Mitä tarkoittaa, kun myydään rotukarjan lihaa?
Kaupassa myydään erikseen painotettuna ihan rotukarjan lihaa. Siis eikö kaikki karja ole jo jalostettua? Mitä sitten tavallinen naudanliha on? Ihan Tavallista Elukkaa? Epärotukarjaa, josta pirukaan ota selvää että kuka on kenenkin isä? Niinkö? :)
Kommentit (14)
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 15:34"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 11:59"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 11:20"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 09:11"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 08:58"]
Rotukarjan lihalla tarkoitetaan lihantuotantoon jalostettujen nautarotujen lihaa. Näitä ovat mm. Limousin, Aberdeen angus, charolais, hereford.. Tuossa yleisimmät. Tavallinen naudanliha on sitten maitorotuista nautaa, sonnia tai lehmää.
[/quote]
Onko nuo juuri niitä, joilla on kokoonsa nähden suhteettoman suuret lihakset ja siten kipuja ja vaikeuksia liikkua?
[/quote]
Luulen, että sotket siihen sikalehmään (tai jotain).
[/quote]
Sikanauta oli geenimanipulaation kokeilu.
Kysyjä tarkoittanee karjarotua nimetään Belgian blue tai Belgian sininen. Se taas perustuu luonnolliseen mutaation joka aiheuttaa massiivisten lihasten kasvun, ns tuplalihakset. Liha on vähärasvaista.
Suuresta massasta johtuen monen moista terveysongelmaa synnytyksestä teuraspenkkiin.
Taitaa olla ton rodun kasvatus (puhtaana rotuna) Suomessa kiellettyä. Mutta jalostukseen kai käytetään ja lihaa saa tuoda syötäväksemme.
Pistäkää nimeä hakuun ja ihmetelkää hienoja sonneja.
Tässä yksi linkki:
http://www.stara.fi/2015/02/13/sonni-kuin-kehonrakennuksen-mm-kisoista/
PS: kuvaavaa, että tän rodun pihveissä ei rotunimeä kerrota lihatiskissä.
[/quote]
Luulin ensin Mentulaksi, mut oli liian sileä päänahka. ;-D
[/quote]
Kamalaa eläinrääkkäystä. Loppu pihvinsyönti.
Rotukarjan lihalla tarkoitetaan lihantuotantoon jalostettujen nautarotujen lihaa. Näitä ovat mm. Limousin, Aberdeen angus, charolais, hereford.. Tuossa yleisimmät. Tavallinen naudanliha on sitten maitorotuista nautaa, sonnia tai lehmää.
Tää oli mulle oikeasti muuten uutta tietoa..!
Kannattaa muuten kokeilla sitä rotukarjaa ku seuraavan kerran paistat pihvin, makuelämys eroaa loppuunlypsetystä tavislehmästä kuin yö päivästä.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 08:58"]
Rotukarjan lihalla tarkoitetaan lihantuotantoon jalostettujen nautarotujen lihaa. Näitä ovat mm. Limousin, Aberdeen angus, charolais, hereford.. Tuossa yleisimmät. Tavallinen naudanliha on sitten maitorotuista nautaa, sonnia tai lehmää.
[/quote]
Onko nuo juuri niitä, joilla on kokoonsa nähden suhteettoman suuret lihakset ja siten kipuja ja vaikeuksia liikkua?
Se tarkoittaa sitä, että hinta kerrotaan kolmella. Muuten ihan samaa lihaa kuin naapurin lypsymansikin lähimarketin tiskissä härkänä myyty pihvi.
Köyhillä ei ole varaa ostaa rotukarjan lihaa. Se saa pihvin maistumaan erityisen herkulliselta.
Olen alkanut ostaa lähiseudun hereford naudan lihaa. Maku on loistava eikä hintakaan meille liian suuri. Olen osatnut etuselkää (16 € kg), vähärasvaista jauhelihaa (12 € kg), myös keittolihaa ja ulkofilettä. maku on ihan toinen kuin kaupan lihoissa. Uskoakseni nämä elukat on saaneet elää myös mukavan elämän
Kuollutta eläintä, joka on jalostettu lihaksi eikä murhattu raskauskierteen jälkeen tai muutaman viikon ikäisenä, koska syntyi matotalouteen väärällä sukupuolella. Ei-rotukarja on myös rotukarjaa, mutta maitokoneeksi jalostettua. Vertaa vaikka broileriin tai munijakanoista riivittyyn lihaan.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 09:17"]
Se tarkoittaa sitä, että hinta kerrotaan kolmella. Muuten ihan samaa lihaa kuin naapurin lypsymansikin lähimarketin tiskissä härkänä myyty pihvi.
Köyhillä ei ole varaa ostaa rotukarjan lihaa. Se saa pihvin maistumaan erityisen herkulliselta.
[/quote]
Hintakertoimen voi tuplata, kun tarjoustuotteen nimen eteen lisätään maaginen sana "luomu".
Vapaana kasvaneen luomu agnus rotukarjan pihvi tyydyttää vaativimmankin vihreän kulinaristin lihanhimon.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 09:11"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 08:58"]
Rotukarjan lihalla tarkoitetaan lihantuotantoon jalostettujen nautarotujen lihaa. Näitä ovat mm. Limousin, Aberdeen angus, charolais, hereford.. Tuossa yleisimmät. Tavallinen naudanliha on sitten maitorotuista nautaa, sonnia tai lehmää.
[/quote]
Onko nuo juuri niitä, joilla on kokoonsa nähden suhteettoman suuret lihakset ja siten kipuja ja vaikeuksia liikkua?
[/quote]
Luulen, että sotket siihen sikalehmään (tai jotain).
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 11:20"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 09:11"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 08:58"]
Rotukarjan lihalla tarkoitetaan lihantuotantoon jalostettujen nautarotujen lihaa. Näitä ovat mm. Limousin, Aberdeen angus, charolais, hereford.. Tuossa yleisimmät. Tavallinen naudanliha on sitten maitorotuista nautaa, sonnia tai lehmää.
[/quote]
Onko nuo juuri niitä, joilla on kokoonsa nähden suhteettoman suuret lihakset ja siten kipuja ja vaikeuksia liikkua?
[/quote]
Luulen, että sotket siihen sikalehmään (tai jotain).
[/quote]
Sikanauta oli geenimanipulaation kokeilu.
Kysyjä tarkoittanee karjarotua nimetään Belgian blue tai Belgian sininen. Se taas perustuu luonnolliseen mutaation joka aiheuttaa massiivisten lihasten kasvun, ns tuplalihakset. Liha on vähärasvaista.
Suuresta massasta johtuen monen moista terveysongelmaa synnytyksestä teuraspenkkiin.
Taitaa olla ton rodun kasvatus (puhtaana rotuna) Suomessa kiellettyä. Mutta jalostukseen kai käytetään ja lihaa saa tuoda syötäväksemme.
Pistäkää nimeä hakuun ja ihmetelkää hienoja sonneja.
Tässä yksi linkki:
http://www.stara.fi/2015/02/13/sonni-kuin-kehonrakennuksen-mm-kisoista/
PS: kuvaavaa, että tän rodun pihveissä ei rotunimeä kerrota lihatiskissä.
Sisäsiittoisen eläimen ylihinnoiteltua lihaa.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 11:59"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 11:20"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 09:11"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 08:58"]
Rotukarjan lihalla tarkoitetaan lihantuotantoon jalostettujen nautarotujen lihaa. Näitä ovat mm. Limousin, Aberdeen angus, charolais, hereford.. Tuossa yleisimmät. Tavallinen naudanliha on sitten maitorotuista nautaa, sonnia tai lehmää.
[/quote]
Onko nuo juuri niitä, joilla on kokoonsa nähden suhteettoman suuret lihakset ja siten kipuja ja vaikeuksia liikkua?
[/quote]
Luulen, että sotket siihen sikalehmään (tai jotain).
[/quote]
Sikanauta oli geenimanipulaation kokeilu.
Kysyjä tarkoittanee karjarotua nimetään Belgian blue tai Belgian sininen. Se taas perustuu luonnolliseen mutaation joka aiheuttaa massiivisten lihasten kasvun, ns tuplalihakset. Liha on vähärasvaista.
Suuresta massasta johtuen monen moista terveysongelmaa synnytyksestä teuraspenkkiin.
Taitaa olla ton rodun kasvatus (puhtaana rotuna) Suomessa kiellettyä. Mutta jalostukseen kai käytetään ja lihaa saa tuoda syötäväksemme.
Pistäkää nimeä hakuun ja ihmetelkää hienoja sonneja.
Tässä yksi linkki:
http://www.stara.fi/2015/02/13/sonni-kuin-kehonrakennuksen-mm-kisoista/
PS: kuvaavaa, että tän rodun pihveissä ei rotunimeä kerrota lihatiskissä.
[/quote]
Luulin ensin Mentulaksi, mut oli liian sileä päänahka. ;-D
[quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 09:11"][quote author="Vierailija" time="05.03.2015 klo 08:58"]
Rotukarjan lihalla tarkoitetaan lihantuotantoon jalostettujen nautarotujen lihaa. Näitä ovat mm. Limousin, Aberdeen angus, charolais, hereford.. Tuossa yleisimmät. Tavallinen naudanliha on sitten maitorotuista nautaa, sonnia tai lehmää.
[/quote]
Onko nuo juuri niitä, joilla on kokoonsa nähden suhteettoman suuret lihakset ja siten kipuja ja vaikeuksia liikkua?
[/quote]
Amerikassa kyllä kun niihin pumpataan aineita, Suomessa ne ovat samanlaisia ku muutkin.