen ja yhdistetään lopuksi.
Päälle paistetaan vain toiselta puolelta paistettu kananmuna
Jos edellisenä päivänä olen keittänyt perunoita sen päivän ruoalle, keitän yleensä siinä samalla perunat seuraavan päivän pyttipannuun. Seuraavana päivänä sitten pilkon perunat pannulle ja paistan pannulla sipulin ja makkaran palojen kanssa. Valmistuu nopeasti kun perunat on jo kypsiä eli ei tarvi kuin saada väriä pintaan ja odottaa että ruoka on lämmintä.
Kuori ja kuutioi keitetyt perunat. Pilko makkarat. Jätä sipuli pois!
Heitä voita pannulle. Laita sekaan perunat ja makkarat ja paistele hyvännäköinen kullanruskea paistopinta. Älä siis ole koko ajan kääntelemässä äläkä sohimassa lastalla, ettei turhaan tule mössöä perunoista. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
Paista kananmunat voissa toisella pannulla toiselta tai molemmilta puolilta.
Valmistaminen on yksinkertaista mutta maustaminen kruunaa pyttärin: lisää valmiiseen pyttäriin kohtuuton määrä ketsuppia, melko paljon sinappia ja yllättävän paljon soijakastiketta (tärkeää!). Jos kaipaat lisämaustetta, suolakurkkusuikaleet & etikkapunajuuriviipaleet & kurkkurelissi toimivat.
Lapa napaan.
Otetaan mitä on-tyylillä. Eli perunoiden ja sipulin kanssa kinkun tai karjalanpaistin jämät, lihapullat tai makkaraa, mitä sattuu olemaan. Paistan pannulla rypsiöljy-voi seoksessa, suolaa ei välttämättä tarvita riippuen lihojen tms suolaisuudesta. Pyttis on parasta! Lisäksi joku raikas salaatti.
Kuutioin raakaa porkkanaa, lanttua, perunaa, pyöräytän ne öljyssä ja mausteissa. Paistan uunissa melkein kypsäksi ja lisään runsaasti sipulia ja makkarakuutioita ja paistan kypsäksi.
Vierailija kirjoitti:
Kuori ja kuutioi keitetyt perunat. Pilko makkarat. Jätä sipuli pois!
Heitä voita pannulle. Laita sekaan perunat ja makkarat ja paistele hyvännäköinen kullanruskea paistopinta. Älä siis ole koko ajan kääntelemässä äläkä sohimassa lastalla, ettei turhaan tule mössöä perunoista. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
Paista kananmunat voissa toisella pannulla toiselta tai molemmilta puolilta.
Valmistaminen on yksinkertaista mutta maustaminen kruunaa pyttärin: lisää valmiiseen pyttäriin kohtuuton määrä ketsuppia, melko paljon sinappia ja yllättävän paljon soijakastiketta (tärkeää!). Jos kaipaat lisämaustetta, suolakurkkusuikaleet & etikkapunajuuriviipaleet & kurkkurelissi toimivat.
Lapa napaan.
Elä hyvä immeinen ketsupilla pilloo pyttäriä.
Keitetyt perunat kuorineen pilputaan. Sekaan makkaran paloja tai lihapullia. Joskus laitan sipulia. Suolaa, pippuria ja timjamia. Paistan vielä kanamunan päälle.