Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka paljon käytätte kasviksia ruuan seassa/osana?

Vierailija
17.03.2015 |

Meillä laitetaan yleensä ruokaan kuin ruokaan sipulia, valkosipulia, paprikaa ja usein tomaattia jossain muodossa. Siihen päälle vielä mahdollinen kasvislisuke ja salaatti. Äsken tein tortilloja uunissa, joihin tuli jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, paprikaa, maissia, tomaattisosetta ja tuoretta tomaattia käärittynä tortillalättyihin ja päälle juustokastike, tomaattikastike ja juustoraaste. Lisukkeeksi fetasalaatti.

 

Usein näkee asennetta, että ne rehut ovat jotenkin irrallinen osa sitä ruokaa. Pieni kippo kurkkusiivuja pöydän laidalla tai lohko tomaattia ja salaatinlehti lautasen reunalla. Sieltä ne jäävät sitten helposti syömättä. Näin oli meilläkin kunnes aloin sisällyttää kasvikset ruuanlaittoon, ja nyt niitä rehuja pitää itsestäänselvänä osana ateriaa.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika usein syödään pelkkää kasvisruokaa. Silloinkin kun on lihaa tai kalaa niin sen kaverina on aina lämmin kasvislisuke. 

Vierailija
2/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli kiloa päivässä per naama. Seassa ja erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fiksua! Tuota pitää kokeilla tänään, alkoi tehdä tortilloja mieli. Jauhelihakastiketta jatkan yleensä porkkanaraaateella, tulee pehmeämpi maku ja täyteläisempi kastike.
Lasagneen lisään pastalevyjen sijasta välillä itkettyjä munakoison ja kesäkurpitsan siivuja.

Vierailija
4/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="17.03.2015 klo 14:32"]

Fiksua! Tuota pitää kokeilla tänään, alkoi tehdä tortilloja mieli. Jauhelihakastiketta jatkan yleensä porkkanaraaateella, tulee pehmeämpi maku ja täyteläisempi kastike. Lasagneen lisään pastalevyjen sijasta välillä itkettyjä munakoison ja kesäkurpitsan siivuja.

[/quote]

 

Porkkana sopiikin jauhelihakastikkeeseen hyvin. Kuullotan kastikkeeseen usein ihan vain pilkottua porkkanaa sipulin kanssa.

 

Ap

Vierailija
5/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ruuanlaitossa yleisimmät kasvikset taitavat olla tomaatti, paprika, kesäkurpitsa, porkkana, palsternakka, lanttu, kaali, sipuli. Näitä tulee käytettyä päivittäin tai viikottain. Näiden lisäksi harvakseltaan, sellerit, kyssäkaali, munakoiso, fenkoli, parsakaali, kukkakaali, ruusukaali vähän sesongin mukaan.

Joka päivä pääruoka sisältää jotain kasvista, lisukkeet ovat vielä sitten erikseen. Sekaruokaa syödään, eli ei olla kasvissyöjiä kuitenkaan.

Vierailija
6/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen vähentänyt perunan, pastan riisin yms. syömistä, jotta tulisi syötyä enemmän kasviksia. en siis ole karppaaja enkä ole totaalisesti lopettanut perunankaan syöntiä. Mutta usein laitan esim. pihvin, kananfileen tms. kaveriksi pelkkiä kasvislisukkeita. Jos on sitä perunaa, niin ei niitä kasviksiakaan jaksa enää syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ruuat on yleensä kasviksia ja papuja/kikherneitä eri tavoin valmistettuna. Noin kerran viikossa syödään pastaa vaikka pinaatti- tai sienikastikkeella. 

Kukaan ei jaksa kokata- päivinä syödään lohkoperunoita hummuksella.

Vierailija
8/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on viikoittain kasvislisuke/kasviksia ruoan seassa, mutta kaipailisin vinkkejä miten vielä lisätä niiden käyttöä. Nyt teemme esim. fetasalaattia, kukkakaali uunissa, höyrytettyjä kasviksia.. Silti tuntuu ettei vaihtelua ole. Ottaisin siis kiitollisena vastaan vinkkejä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljon. Tortilloihin (ja muutenkin ) teen useasti sipulista ja paprikasta pehmeäksi haudutettua lisuketta. Tuorewokit toimii minkä tahansa lihan/kalan kanssa ja voi varioida miten haluaa. Rakastamme kasvissosekeittoja ja erilaisia ruokaisia salaatteja. Perunamuussi on harvinaista meillä ihan sellaisenaan, yleensä laitan siihen erilaisia juureksia sekaan antamaan makua. Uunijuureksia teemme usein. Pataruuista esim gulassi on mun lemppari kun siinä on 4/5 kasviksia.

Ja tietty kaikki hummukset, tapenadet, tomaatti-sipulihässäkät, baba ganoushit yms pienten leipästen kanssa vaikka alkuruokina.

Ihastuin Tanskassa ruisleipiin missä oli täytteenä avokado-tonnikalahässäkkää ja sitä tulee syötyä viikottain. Sellaisenaan avokado on liian rasvainen mun makuuni.  

Vierailija
10/10 |
17.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähintään puolet lautasesta. Yleensä salaattia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä kuusi