Hatšapuri Ohjeesta syntyy neljä leipää.
Hatšapuri
Ohjeesta syntyy neljä leipää.
Taikina:
1 kg vehnäjauhoja
200 g kermaviiliä
1 dl kermaa
1 dl piimää
2 dl vettä
50 g voita
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
11 g kuivahiivaa
Lisäksi kananmunaa voiteluun
Juustotäyte:
600 g halloumia
400 g mozzarellaa
(tai 1 kg sulguni-juustoa, jos sitä onnistut hankkimaan)
Yhdistä kuivat aineet, sekoita joukkoon nesteet. Lisää viimeisenä sulatettu voi ja vaivaa taikinaksi.
Anna taikinan kohota peitettynä vähintään tunti, mieluusti yön yli.
Raasta juustot ja sekoita. Muotoile juustoseoksesta neljä palloa.
Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi, litteiksi leiviksi.
Paina juustopallo taikinan keskelle, jätä reunoille tilaa muutama sentti. Rypytä reunat yhteen nyytiksi. Kaulitse nyytti litteäksi, pyöreäksi, noin parin sentin paksuiseksi leiväksi ulospäin suuntautuvilla liikkeillä. Tee taikinan keskelle pieni reikä.
Paista hatšapurit uunissa korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa noin 10 minuuttia eli kunnes pinta saa väriä ja juusto leivän sisällä kuplii. Käytä pizzakiveä, jos sellainen löytyy.
Voitele valmis hatšapuri voisulalla ja tarjoile. Halutessaan hatšapurin päälle voi sipaista georgialaiseen tapaan chilikastiketta.
Mikä olisi sulgunin tyyppinen juusto? Osaako joku kertoa?