Kuinkahan paljon suunnilleen kokin työ kuluttaa kaloreita?
Eli olen koulun keittiöllä ja kokin töitä teen. Koko työpäivä tulee siis oltua jalkojen päällä ja liikuttua aika paljon. Askeleita tulee työpäivästä riippuen aktiivisuuskellon mukaan noin 5000-11000. Paljonkohan tällainen 62kg painava naisihminen kuluttaa tuona aikana?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Melko varmasti se aktiivisuusranneke laskee askeleiksi ne paikallaan tehdyt käsienheiluttelutkin, sitähän siinä työssä tulee paljon. Ei se työ mitään kuntoilua ole, muutenhan kokit olisi pääasiassa hoikkia.
No siinähän varsinainen asiantuntija taas. Kyllä kokin työ on fyysisesti raskasta ja kuntoilusta käy, kiire painaa ja monta asiaa täytyy hallita samaan aikaan. Gn-pakkeja täynnä ruokaa nostellaan milloin uuniin ja ulos ja tarjolle. Askeleita tulee, kun ravaa keittiöstä kylmiöihin tai saliin. Itse olin hoikimmillani juuri kokkina ollessani.
T. Ex-kokki
Eipä näistä voi parhaassa tapauksessakaan heittää kuin karkeita arvioita. Muistaakseni jossain oli tutkittu ettei seisominen itsessään kuluta kovin paljon enemmän energiaa mitä istuminen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Melko varmasti se aktiivisuusranneke laskee askeleiksi ne paikallaan tehdyt käsienheiluttelutkin, sitähän siinä työssä tulee paljon. Ei se työ mitään kuntoilua ole, muutenhan kokit olisi pääasiassa hoikkia.
No siinähän varsinainen asiantuntija taas. Kyllä kokin työ on fyysisesti raskasta ja kuntoilusta käy, kiire painaa ja monta asiaa täytyy hallita samaan aikaan. Gn-pakkeja täynnä ruokaa nostellaan milloin uuniin ja ulos ja tarjolle. Askeleita tulee, kun ravaa keittiöstä kylmiöihin tai saliin. Itse olin hoikimmillani juuri kokkina ollessani.
T. Ex-kokki
Ja heti alkaa pään aukominen. No heitä sit helvetti ite arvio ku kerta kaiken tiedät. Ihme äkäpussi
Vierailija kirjoitti:
Eipä näistä voi parhaassa tapauksessakaan heittää kuin karkeita arvioita. Muistaakseni jossain oli tutkittu ettei seisominen itsessään kuluta kovin paljon enemmän energiaa mitä istuminen.
Tuo ei voi pitää paikkaansa, johan sen nyt järjellä tajuaa että seistessä vartalon lihakset aktivoituvat ihan eri tavalla, kuin istuessa saati makoillessa.
Keittiötyö on toki fyysisesti raskasta, mutta samaan aikaan joudut koko ajan maistelemaan jotain. Joo, ei se kuulosta paljolta, mutta kyllähän siitä kertyy. Eli ei välttämättä laihduta niin paljon kuin luulisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eipä näistä voi parhaassa tapauksessakaan heittää kuin karkeita arvioita. Muistaakseni jossain oli tutkittu ettei seisominen itsessään kuluta kovin paljon enemmän energiaa mitä istuminen.
Tuo ei voi pitää paikkaansa, johan sen nyt järjellä tajuaa että seistessä vartalon lihakset aktivoituvat ihan eri tavalla, kuin istuessa saati makoillessa.
Jotain tutkimusta tästä kaivoin kun itse vaihdoin seisomatyöpisteeseen. Se oli jotain kymmeniä kaloreita per tunti, ei todellakaan mitään päätähuimaavaa.
Vierailija kirjoitti:
Keittiötyö on toki fyysisesti raskasta, mutta samaan aikaan joudut koko ajan maistelemaan jotain. Joo, ei se kuulosta paljolta, mutta kyllähän siitä kertyy. Eli ei välttämättä laihduta niin paljon kuin luulisi.
Missä tahansa työssä lihoaa jos mussuttaa jatkuvasti jotain epäterveellistä ruokaa. Kaloritiheiden ruokien saanti on nykymaailmassa niin helppoa ettei kuluttamalla niiden ylikulutusta ikinä pysty neutraloimaan.
Parhaasta tapauksessa voi palaa jopa 1800 kaloria vartissa, jos unohtaa pitsan uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittiötyö on toki fyysisesti raskasta, mutta samaan aikaan joudut koko ajan maistelemaan jotain. Joo, ei se kuulosta paljolta, mutta kyllähän siitä kertyy. Eli ei välttämättä laihduta niin paljon kuin luulisi.
Missä tahansa työssä lihoaa jos mussuttaa jatkuvasti jotain epäterveellistä ruokaa. Kaloritiheiden ruokien saanti on nykymaailmassa niin helppoa ettei kuluttamalla niiden ylikulutusta ikinä pysty neutraloimaan.
En puhu mussuttamisesta, vaan siitä että ruokia täytyy maistaa ennen kuin voi todeta ne tarjoilukelpoisiksi. Ei niiden tarvitse edes olla erityisen epäterveellisiä, jotta niistä kertyisi kaloreita, kun niitä on päivässä kuitenkin useita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittiötyö on toki fyysisesti raskasta, mutta samaan aikaan joudut koko ajan maistelemaan jotain. Joo, ei se kuulosta paljolta, mutta kyllähän siitä kertyy. Eli ei välttämättä laihduta niin paljon kuin luulisi.
Missä tahansa työssä lihoaa jos mussuttaa jatkuvasti jotain epäterveellistä ruokaa. Kaloritiheiden ruokien saanti on nykymaailmassa niin helppoa ettei kuluttamalla niiden ylikulutusta ikinä pysty neutraloimaan.
En puhu mussuttamisesta, vaan siitä että ruokia täytyy maistaa ennen kuin voi todeta ne tarjoilukelpoisiksi. Ei niiden tarvitse edes olla erityisen epäterveellisiä, jotta niistä kertyisi kaloreita, kun niitä on päivässä kuitenkin useita.
Pitääkö niitä muka oikeasti maistaa jossain hiemankaan rutinoituneessa ravintolassa. Kuvittelis että reseptit yms. olis sen verran standardeja ettei mitään suurempaa vaihtelua pitäisi olla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittiötyö on toki fyysisesti raskasta, mutta samaan aikaan joudut koko ajan maistelemaan jotain. Joo, ei se kuulosta paljolta, mutta kyllähän siitä kertyy. Eli ei välttämättä laihduta niin paljon kuin luulisi.
Missä tahansa työssä lihoaa jos mussuttaa jatkuvasti jotain epäterveellistä ruokaa. Kaloritiheiden ruokien saanti on nykymaailmassa niin helppoa ettei kuluttamalla niiden ylikulutusta ikinä pysty neutraloimaan.
En puhu mussuttamisesta, vaan siitä että ruokia täytyy maistaa ennen kuin voi todeta ne tarjoilukelpoisiksi. Ei niiden tarvitse edes olla erityisen epäterveellisiä, jotta niistä kertyisi kaloreita, kun niitä on päivässä kuitenkin useita.
Pitääkö niitä muka oikeasti maistaa jossain hiemankaan rutinoituneessa ravintolassa. Kuvittelis että reseptit yms. olis sen verran standardeja ettei mitään suurempaa vaihtelua pitäisi olla.
No ei varmaan ketjuravintoloissa tarvitse joka kerta maistaa ranujen suolaisuutta, mutta tottakai oikeat ruoat maistetaan aina.
Raskasta työtä justiinsa sen takia kun se on epä ergonomista, kokoajan seisot jaloilla, veivaat käsillä jotain kauhaa jatkuvasti, työtasot harvemmin on mahdollista säätää oman pituuden mukaan... Kannattaa alkaa käydä vaikka kuntosalilla pari kertaa viikossa, mä ainakin meen tuosta keittiötyöstä muuten niin jumiin että ei edes pää meinaa kääntyä...
Vierailija kirjoitti:
Raskasta työtä justiinsa sen takia kun se on epä ergonomista, kokoajan seisot jaloilla, veivaat käsillä jotain kauhaa jatkuvasti, työtasot harvemmin on mahdollista säätää oman pituuden mukaan... Kannattaa alkaa käydä vaikka kuntosalilla pari kertaa viikossa, mä ainakin meen tuosta keittiötyöstä muuten niin jumiin että ei edes pää meinaa kääntyä...
Itseasiassa käyn kuntosalilla 2-3 kertaa viikossa.. mutta lähinnä mietin että paljonko kulutan pelkällä omalla arkiaktiivisuudellani. Ap
Vierailija kirjoitti:
Melko varmasti se aktiivisuusranneke laskee askeleiksi ne paikallaan tehdyt käsienheiluttelutkin, sitähän siinä työssä tulee paljon. Ei se työ mitään kuntoilua ole, muutenhan kokit olisi pääasiassa hoikkia.
Kokin työssä ei tietenkään saa käsissään pitää mitään kelloja tai koruja, eli pidän ranneketta nilkassa työpäivien ajan joten ei laske käsienheilutteluja. Ap
Melko varmasti se aktiivisuusranneke laskee askeleiksi ne paikallaan tehdyt käsienheiluttelutkin, sitähän siinä työssä tulee paljon. Ei se työ mitään kuntoilua ole, muutenhan kokit olisi pääasiassa hoikkia.