Palmuöljytön torttutaikina
Myllyn Paras on tuonut nyt palmuöljyttömän torttutaikinan markkinoille. Kehittelytyö kesti vissiin kaksi vuotta, jotta taikina onnistuu ja on leivottava. No miten niitä ennen saatiin mitään markkinoille kun ei palmuöljyä ollut mailla halmeilla käytettäväksi?! Oksettaa toi palmuöljyn käyttö, pilaa maun tuotteista ja on epäterveellistä. Kaikessa ruoassa ja herkuissa on sitä nykyään.
Kommentit (17)
Torttutaikinan teko on yksinkertaista, en ole ostanut vuosikymmeniin.
Kookosöljyllä sai saman tuloksen kuin palmuöljyllä, mutta se kiellettiin koska kova rasva. Samoin voi tuo hyvän tuloksen, mutta myös kielletty koska kova rasva.
Palmuöljy on todella käytännöllinen rasva, se siis kovettuu eri tavoin kuin vaikka rypsiöljy ja kestää hyvin muuttamatta makuaan vaikkapa pakkasessa.
Tule hakemaan multa palmuöljytön törtty. Teen tuoreen törtyn joka päivä pönttöön. Saat ainakin työrettä törttyä.
Vierailija kirjoitti:
Kookosöljyllä sai saman tuloksen kuin palmuöljyllä, mutta se kiellettiin koska kova rasva. Samoin voi tuo hyvän tuloksen, mutta myös kielletty koska kova rasva.
Palmuöljy on todella käytännöllinen rasva, se siis kovettuu eri tavoin kuin vaikka rypsiöljy ja kestää hyvin muuttamatta makuaan vaikkapa pakkasessa.
Eikö palmu oo kookospalmu?
Ilman kovaa rasvaa ei saa leivottavaa taikinaa aikaiseksi. Torttutaikinan rasva on joko palmuöljyä, kookosrasvaa tai voita, kaikki kovia rasvoja. Parasta omasta mielestäni on itse tehty rahkavoitaikina, mutta työläs se on valmiisiin taikinoihin verrattuna.
Osta kunnon voitaikinaa niin ei tarvitse täällä valittaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei palmuöljy oo epäterveellistä
On se epäterveellistä, mutta ihan yhtä epäterveellistä on syödä voitaikinaa. Kohtuullisissa määrissä syötynä kumpikin on ihan harmitonta herkkua. Ei joulutorttuja nälkään kuulu syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kookosöljyllä sai saman tuloksen kuin palmuöljyllä, mutta se kiellettiin koska kova rasva. Samoin voi tuo hyvän tuloksen, mutta myös kielletty koska kova rasva.
Palmuöljy on todella käytännöllinen rasva, se siis kovettuu eri tavoin kuin vaikka rypsiöljy ja kestää hyvin muuttamatta makuaan vaikkapa pakkasessa.
Eikö palmu oo kookospalmu?
No ei. Vaikka palmussa sekin kasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei palmuöljy oo epäterveellistä
On se epäterveellistä, mutta ihan yhtä epäterveellistä on syödä voitaikinaa. Kohtuullisissa määrissä syötynä kumpikin on ihan harmitonta herkkua. Ei joulutorttuja nälkään kuulu syödä.
Eihän voi ole epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Kookosöljyllä sai saman tuloksen kuin palmuöljyllä, mutta se kiellettiin koska kova rasva. Samoin voi tuo hyvän tuloksen, mutta myös kielletty koska kova rasva.
Palmuöljy on todella käytännöllinen rasva, se siis kovettuu eri tavoin kuin vaikka rypsiöljy ja kestää hyvin muuttamatta makuaan vaikkapa pakkasessa.
Kiellä vaan itseltäsi, voitaikinaa on kaupan, eikä ole muuta kuin voita rasvana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kookosöljyllä sai saman tuloksen kuin palmuöljyllä, mutta se kiellettiin koska kova rasva. Samoin voi tuo hyvän tuloksen, mutta myös kielletty koska kova rasva.
Palmuöljy on todella käytännöllinen rasva, se siis kovettuu eri tavoin kuin vaikka rypsiöljy ja kestää hyvin muuttamatta makuaan vaikkapa pakkasessa.
Eikö palmu oo kookospalmu?
No ei. Vaikka palmussa sekin kasvaa.
Palmukasvien eri sukuja. Öljypalmut ja Kookospalmut.
Kumpien rasva lienee terveellisempää? Veikkaan palmuöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei palmuöljy oo epäterveellistä
On se epäterveellistä, mutta ihan yhtä epäterveellistä on syödä voitaikinaa. Kohtuullisissa määrissä syötynä kumpikin on ihan harmitonta herkkua. Ei joulutorttuja nälkään kuulu syödä.
Eihän voi ole epäterveellistä.
On se jos sitä liikaa syö. Ihan samoin kuin moni muu ruokatarvike. Kohtuus kaikessa.
No nyt on suklaissakin tullut paljon palmuöljyttömiä vaihtoehtoja. Paras olisi jos jo öljy olisi korvattu kaakaovoilla niin kuin ennenvanhaan kaikissa suklaissa oli! Olisi se makukin niissä siten sama kuin joskus hyvinä aikoina, Back on The ole days 😋
Vierailija kirjoitti:
Ei palmuöljy oo epäterveellistä
Palmuöljy auttaa syöpää leviämään elimistössä:
https://www.theguardian.com/society/2021/nov/10/fatty-acid-found-in-pal…
Miksi joku pillittää palmuöljystä sen kun ostaa voitaikinan. Tai tekee itse vaikka laardista.
Kun ihniset eivät halua maksaa mistään mitään ja Lidlin laatu on kuulemma ”ihan samaa”. Tähän perustuu palmuöljyn käyttö.