Millaista ruokaa syöt ravintolassa?
Kommentit (29)
Riippuu ravintolasta. Monesti suosin pitkään haudutettua lihaa, nuorempana olisin ottanut ison verisen pihvin, mutta nykyisin arvostan haudutusta. Toki etnisissä paikoissa sitten sen mukaan, thairuokaa, georgialaista, egyptiläistä tms.
Valitsen yleensä ruoan, jonka aineksista voin päätellä, että varmasti tykkään siitä. En siis lähde kokeilemaan jotain uutta ja erikoista. Olisi kauheaa jos ravintolassa tulisi tilanneeksi ruoan josta ei tykkääkään. Käyn ravintolassa vain harvoin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Ravintolassa sitä mitä sillä hetkellä tekee mieli heidän listaltaan (voi olla kana, kala tai liha). Kotiin tilaan lähinnä nepalilaista, kebabia tai pitsaa, ne kestää parhaiten kuljetusta.
Kebab, kiinalainen, gyros, hampurilainen, thaimaalainen, Los Pollos (kanaravintola) ja sushi.
Viimeksi söin tai yritin syödä hiukan pinnasta käräytettyä raakaa todella sitkeää pihviä.
Tämäkin räkälä piti olla muka huippu ravintola, ei noi kokit mitään osaa.
Vierailija kirjoitti:
Maistelumenu ja siihen sovitetut viinit on yleensä hyvä valinta.
Tämän valitsen aina jos on saatavilla.
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi söin tai yritin syödä hiukan pinnasta käräytettyä raakaa todella sitkeää pihviä.
Tämäkin räkälä piti olla muka huippu ravintola, ei noi kokit mitään osaa.
Kerrotko missä räkälässä kävit?
Riippuu ihan ravintolasta. Jos fine dining, otan yleensä lippulaivamenun suositelluilla viineillä, siitä saa hyvän kuvan ravintolan ruokaideologiasta ja kokkien taidoista. Etnisissä rafloissa jotain jonka tiedän hyväksi, tai sitten seuralaisen suosittelemaa. Kantakuppilassa tilaan lempiannoksiani.
Lounaat on tietenkin asia erikseen, niitä nyt syödään liki joka arkipäivä ravintolassa. Mutta silloin, kun mennään illalliselle, niin valitaan yleensä maistelumenu tai kolmen ruokalajin menu, mielellään kalaa pääruokana tai kuten oli Maxillissa - hyvin haudutettua osso buccoa. Ravintola Aito ei petä koskaan, ei pettänyt myöskään uusi tuttavuus Alexanderplatz. Kotiin ei olla koskaan tilattu ruokaa, itse ollaan joskus haettu kiinalaista tai sushia.
Yleensä jotain erikoisempaa jota ei kotona tule laitettua. Nakkeja ja muusia voi syödä kotonakin.
Syön ahven, hauki, kuha. Lohi, säynävä, ankerias. Syön monta, monenlaista. Myös kalaa, jos muuta ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Syön ahven, hauki, kuha. Lohi, säynävä, ankerias. Syön monta, monenlaista. Myös kalaa, jos muuta ei ole.
Petturi !
Jostain syystä olen tykästynyt ravintolassa kanaan ja vuohenjuuston. Erikoistuneet ravintolat on tietty eri asia, esim. lappilaisessa poroa.
Vierailija kirjoitti:
Syön ahven, hauki, kuha. Lohi, säynävä, ankerias. Syön monta, monenlaista. Myös kalaa, jos muuta ei ole.
Syökkö lahna?
Vierailija kirjoitti:
Yleensä jotain erikoisempaa jota ei kotona tule laitettua. Nakkeja ja muusia voi syödä kotonakin.
Samoin. Esimerkiksi kunnon pizza tai kebab pitaleivällä tai sitten tasokas buffet-ravintola, jossa on tarjolla alkuruokana salaatteja ja keittoja, pääruokana erilaisia lämpimiä liha- ja kalaruokia sekä vaihtelevia jälkiruokia kahvin kanssa.
Pitafalafel. Namm.