Miten tehdä gluteeniton jouluinen perunalaatikko?
Kommentit (5)
Mausteilla saa joulun makua ihan mihin tahansa.
Googlaa hakusanalla "Gluteeniton perunalaatikko"
Miten perunalaatikkoon saa edes gluteiinia?
Gluteeniton imelletty perunalaatikko 6 annosta | Valmistusaika yli 24 h
Raaka-aineet
Ostoslistalle
10 kplkeskikokoista Rosamunda-perunaa
1,5 dlgluteenitonta ("vehnä")jauhoa ( itse käytin semperiä)
1 lhyla-maitoa
n.40 gvoita
2-3 tlsuolaa
Ohjeet
1. Keitä perunat kuorineen.
2. Kuori perunat heti kuumana ja murskaa ne vaikkapa sähkövatkaimella muovikulhossa Sekoita mukaan 1 dl jauhoja ja laita 0,5 dl murskatun perunan päälle. Laita liina kulhon päälle ja jätä kulho yön yli imeltymään lämpimään paikkaan.
3. Seuraavana päivänä sekoita loput aineksi sähkövatkaimen avulla perunamurskaan.
4. Voitele vuoka/vuuat, jätä muutama cm roiskumisvaraa ja laita laatikko uuniin 200 c. Laita päälle pari palaa vielä voita. Pidä 200 asteessa kunnes se alkaa kiehua ja alenna sitten lämpötila 170 c. Paista yhteensä n. 2-3 tuntia, kunnes laatikko on kauniin kullan ruskean väristä ja päällä ruskea rapea kuori
Vehnäjauhoja käytetään vaan imeltämiseen, tee vaan normaali perunalaatikko tai kermaperunoita.