Dodih, perunasalaatti tehty jääkaappiin makuuntumaan :)
Maistuuko teidän perheessä perunasalaatti ja teetkö itse vai suositko jotain valmista versiota?
Kommentit (37)
Teen perunasalaatin, mutta haluan sen maistuvan tuoreelta enkä samalta kuin kaupan mössöt eli teen sen huomenna =)
Otse kun tykkään raikkasta perunasalaateista enkä niisyä hirveistä tasamaksuista mössöistä, jossa jokainen osa maistuu samalta.
Vierailija kirjoitti:
Vappuna maistuu.
Tuskin ap maistaa, kun vappuna löytää jääkaapin perältä neljä kuukautta makuuntuneen herkun.
Onko hyvää ohjetta, voisinkin tehdä perunasalaattia tällä kertaa ihan itse.
Mulla on oma resepti, opin ravintolakeittiössä. Mukaan tulee kurkkurelissiä ja kevytmajoneesia.
Vierailija kirjoitti:
Teen perunasalaatin, mutta haluan sen maistuvan tuoreelta enkä samalta kuin kaupan mössöt eli teen sen huomenna =)
Otse kun tykkään raikkasta perunasalaateista enkä niisyä hirveistä tasamaksuista mössöistä, jossa jokainen osa maistuu samalta.
Kerro resepti.
Vierailija kirjoitti:
Teen perunasalaatin, mutta haluan sen maistuvan tuoreelta enkä samalta kuin kaupan mössöt eli teen sen huomenna =)
Otse kun tykkään raikkasta perunasalaateista enkä niisyä hirveistä tasamaksuista mössöistä, jossa jokainen osa maistuu samalta.
Ihan hyvä juu, mutta en ihan ymmärrä kuinka tämä liittyy aloitukseeni? Se, että salaatti makuuntuu ja maut tasaantuu seur päivään ei muuta sitä kaupan mössöksi kuten ilmaisit.
Monena vuonna tehnyt vasta syönti päivänä ja vähintään yhtä monena edellisenä päivänä ja on kyllä parempaa, kun saanut olla kylmässä sen n.12-24h.
Mutta kukin toki tyylillään, en vain ymmärrä kommenttisi ilmiselvää tavoitetta ilkeillä ja kritisoida, ei kovin aikuismaista käytöstä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Mulla on oma resepti, opin ravintolakeittiössä. Mukaan tulee kurkkurelissiä ja kevytmajoneesia.
"Kevytmajoneesia" :D:D:D
Vierailija kirjoitti:
Onko hyvää ohjetta, voisinkin tehdä perunasalaattia tällä kertaa ihan itse.
Helppoa. Jätät vain kaiken maailman omenat ja kaprikset pois. Vain hyvää keitettyä perunaa, sipulia, maustekurkkua ja majoneesia.
Vierailija kirjoitti:
Onko hyvää ohjetta, voisinkin tehdä perunasalaattia tällä kertaa ihan itse.
Simppelisti tulee parasta eli ei siihen muuta tarvita kuin kiinteätä perunaa, maustekurkkua, punasipulia ja omenaa, itse suosin vihreätä Granny Smithiä. Niin ja laitan myös pari kolme rkl kapriksia. Kastikkeeseen käytän Hellmansin majoneesia (parasta) ja kermaviiliä, makean vahvaa sinappia, musta-ja valkopippuria ja hieman suolaa+sokeria ja loraus kapriksien nestettä siitä purkista.
Ap
Mä oion ihan reilusti.
Ostan valmiin perunasalaatin, mutta lisään siihen perunaa, suolakurkkuja, kapriksia ja mausteita.
Mulle itselle nuo valmiit on liian raskaita ja majoneesisia. Alusta asti itse tehtynä taas en ole saanut onnistumaan ja on tullut ihan kummallisen makuisia vaikka reseptin mukaan teen, en edes yritä enää.
Pitäisikin varmaan tänään muuten valmistella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko hyvää ohjetta, voisinkin tehdä perunasalaattia tällä kertaa ihan itse.
Helppoa. Jätät vain kaiken maailman omenat ja kaprikset pois. Vain hyvää keitettyä perunaa, sipulia, maustekurkkua ja majoneesia.
Perunasalaattiin kuuluu olennaisesti omena. Ja kaprikset lienee makuasia.
750g perunaa (kiinteä)
pari hapanta omenaa
yksi maustekurkku
puolikas tai pienipurkki kapriksia maun mukaan
ruohosipulia (tai punasipulia/salottisipulia)
kaksi purkkia creme fraichea
ripaus valkopippuria
mustapippuria
hyppysellinen sokeria tai jos tykkää, voi kokeilla myös 1-2 rkl makeaa sinappia.
suolaa maun mukaan
lehtipersiljaa
sitruunanmehua jos tykkää
Muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua, lisää persiljaa ja ruohosipulia koristeeksi.
Mä inhoan itsetehtyjä perunasalaatteja, kaikki jättää aina ne perunanpalat niin isoiksi :x
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko hyvää ohjetta, voisinkin tehdä perunasalaattia tällä kertaa ihan itse.
Simppelisti tulee parasta eli ei siihen muuta tarvita kuin kiinteätä perunaa, maustekurkkua, punasipulia ja omenaa, itse suosin vihreätä Granny Smithiä. Niin ja laitan myös pari kolme rkl kapriksia. Kastikkeeseen käytän Hellmansin majoneesia (parasta) ja kermaviiliä, makean vahvaa sinappia, musta-ja valkopippuria ja hieman suolaa+sokeria ja loraus kapriksien nestettä siitä purkista.
Ap
Ihan paska ohje. Ei mitään omenaa siihen.
Vierailija kirjoitti:
Mä inhoan itsetehtyjä perunasalaatteja, kaikki jättää aina ne perunanpalat niin isoiksi :x
Mä taas en tykkää omenasta perunasalaatissa.
Vierailija kirjoitti:
Mä oion ihan reilusti.
Ostan valmiin perunasalaatin, mutta lisään siihen perunaa, suolakurkkuja, kapriksia ja mausteita.
Mulle itselle nuo valmiit on liian raskaita ja majoneesisia. Alusta asti itse tehtynä taas en ole saanut onnistumaan ja on tullut ihan kummallisen makuisia vaikka reseptin mukaan teen, en edes yritä enää.Pitäisikin varmaan tänään muuten valmistella.
On järkeä tuossakin taas?!
Vierailija kirjoitti:
750g perunaa (kiinteä)
pari hapanta omenaa
yksi maustekurkku
puolikas tai pienipurkki kapriksia maun mukaan
ruohosipulia (tai punasipulia/salottisipulia)
kaksi purkkia creme fraichea
ripaus valkopippuria
mustapippuria
hyppysellinen sokeria tai jos tykkää, voi kokeilla myös 1-2 rkl makeaa sinappia.
suolaa maun mukaan
lehtipersiljaa
sitruunanmehua jos tykkääMuutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua, lisää persiljaa ja ruohosipulia koristeeksi.
Ja tähän lisäten, että kun jokainen tekee itselleen sopivan, niin moni tykkää laittaa esim enemmön maistekurkkua (2kpl) ja vähentää kapriksia, lisätä ehkä enemmän sipulia jne.
Vappuna maistuu.