Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdä gluteeniton jouluinen perunalaatikko?

Vierailija
22.12.2021 |

Vinkkejä?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäjauhoja käytetään vaan imeltämiseen, tee vaan normaali perunalaatikko tai kermaperunoita.

Vierailija
2/5 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteilla saa joulun makua ihan mihin tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa hakusanalla "Gluteeniton perunalaatikko"

Vierailija
4/5 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten perunalaatikkoon saa edes gluteiinia?

Vierailija
5/5 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteeniton imelletty perunalaatikko                                                                              6 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

 Ostoslistalle

10 kplkeskikokoista Rosamunda-perunaa

1,5 dlgluteenitonta ("vehnä")jauhoa ( itse käytin semperiä)

1 lhyla-maitoa

n.40 gvoita

2-3 tlsuolaa

Ohjeet

1. Keitä perunat kuorineen.

2. Kuori perunat heti kuumana ja murskaa ne vaikkapa sähkövatkaimella muovikulhossa Sekoita mukaan 1 dl jauhoja ja laita 0,5 dl murskatun perunan päälle. Laita liina kulhon päälle ja jätä kulho yön yli imeltymään lämpimään paikkaan.

3. Seuraavana päivänä sekoita loput aineksi sähkövatkaimen avulla perunamurskaan.

4. Voitele vuoka/vuuat, jätä muutama cm roiskumisvaraa ja laita laatikko uuniin 200 c. Laita päälle pari palaa vielä voita. Pidä 200 asteessa kunnes se alkaa kiehua ja alenna sitten lämpötila 170 c. Paista yhteensä n. 2-3 tuntia, kunnes laatikko on kauniin kullan ruskean väristä ja päällä ruskea rapea kuori

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan viisi