Siirryin käyttämään aspartaamia sokerin sijaan
kaikessa missä pystyn.
http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/sokeri_uhkaa_sydanta
Kommentit (29)
Mikset korvaisi aspartaamia paaaaaljon terveemmällä neotaamilla?
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:31"]
Mikset korvaisi aspartaamia paaaaaljon terveemmällä neotaamilla?
[/quote]
Tai mannoosilla tai tagatoosilla?
Kyse on vielä hinnasta, valitettavasti.
-ap.
Heh, aspartaami on yksi isoimmista huijauksista ja yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa. Toivottavasti teet valinnan että et tule sitä käyttämään, mitään limuja olkoon sitten normaalilla sokerilla makeutettuja tai keinomakeutettuja ei tarvitse juoda joka päivä ;)
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:42"]
yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa.
[/quote]
Toivon, että perustelisit väitettäsi, edes jollain.
Tässä oma perusteluni sen turvallisuudesta, aivan vastaavasti kuten esim. stevian:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/111124a.htm
-ap
Aspartaami on hermomyrkky. Älä käytä sitä. Sokerikaan ei ole hyväksi kenellekään mutta aspartaami on vielä huonompi ratkaisu. Käytä makeuttamiseen hunajaa!! Tämä on oma valintani.
Mies77
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:51"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:42"]
yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa.
[/quote]
Toivon, että perustelisit väitettäsi, edes jollain.
Tässä oma perusteluni sen turvallisuudesta, aivan vastaavasti kuten esim. stevian:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/111124a.htm
-ap
[/quote]
Miksi luotat viralliseen totuuteen? Oletko lammas?
Enpähän kyllä käyttäisi aspartaamia vaikka mikä olisi.
Sokeriakaan en hirveämmin käytä, mutta jos johonkin tarvitsee, niin en minä sitä harvakseltaan käytettynä kammoakaan. Toisinaan käytän hunajaa. Makuaisti kyllä tottuu esim teehen/kahviin ilman makeutustakin, samoin jogurtteihin ja muihin.
Tuo tagatoosihan vaikuttaa todelta hyvältä makeutusaineelta, hyväksyttykin jo monessa maassa ja täysin ilman ADI-arvoa.
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:56"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:51"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:42"]
yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa.
[/quote]
Toivon, että perustelisit väitettäsi, edes jollain.
Tässä oma perusteluni sen turvallisuudesta, aivan vastaavasti kuten esim. stevian:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/111124a.htm
-ap
[/quote]
Miksi luotat viralliseen totuuteen? Oletko lammas?
[/quote]
Luotan tieteellisiin tutkimuksiin, enkä netin koohkaamiseen ja mutu-"tietoon"
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:05"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:56"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:51"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:42"]
yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa.
[/quote]
Toivon, että perustelisit väitettäsi, edes jollain.
Tässä oma perusteluni sen turvallisuudesta, aivan vastaavasti kuten esim. stevian:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/111124a.htm
-ap
[/quote]
Miksi luotat viralliseen totuuteen? Oletko lammas?
[/quote]
Luotan tieteellisiin tutkimuksiin, enkä netin koohkaamiseen ja mutu-"tietoon"
[/quote]
Kai tiedät, että tieteelliset tutkimukset tehdään teollisuutta silmällä pitäen?
Miten hunaja poikkeaa sokerista?
Toisessa 99% hiilihydraatteja, toisessa 100%
Lisäksi hunaja koostuu nopeista fruktoosista ja glukoosista, kun sokerin sakkaroosin elimistö joutuu ensin pilkkomaan glukoosiksi ja fruktoosiksi.
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:06"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:05"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:56"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:51"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:42"]
yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa.
[/quote]
Toivon, että perustelisit väitettäsi, edes jollain.
Tässä oma perusteluni sen turvallisuudesta, aivan vastaavasti kuten esim. stevian:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/111124a.htm
-ap
[/quote]
Miksi luotat viralliseen totuuteen? Oletko lammas?
[/quote]
Luotan tieteellisiin tutkimuksiin, enkä netin koohkaamiseen ja mutu-"tietoon"
[/quote]
Kai tiedät, että tieteelliset tutkimukset tehdään teollisuutta silmällä pitäen?
[/quote]
Kyllä nuo elintarvikevirastojen tutkimukset tehdään terveyttä silmälläpitäen.
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:06"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:05"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:56"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:51"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:42"]
yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa.
[/quote]
Toivon, että perustelisit väitettäsi, edes jollain.
Tässä oma perusteluni sen turvallisuudesta, aivan vastaavasti kuten esim. stevian:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/111124a.htm
-ap
[/quote]
Miksi luotat viralliseen totuuteen? Oletko lammas?
[/quote]
Luotan tieteellisiin tutkimuksiin, enkä netin koohkaamiseen ja mutu-"tietoon"
[/quote]
Kai tiedät, että tieteelliset tutkimukset tehdään teollisuutta silmällä pitäen?
[/quote]
Mihis netin kohkaaminen ja mutu-tieto perustuu? Kuinka moni läheisesi on kuollut aspartaamimyrkytykseen? Meidän ympärillämme on netin kohkaajien mukaan aivan kauheita myrkkyjä, jotka tappaa ihmisiä jatkuvasti. Kuitenkin ihmiset elää todistetusti yhä vanhemmiksi ja vanhemmiksi. Jotenkin tää ei sovi tähän kohkaukseen.
En koskisi aspartamiiniin. EFSA määrittelee sen turvallisuuden vasta v.2020, jotain salattavaa?
Itse käytän nykyään kookossokeria, jolla on matala glykeeminen indeksi ja on paremman makuista ja terveellisempää kuin makeurusaineet tai tavallinen sokeri.
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:14"]En koskisi aspartamiiniin. EFSA määrittelee sen turvallisuuden vasta v.2020, jotain salattavaa?
[/quote]
Joku tutkimus siitä julkaistiin, mutta en luottais.
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:11"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:06"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:05"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:56"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:51"]
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 09:42"]
yksi pahimmista myrkyistä mitä on tarjolla yleisesti saatavilla olevissa elintarvikkeissa.
[/quote]
Toivon, että perustelisit väitettäsi, edes jollain.
Tässä oma perusteluni sen turvallisuudesta, aivan vastaavasti kuten esim. stevian:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/111124a.htm
-ap
[/quote]
Miksi luotat viralliseen totuuteen? Oletko lammas?
[/quote]
Luotan tieteellisiin tutkimuksiin, enkä netin koohkaamiseen ja mutu-"tietoon"
[/quote]
Kai tiedät, että tieteelliset tutkimukset tehdään teollisuutta silmällä pitäen?
[/quote]
Kyllä nuo elintarvikevirastojen tutkimukset tehdään terveyttä silmälläpitäen.
[/quote]
Ei tehdä :D Ei todellakaan. Miten sä oot noin sinisilmäinen?
Jos ei ole diabetesta tai muuta niin kyllä ihan oikea sokeri on mielestäni paras vaihtoehto. Se sentään on jotenkin luonnollista kun aspartaamit ja muut täysin teollisia.
Käytä toki aspartiimia jos haluat, itse en uskaltaisi!
[quote author="Vierailija" time="19.03.2015 klo 10:14"]
En koskisi aspartamiiniin. EFSA määrittelee sen turvallisuuden vasta v.2020, jotain salattavaa?
[/quote]
???
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/ans110228.htm
Taitaa se aspartaami uhata muutakin kuin sun sydäntäs :D. Onnittelut valinnastasi. Itse lopetin kokonaan sekä sokerin, että aspartaamin syönnin. Sekin on vaihtoehto.